De Formule 1 komt terug naar Zandvoort!

Circuit Park Zandvoort | Nieuws door

Max Verstappen volgend jaar live in Zandvoort

15 mei 2019 Toerisme Zandvoort, Noord-Holland De Formule 1 komt na 35 jaar weer naar Zandvoort! Dat liet de baas van de Formule 1, Chase Carey, weten tijdens een persconferentie op 14 mei. Waarschijnlijk komt de Grand Prix volgend jaar rond mei naar Zandvoort, maar wanneer precies is nog niet bekend. Nu moet eerst nog de baan worden opgeknapt.

Foto 1. Max Verstappen in actie tijden de Jumbo Familie Racedagen. Jumbo is een van de sponsors die de komst van de Formule 1 naar Zandvoort mogelijk maken. Foto: persfoto Circuit Zandvoort / fotografie Essay Produkties.

Contract voor drie jaar

Het is lang geleden dat er een Grand Prix was in Zandvoort. In 1985 werd door de toenmalige bazen van de Formule 1 besloten dat de race niet meer naar Zandvoort zou komen. De baan was volgens hen niet goed genoeg. Bij de onderhandelingen om de Formule 1 weer naar Zandvoort te krijgen horen dan ook afspraken om het circuit op te knappen. De start- en finishlijn komen op een andere plek, zodat je straks vanaf de tribune het hele startveld kunt zien. Er worden bochten vergroot en verbreed. En het circuit moet beter bereikbaar worden, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Maar het contract ligt er ondertussen: de Formule 1 komt in elk geval voor drie jaar terug naar Zandvoort.

Groots Oranjefeest

De Grand Prix in Zandvoort krijgt de naam Heineken Dutch Grand Prix, naar de grootste sponsor van het evenement. Dat belooft een flink feest te worden! Heineken sponsort namelijk een aantal Formule 1 wedstrijden rond de wereld en heeft daar al laten zien ook de voor- en napret belangrijk te vinden. In Zandvoort wil Heineken er een uitgebreid Oranjefeest van maken. Niet alleen op het circuit, maar ook op het strand en in Zandvoort zelf.

Met dank aan de Nederlandse fans

Waarom opeens die ommezwaai? Vooral omdat de Formule 1 wil uitbreiden, ook in Europa. Chase Carey noemde het enthousiaste Oranjelegioen als een van de redenen om voor Nederland te kiezen. Zo'n zee van oranje op de tribunes als Verstappen rijdt vindt hij een prachtig gezicht. En uniek. Dat klinkt dus alsof de Nederlandse fans ook een beetje hebben meegeholpen om de Grand Prix terug te krijgen naar Nederland. Ook Assen was overigens in de race voor de Grand Prix. Maar Zandvoort is een historische baan, aldus Carey. Daarom werd het toch het duinencircuit.

Foto 2. Het circuit van Zandvoort in de duinen, hier zie je de Tarzanbocht en de kustlijn. Foto: persfoto Circuit Zandvoort / fotografie Chris Schotanus-Essay Produkties

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-05-15 17:52:11 · Gepubliceerd: 2019-05-15 12:04:49 - 547