Van gras tot melkglas: leer alles over het boerenleven!

Campina Open Boerderijdagen 10 juni |  
Nieuws door
Foto 1. Boerenbedrijven openen hun staldeuren op 27 mei en 6 juni! Foto: Campina Open Boerderijdagen © Martine Berendsen.

Bezoek de Campina Open Boerderijdagen op 27 mei en Tweede Pinksterdag

22 mei 2022 Natuur Landelijk Voor dag en dauw je bed uit, klompen aan en hup, naar de stal. Zo begint de werkdag op een boerderij. Toch? Tijdens de Campina Open Boerderijdagen op 27 mei en 6 juni (Tweede Pinksterdag) leer je alles over het boerenleven. Boeren openen hun staldeuren door het hele land en geven je een kijkje in hun wereld. Zo zien kinderen met eigen ogen waar melk, yoghurt en kaas vandaan komen en zo genieten ouders van een relaxt en stiekem best leerzaam dagje uit op het platteland.

Op bezoek bij de boer

Boerenfamilies door het hele land heten je van harte welkom op hun erf! Tientallen staldeuren en hekken door heel Nederland zwaaien open voor de Campina Open Boerderijdagen op 27 mei en 6 juni. Door leuke activiteiten en spelletjes ontdekken gezinnen hoe melk wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken. Spoiler alert: veel. Doe mee aan een blinde melkproeverij, bounce rond op een skippy koe, waag je aan een boerenhindernisbaan en ontmoet natuurlijk Klara 5 en haar vriendinnen in de wei en in de stal. Toegang is helemaal gratis!

Boerenactiviteiten

Er is op elke boerderij van alles te doen. Kalfjes voeren, koeien aaien, op klompen rondrennen en ga zo maar door! Onderstaande spelletjes zijn sowieso op de meeste boerderijen te vinden.

  • Voer de koe -Weet jij wat een koe eet? Voer de koe (een houten bord) met het juiste voedsel;
  • Skippy koe - Zo vrij en blij als de kalfjes voor het eerst de wei in springen, zo blij bouncen kinderen rond op de skippy koe!
  • Melkpak vissen - Hoeveel melk produceert een koe dagelijks? Ontdek het door melkpakken uit het hooi te vissen;
  • Melkwegrace - Een leerzaam parcours. Trotseer boerenobstakels en leer ondertussen waar melk vandaan komt;
  • Levensgroot memory - Vooral leuk voor kleine kinderen: match producten met elkaar en leer zo wat er eigenlijk van melk wordt gemaaktl
  • Blind proeven - Ben jij een zuivelkenner? Test het! Bij deze blinde proeverij krijg je verschillende zuivelproducten voorgeschoteld.
Boeren vinden het fijn om te weten hoeveel mensen ze ongeveer mogen verwelkomen. Online kun je je aanmelden. Bekijk een lijst van alle deelnemende boerderijen.

Bekijk een terugblik van de Open Boerderijdagen

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Boerderijen door het hele land hebben allerlei leuke en leerzame activiteiten voor het hele gezin. Foto: Campina Open Boerderijdagen © Martine Berendsen.

Laatst gewijzigd: 2022-05-24 10:08:32 · Gepubliceerd: 2019-05-28 11:41:38 - 5634