Nieuwe Escape Game in het Rijksmuseum deze zomer

Escape Game in het Rijksmuseum | Nieuws door

Verken het Rijksmuseum tijdens een mysterieus avontuur

14 juli 2019 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Een bijzonder avontuur vol puzzels en mysterie met het Rijksmuseum als setting. Dan Brown, eat your heart out. Speel deze zomer de Escape Game in het museum en los het mysterie van een verdwenen schilder op. Hetzelfde principe als een escaperoom, maar met een twist. Je probeert niet uit een kamer te ontsnappen, maar speurt je een weg door alle hoeken en gaten van het Rijksmuseum om het raadsel te ontrafelen!

Foto 1. Speel deze zomer de spannende Escape Game in het Rijksmuseum. Foto: Rijksmuseum.

Los een groots mysterie op

Het Rijksmuseum daagt je uit met een eigen Escape Game deze zomer. Vanaf 13 juli kunnen groepen in het museum het mysterie van een verloren geachte schilder proberen op te lossen. Tijdens de spannende speurtocht door het iconische museum kom je puzzels, raadsels en verborgen aanwijzingen tegen. Samen struin je het hele museum af om deze game te winnen. Bijzonder: de beleving is gebaseerd op feiten. Het verhaal is gebaseerd op een ondergewaardeerde kunstenaar, wiens werk alleen in het Rijksmuseum te vinden is.

Spannender dan vorig jaar

De Escape Game is ontwikkeld door het team van ​Sherlocked​, dat ook verantwoordelijk is voor de escaperooms in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Vorig jaar maakten zij ook een Escape Game in het Rijks, met als doel voor de spelers om een eeuwenoud boek te vinden. Maar volgens de makers is deze editie van de Escape Game in het Rijksmuseum extra uitdagend. Teveel verklappen verpest de speurtocht natuurlijk een beetje, maar Sherlocked belooft alvast dat er dit jaar veel meer fysieke elementen in het museum verstopt zijn. Pam pam pam...

Goed om te weten:

  • Wat? De Escape Game;
  • Waar? In het Rijksmuseum in Amsterdam;
  • Wanneer? De Escape Game is vanaf 13 juli tot en met 31 augustus te spelen;
  • Hoe lang? Met het avontuur ben je zo'n anderhalf uur tot twee uren zoet;
  • Kosten? Je betaalt € 22,50 per persoon plus de toegangsprijs voor het Rijksmuseum;
  • Hoeveel mensen? Je speelt de Escape Game met twee tot vijf spelers per team. De escape game wordt afgeraden voor kinderen jonger dan zes jaar.
Foto 2. Speuren in het prachtige Rijksmuseum. Kun jij het mysterie oplossen? Foto: Rijksmuseum © Erik Smits.
Laatst gewijzigd: 2019-07-12 12:31:26 · Gepubliceerd: 14 juli 2019 - 412