Laatste kans: bezoek in juli nog het Bevrijdingsmuseum

Bevrijdingsmuseum sluit af met extra activiteiten

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 Nieuws door
Foto 1. Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 gaat dicht en sluit af met extra activiteiten. Volg een spionagetraining in het Bevrijdingsmuseum en ontdek of je een goede spion zou zijn in oorlogstijd. Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

archief oud artikel 19 juli 2019 Geschiedenis Groesbeek, Gelderland Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek is in augustus een maandje dicht voor vernieuwing, maar de deuren sluiten niet voordat het onderste uit de kan is gehaald. In de laatste weken van juli is er daarom extra veel te doen in het oorlogsmuseum. Volg een spionagetraining, luister naar de indrukwekkende verhalen van senioren die de oorlog meemaakten of tik koopjes op de kop in de museumwinkel. In september is de heropening, in een nieuw gebouw op hetzelfde terrein en onder de nieuwe naam Vrijheidsmuseum.

Laatste keer Bevrijdingsmuseum

Het is je allerlaatste kans om het museum in z'n huidige staat mee te maken. Van 26 tot en met 29 juli zijn er om 10:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur rondleidingen. Nog één keertje door de huidige gangen lopen en onderweg alles over het museum en de oorlog ontdekken. Deze rondleidingen duren anderhalf uur en zijn vrij populair, dus wees slim en reserveer vooraf een plekje via +31 (0)243 974 404. Naast de open rondleidingen organiseert het Bevrijdingsmuseum van 22 tot en met 31 juli een enorme uitverkoop in de museumwinkel. Hier zijn allerlei items over de Tweede Wereldoorlog te koop. Boeken, magneetjes, vlaggen, speelgoed en ga zo maar door. In de laatste week scoor je hier items met wel 80% korting. Alles moet op, dus sla je slag!

Speciale activiteiten in juli

Het Bevrijdingsmuseum wil de 32 jaar dat ze in het huidige gebouw hebben gezeten niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom staan er in juli extra activiteiten op het programma, die leuk zijn voor het hele gezin. Test je spionage skills en luister naar echte oorlogsverhalen.

Bevrijdingsmuseum wordt Vrijheidsmuseum

Juli is de laatste maand dat het Bevrijdingsmuseum te bezoeken is. In augustus is het museum dicht voor een uitgebreide nieuwbouw make-over: dan wordt alles naar het nieuwe gebouw op hetzelfde terrein verhuisd. Vanaf september 2019 heet het museum het Vrijheidsmuseum en is er onder andere ruimte voor de nieuwe verhaallijn 'Het verhaal van oorlog en vrijheid zonder grenzen'.
Foto 2. Opa's en oma's komen kinderen in het museum verhalen vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek.
Foto 3. De museumwinkel ligt vol souvenirs en boeken rondom de Tweede Wereldoorlog. En alles moet op! Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek.
Foto 4. Ontdek hoe een dag in het leven van een parachutist in de oorlog eruitzag. Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

Laatst gewijzigd: 2019-07-12 14:35:02 · Gepubliceerd: 19 juli 2019 - 1079