Beleef een riddertoernooi op Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Middeleeuws spektakel in de zomervakantie

26 juli 2019 Geschiedenis Hoensbroek, Limburg De kasteelheer van Hoen heeft ruzie met een leenheer uit de buurt. Wie is de baas in Zuid-Limburg? Tijdens Ridders te Paard beleef je hoe ridders in de middeleeuwen zo'n geschil oplosten. Op 27 en 28 juli en 3 en 4 augustus gaan de ridders elkaar te lijf met zwaarden, knotsen en lansen!

Foto 1. Ridders trekken ten strijde. Foto: Kasteel Hoensbroek.

Zwaarden en lansen

Het middeleeuwse kasteel Hoensbroek vormt twee weekenden het decor van Ridders te Paard. Zie hoe ridders de strijd aangaan op hun machtige strijdrossen in dit levensechte riddertoernooi. Ze tasten elkaars kwaliteiten af middels de proeven van bekwaamheid. Appels worden gekliefd, speren vliegen door de lucht om in het zakdoekje van de jonkvrouw tot stilstand te komen. Het publiek houdt haar adem in. Na afloop van het toernooi kunnen jonge ridders-in-de-dop tijdens de Kiddy Battle ook voelen hoe het is om in de piste te staan. Met houten wapens mogen ze de strijd aan met een echte, stoere ridder.

Beklim de toren, daal af in de kerker

Kasteel Hoensbroek is een enorm slot met meer dan veertig ruimtes waarin de avonturen uit het verre verleden tot leven komen. Het oudste deel van de burcht stamt al uit 1360. Ontdek de prachtige balzaal of beklim de middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en huiver in de eeuwenoude kerker of volg een spannende kasteelspeurtocht. En kom tot rust met een broodje, drankje, salade of ijsje in de kelderkeuken of op het terras op het binnenplein.

Volg de slotbewaarder

Er is niemand die meer verhalen en geheimen kent over het kasteel dan de enthousiaste slotbewaarder van Kasteel Hoensbroek. Ga deze zomer daarom met hem mee op ontdekkingstocht. Hij heeft als enige de grote sleutel om de poort, die toegang geeft tot het slotgebouw, te openen. De slotbewaarder toont de bezoekers de belangrijkste hoogtepunten en deelt eeuwenoude verhalen van en over de bewoners. In de periode van 10 juli tot 18 augustus 2019 kan je elke woensdag, zaterdag en zondag om 13:00 uur met hem mee.

Foto 2. Volg het spoor van de slotbewaarder. Foto: Kasteel Hoensbroek.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-07-30 16:31:19 · Gepubliceerd: 2019-07-25 11:38:19 - 1413