1

Tijdelijk: bekijk het Vredespaleis van binnen

Beperkt aantal rondleidingen in augustus

Vredespaleis Den Haag Nieuws door
Foto 1. De kans om de Japanse Zaal te bekijken. Foto: Grytsje Anna Pietersma / DagjeWeg.NL

archief oud artikel 5 augustus 2019 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Het Vredespaleis is een indrukwekkende verschijning in Den Haag. Maar vergis je niet, want de ware rijkdom van dit gebouw zit van binnen. Meestal verborgen voor de gewone burger, maar in augustus kan iedereen het interieur bewonderen tijdens een aantal rondleidingen. Neem deze kans waar en loop binnen in de Japanse Zaal en de Grote Rechtszaal en bewonder de schatten van over de hele wereld.

Dat het Vredespaleis in Den Haag staat hebben we te danken aan de Amerikaanse staalmagnaat Andrew Carnegie. Hij opende het paleis in 1913 samen met de toenmalige Koningin Juliana, als een plaats waar landen hun strijdbijl konden begraven. Het Vredespaleis biedt onderdak aan het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage, waar internationale geschillen voor de rechter komen. Tijdens een rondleiding van 45 minuten loop je door de mooiste zalen van het paleis en vertelt een gids over de instellingen die werkzaam zijn in het Vredespaleis.

Wat is er te zien in het Vredespaleis?

Geïnteresseerden kunnen het hele jaar door het Visitors Centre van het Vredespaleis bezoeken. In de gratis toegankelijke tentoonstelling is te zien wat er in het Vredespaleis gebeurt. Enkele weekenden per jaar kun je een rondleiding boeken en het paleis van binnen bekijken. Van de hal vol Italiaanse marmer, over de gaanderijen naar de Grote Rechtszaal met glas-in-loodramen. Overal kom je schatten tegen van over de hele wereld! Vergeet niet om een blik op de binnenplaats te werpen, waar een fontein met zeehonden en ijsberen staat. Gemaakt van koninklijk Deens porselein.

Rondleidingen in augustus

Van 6 tot en met 25 augustus worden er rondleidingen gegeven, in het Nederlands, Engels en Duits. De rondleidingen zijn online te reserveren via de website van het Vredespaleis. Een ticket kost € 11,-, kinderen tot en met zeven jaar mogen gratis mee - maximaal twee kinderen per begeleider.

De redactie van DagjeWeg.NL mocht al eens in binnenkijken in het Haagse Vredespaleis. Lees de reportage: Symbool van recht en vrede en kom erachter wat in het paleis te zien is.
Foto 2. Het imposante Vredespaleis. Foto: Grytsje Anna Pietersma / DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2019-08-20 10:29:47 · Gepubliceerd: 5 augustus 2019 - 2490