1

Vredespaleis Den Haag - Visitors Centre
Bezoekerscentrum Vredespaleis Den Haag

Het Bezoekerscentrum van het Vredesplein opent op 29 april 2022 weer de deuren en is dan voorlopig alleen in het weekend open: van vrijdag tot en met zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Het Vredespaleis in Den Haag heeft niets met koningen of prinsen te maken. Nee, het paleis is gebouwd met het geld van de Amerikaan Andrew Carnegie. Hij was gegrepen door de vredesbeweging en wilde in Den Haag een plaats creëren waar landen hun strijdbijl konden begraven. Nu biedt het paleis onderdak aan het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage. Wat daar precies gebeurt, wordt duidelijk in het Visitors Centre, wat gratis toegankelijk is. In de tentoonstelling komt de functie van het Vredespaleis uitgebreid aan bod. Daarna nog nieuwsgieriger geworden? Het Vredespaleis is een aantal weekenden per jaar open voor publiek. Dan leiden gidsen geïnteresseerde bezoekers rond in het paleis.

Bezoekerscentrum Vredespaleis Den Haag in Den Haag leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Vredespaleis Den Haag - Visitors Centre