Deze uitjes wil je niet missen tijdens een dagje uit in Assen

Uitstapjes in Assen   Redactioneel door
Foto 1. Laat je verrassen en doe een dagje Assen! De Drentse hoofdstad is prachtig. Foto: DagjeWeg.NL.

27 augustus 2019 bijgewerkt: 17 januari 2022 Toerisme Assen, Drenthe Historische gebouwen, 'ik bid niet veur brune bonen' Bartje, glorieuze bossen en ronkende motoren. Tijdens een dagje uit in Assen hoef je je niet te vervelen. Deze Drentse hoofdstad is een gezellige mix van rijke geschiedenis en moderne cultuur. Zes must-sees in Assen op een rijtje.

TT Circuit Assen

Deze klassieker mag niet ontbreken tijdens een dagje Assen. Het beroemde TT Circuit Assen is een absolute must en ligt maar een klein stukje van het centrum af. Tip: als je een fiets huurt, fiets je vanaf de stad door de bossen naar het circuit. Er worden hier wekelijks races gehouden.

Drents Museum

Ga op verkenningstocht door het Drents Museum. Het museum is een mooie mix van oud en nieuw, iets wat je al ziet aan het gebouw. De entree is namelijk spiksplinternieuw, maar het gebouw bestaat ook uit een historisch gedeelte met tegelwandjes en glas-in-loodramen. Je vindt het museum in het mooiste stukje van de stad, met historische gebouwen en veel groen. In het museum zelf bewonder je moderne en klassieke kunst, archeologische vondsten uit de omgeving én Het Grootste Poppenhuis van Nederland.

Het Asserbos

Een stukje natuur vlakbij de stad: het Asserbos ligt aan de rand van het centrum van Assen. Je zou er gewoon naartoe kunnen lopen, zo vanuit de winkelstraten de natuur in. Met de fiets ben je er binnen vijf minuten. In het bos zijn vier wandelroutes te ontdekken. Het enige nadeel is dat niet alle paden verhard zijn, waardoor niet alles honderd procent toegankelijk is voor iedereen. Maar het is een mooi natuurgebied voor een romantische wandeling, of een leuke plek om met de kinderen te spelen.

Kinderboerderij De Hofstede

En als je dan toch in het bos bent, bezoek dan gelijk gratis Kinderboerderij De Hofstede aan de rand van het Asserbos. Knuffel geiten, ezels en schapen op de knuffelweide - ze hebben zelfs eigen speeltoestellen - of doe mee aan de kabouterspeurtocht. Deze tocht brengt je ook langs het vogeleiland, waar pauwen, kalkoenen, ganzen en eenden loslopen. Schattig!

Duurzaamheidscentrum Assen

Nog zo'n mooie parel aan de rand van het bos: Duurzaamheidscentrum Assen. Dit centrum is niet te missen - het gebouw is erg bijzonder - en ligt tegenover de kinderboerderij. Hier ontdek je alles over duurzaamheid. Niet op een belerende manier, maar lekker los en vooral speels. Leuk voor kinderen dus! Er zijn workshops, expo's en speurtochten. Er is een restaurant, een tuin en er zijn tal van insecten- en bijenhotels te vinden. Alles hier is gerecycled: zelfs het plafond, dat deels is gemaakt van oude kokosnoten.

DNK - De Nieuwe Kolk

Sluit je dagje Assen af met een flinke dosis cultuur in DNK, ook wel De Nieuwe Kolk. Dit is de culturele huiskamer van Assen, met een bibliotheek, theater en bioscoop. Er staan hier geregeld grote namen op de planken, van cabaretiers en dansers tot muzikanten. Schuif aan voor een koffie in het leescafé of maak je eigen 3D-print in de bieb. Bijzonder: de kunstpalen van kunstenaar Daan Roosegaarde voor het gebouw geven 's avonds licht en reageren op aanraking. Een perfecte plaats voor een Drentse selfie!

Maak er een weekendje weg van en blijf slapen in Assen.
Foto 2. Assen is een gezellige en pittoreske stad. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 3. Een historisch gedeelte in het Drents Museum. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 4. In het Asserbos vind je een kinderboerderij en het Duurzaamheidscentrum Assen. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 5. Schuif aan in de culturele huiskamer van Assen, inclusief bibliotheek, theater en bioscoop. Het gebouw alleen al is een modern plaatje. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-01-17 15:48:35 · Gepubliceerd: 27 augustus 2019 - 7751

Activiteiten DNK - De Nieuwe Kolk

Vanaf morgen te bezoeken

MAMMA MIA! de musical met blindentolk


MAMMA MIA!, een absoluut feest met de grootste hits van ABBA en een verhaal vol romantiek, nostalgie en vooral heerlijke humor. De voorstelling is zaterdag 30 september te beleven voor mensen met...

Vanaf volgende week te bezoeken

MAMMA MIA! met gebarentolk en schrijftolk


MAMMA MIA!, een absoluut feest met de grootste hits van ABBA en een verhaal vol romantiek, nostalgie en vooral heerlijke humor. De voorstelling is zaterdag 30 september te beleven voor mensen met...