Uitfeest! Feest mee in cultuurstad Utrecht

Uitfeest Utrecht 2019 |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Uitfeest dit jaar in hartje Utrecht op 14 en 15 september

28 augustus 2019 Cultuur Utrecht, Utrecht Twee dagen vol cultuur en entertainment in hartje Utrecht: het Uitfeest is terug! Laat je op 14 en 15 september verrassen en inspireren door Utrechtse creatievelingen en cultuurinstellingen. Op verschillende locaties in de binnenstad loop je dansers, muzikanten, en kunstenaars tegen het lijf. Lees hieronder wat het Uitfeest dit jaar voor je in petto heeft.

Foto 1. Dans, muziek, kunst, technologie en theater: Utrecht is the capital of culture tijdens het Uitfeest. Foto: Utrecht Marketing © Remke Spijkers.

Leer zingen en dansen als een pro

Op zaterdag is er extra aandacht voor lekker zelf doen! Niet kijken, maar zelf uitproberen en beleven. Zo kun je meedoen aan workshops van Utrechtse dansscholen op de Mariaplaats, wat omgetoverd wordt tot dansplein. Het Stadhuisplein wordt omgedoopt tot muziekplein, met optredens van maar liefst zeven koren. Leuk: als afsluiter is er een meezingconcert 'Zing Nederlands met me', van de Bibliotheek Utrecht en De Voorkamer. Traditiegetrouw is er op zaterdag ook toneel met een politiek tintje van het Stadhuistoneel. Loco-burgemeester, wethouders en raadsleden van de stad Utrecht spelen dit jaar De Slag om Hoog Catharijne. Met Creative Coding en Freedom City ontdek je wat computercodes en dans met elkaar gemeen hebben en geniet je van een mix van dans, muziek en visuals. Op het Domplein volg je workshops in een echt zeecontainerdorp, met Theaterschool Utrecht maak je een eigen gifje, deMuziekFabriek leert je ukelele spelen en met DomUnder duik je in 2000 jaar geschiedenis op het Domplein. Genoeg te doen!

Boeken shoppen en creatief coderen

Check op zondag in de Stadsschouwburg Utrecht previews van de nieuwe voorstellingen van Het Filiaal theatermakers, Conny Janssen Danst en Joris Linssen & Caramba. En na het enorme succes van vorig jaar is de Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein ook weer van de partij! Hier shop je bij ruim 175 boekenkramen. Last van lectuur-keuzestress? Ga dan langs bij De Boekenapotheek in het Stadhuis voor een persoonlijk boekenrecept. Blik in de ILFU Boekenparade vooruit op de nieuwste boeken van dit najaar. Er staan titels van onder anderen Geert Mak, Manon Uphoff en Ronald Giphart in de spotlights. Het is niet alleen lezen wat de klok slaat. In de Breedstraatbuurt en Voorstraat luister je naar Utrechtse muzikanten en het zeecontainerdorp op het Domplein wordt op zondag een hotspot voor kunstliefhebbers. In het Academiegebouw komen Utrechtse musea samen om leuke workshops en lezingen aan te bieden. Ook gamers en filmfans komen hier aan hun trekken. In het Academiegebouw leer je namelijk van alles over podcasts, feminisme in gaming, clickbait, coderen en algoritmes. Het Uitfeest sluit af met de openluchtfilm Baantjer aan de Weerdsluis.

Geloof het of niet, dit is nog lang niet alles! Bekijk het complete Uitfeest programma.
Foto 2. Doe mee met creatieve workshops. Leer bijvoorbeeld dansen! Foto: Utrecht Marketing © Remke Spijkers.
Foto 3. Het Uitfeest sluit feestelijk af met een pop-up openluchtbioscoop. Foto: Utrecht Marketing © Jelmer de Haas.
Foto 4. Handen uit de mouwen op het Uitfeest! Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud door de hele stad. Foto: Utrecht Marketing © Jelmer de Haas.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-09-06 16:35:29 · Gepubliceerd: 2019-08-28 11:47:07 - 600