Ontmoet elfen en magiërs in Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Stap in een sprookjeswereld tijdens fantasy fair Elfia

12 september 2021 Toerisme Arcen, Limburg Tijdens fantasy fair Elfia stap je een fantasiewereld binnen vol muziek, shows en mensen die zo uit een sprookje lijken te zijn gestapt. Nog leuker: je kunt zelf meedoen. Verkleed je als fee, prinses of piraat en leef je droom als Elfiaan tussen de Elfianen. Er zijn nog tickets te koop!

Foto 1. Een sfeerimpressie van Elfia. Er zijn nog kaarten voor 18 en 19 september. Voor kinderen zijn er dit jaar alleen kaarten op zondag. Foto: Gea Fotografie / Frans Petry

Leef een dagje in een sprookjeswereld

Stap in de wereld van magie en sprookjes tijdens fantasy fair Elfia in Kasteeltuinen Arcen. Kom elfen en heksen tegen als je door de tuinen dwaalt, luister naar dromerige muziek en zie fraaie shows, zoals de komische en spectaculaire vuurshow 'Erik de Viking' en de komst van Neptunus tijdens een uniek stuk 'straat'theater. Maar het hoogtepunt zal voor veel mensen de 'Steam Show' over de laatste draak van Belarusia zijn, compleet met draak en ridder met vlammend zwaard.

Markten en kampen

De marktkraampjes in Elfia verkopen spullen die je nergens anders tegenkomt zoals drakeneieren, fantastische gewaden en zelfs magische zwaarden. Laat je toekomst voorspellen bij de heksen en luister naar de Elfiaanse live muziek. Zoals het hoort in een fantasy wereld is het niet allemaal vrede en geluk, dat merk je als je de verschillende kampen op het terrein binnenstapt. Hier kom je Samurai tegen, onbetrouwbare piraten, Vikingen en je komt zelfs terecht in een post-apocalyptische wereld.

De prachtige objecten van steam punkers uit de Victoriaanse tijd vallen meteen op. Laat zeker een toverdrankje maken in hun onbetrouwbare Steampunk laboratorium. En kom verkleed je als je favoriete fantasy karakter, want dan kun je meedoen aan de kostuumparade en prachtige prijzen winnen.

Ook voor kinderen

Elfia is ook leuk voor kinderen. Ze zullen hun ogen uitkijken als er weer een magisch wezen langskomt in een prachtig gewaad en bij de show hoog in de lucht met een baron in een heliumballon. En welk kind wilt niet op bezoek bij de Vikingen en de piraten? Er zijn alleen kinderkaarten voor zondag, maar op die dag kunnen alle kinderen die verkleed komen wel meelopen in een speciale kostuumparade voor kinderen en gezinnen!

Handige weetjes over Elfia

  • Kom je met de auto, denk er dan aan dat de parkeerkaarten alleen online kunnen worden aangeschaft, tijden het bestellen van je tickets. Parkeren is €10,00;
  • Elfia is dit jaar een doorstroom evenement, in het park zijn de looproutes aangegeven;
  • Om die reden zijn de shows ook verbonden met een horecagelegenheid; het is niet de bedoeling dat je bij het podium gaat staan, maar vanaf je zitplaats blijft kijken. Eten of drinken halen kan natuurlijk wel;
  • Hoe raar het misschien ook klinkt: meezingen is niet toegestaan;
  • Neem niet teveel mee, want er zijn dit jaar geen kluisjes of andere opbergfaciliteiten;
  • Het terrein is toegankelijk met een rolstoel - alleen niet overal even gemakkelijk - en er zijn invalidentoiletten;
  • Elfia is mogelijk dankzij een grote groep vrijwilligers.
Foto 2. Wie weet kom je zomaar bekende Disneyfiguren tegen. Foto: Gea Fotografie

Laatst gewijzigd: 2021-09-13 08:48:14 · Gepubliceerd: 2019-09-16 18:31:47 - 1504