1

Wedden dat er ook dichtbij jouw huis verrassende natuur is?

Ga lekker naar buiten tijdens de Week van het Landschap

Week van het Landschap Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Vier de herfstvakantie in de natuur tijdens de Week van het Landschap. Foto: LandschappenNL © Chris op de Hoek.

archief oud artikel 10 oktober 2019 Natuur Landelijk Wanneer was de laatste keer dat je eropuit ging om iets nieuws te ontdekken in je eigen buurt? Laat je verrassen tijdens de Week van het Landschap! Van 12 tot en met 27 oktober staan er door het hele land leuke activiteiten in de natuur op het programma. Wandel- en fietsroutes, excursies met boswachters, kookworkshops met verse ingrediënten uit het bos. Grote kans dat je tijdens de Week van het Landschap een stukje onontdekte natuur dichtbij huis leert kennen!

Met de boswachter op pad

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is door excursies en andere leuke activiteiten te organiseren. In iedere provincie is er tijdens de Week van het Landschap extra veel te zien en te beleven. Ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute of geef je op voor een excursie met de boswachter. Die weet de mooiste plekken en de dieren die er wonen zeker te vinden! Ook voor kinderen staan er leuke excursies en activiteiten op het programma om de onontdekte natuur dichtbij huis te ontdekken.

Activiteiten in de natuur

Een greep uit de activiteiten tijdens de Week van het Landschap:

  • 12 oktober - Zoektocht in de moestuin, Gelderland. Gebruik je zintuigen tijdens een zoektocht in de moestuin. Tuur door een vergrootglas en bekijk de mooiste details van planten en bloemen. Ruik de geur van de verschillende kruiden en bloemen en proef een eetbare bloem. Een leuke zoektocht voor kinderen en begeleiders.
  • 17 oktober - Kabouterspeurtocht, Zuid-Holland. Puntmuts op? Gaan met die banaan! Op deze route kom je allerlei grappige en gekke opdrachten tegen die je meer leren over de natuur. Deze speurtocht door het bos is leuk voor kleine kinderen, ouders en grootouders.
  • 21 oktober - Natuurfotografie voor jeugd (8+), Friesland. Wandel door de natuur met een camera in de aanslag, net als echte natuurfotografen. De kinderen leren tijdens de wandeltocht goed naar planten, dieren en landschappen te kijken en deze op een creatieve manier te fotograferen.
  • 26 oktober - Avondwandeling Nacht van de Nacht, Overijssel. Hoe donker is het 's nachts als alle lichten uit zijn? Laat je ogen wennen aan het donker en je ziet veel meer dan je denkt. Laat je ogen dwalen langs de sterrenhemel en ontdek de Grote Beer en de Melkweg. Misschien hoor je tijdens de avondwandeling wel een bosuil of een wolf!

Bekijk een overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van het Landschap.
Foto 2. Er staan tal van leuke excursies in de natuur op het programma. Foto: LandschappenNL.
Foto 3. Volg een workshop natuurfotografie. Foto: LandschappenNL © Jan Boer.
Foto 4. Gezellig samen appels plukken in de buurt. Foto: LandschappenNL.

Laatst gewijzigd: 2019-10-10 15:52:59 · Gepubliceerd: 10 oktober 2019 - 663