Voor de laatste keer World Living Statues Festival in Arnhem

World Living Statues Festival |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kom ook naar Living Statues by Night in Ede

3 oktober 2019 Toerisme Arnhem, Gelderland Arnhem stopt met het World Living Statues Festival, maar ze eindigen wel met een Big Bang die je niet wilt missen. Er zijn op 5 en 6 oktober bijna 250 levende standbeelden in de stad te bewonderen! Met daaronder veel kampioenen van de afgelopen dertien jaar en streng geselecteerde acts. Daarmee belooft het een spectaculair wereldkampioenschap voor living statues te worden. Een voorproefje krijg je op vrijdag 4 oktober in het centrum van Ede tijdens het prachtig verlichte Living Statues by Night.

Foto 1. Tijdens het World Living Statues Festival in Arnhem kom je prachtige beelden tegen, die opeens je hand kunnen schudden. Foto: Debby Gosselink

Beelden die leven

Het ene beeld is kleurrijk, het andere heeft alleen maar de verschillende bruintinten van hout. Maar allemaal lijken ze echt, tot ze opeens bewegen. In Arnhem zie je op 5 en 6 oktober tijdens het World Living Statues Festival de crème de la crème van levende standbeelden uit de hele wereld. Tijdens dit festival vindt namelijk ook het WK living statues plaats en daar kom je niet zomaar voor in aanmerking. Dit zijn levende beelden die in alles lijken op echte beelden. Tot het stenen middeleeuwse mannetje opeens van zijn sokkel stapt, een bronzen motorrijder zijn hand uitsteekt en een houten Van Gogh voor zijn ezel opeens een streep verf op zijn doek zet.

Parade van kampioenen

Het festival bestaat in Arnhem uit twee gedeeltes. Zaterdag loop je in de straatjes en op de pleintjes van het centrum van Arnhem langs de voormalige kampioenen, die alles uit de kast halen om nog één keer in Arnhem te schitteren. Zondag vindt het WK plaats en tegelijkertijd ook het NK. Ook kinderen en amateurs mogen dan laten zien wat ze kunnen. Dit geeft een wondermooie mix aan 'beelden', in alle maten en stijlen. Voorstellingen, exposities én grensverleggende optredens van living statues wisselen elkaar in hoog tempo af tot en met de spectaculaire prijsuitreiking om 17:00 uur op de Markt. Wie vind jij het best?

Prachtig verlichte beelden in Ede

Een prachtig voorproefje van het World Living Statues Festival zie je op vrijdagavond 4 oktober in Ede. Daar staan van 19:30 uur tot 22:30 uur tegen de veertig levende standbeelden verspreid door het centrum, allemaal prachtig verlicht. Het geeft een extra sprookjesachtige sfeer aan de mooie taferelen die ze uitbeelden. Ook de Statuegroep Coulisse uit Ede is te zien. Zij vullen met hun act steeds de plekken op van levende beelden die even een pauze nemen.

Goed om te weten

  • Vooral voor Arnhem is het verstandig om met het openbaar vervoer te gaan, want er komen altijd veel mensen naar het World Living Statues Festival;
  • Liever met de auto? Er is een P+R bij het Gelredome;
  • Natuurlijk staat een levend standbeeld veel stil, maar er zijn ook loop-acts;
  • Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden - en daarvan komen er dus heel veel naar Arnhem. Dit is het grootste festival ter wereld met levende standbeelden!
Foto 2. Een van de spectaculaire beelden van het vorige festival: het gevecht van Ceasar tegen Vercingetorix. Zij wonnen de publieksprijs en de tweede prijs bij de Profs. Foto: Jeroen Muller
Foto 3. Ook kinderen doen mee op zondag. Met prachtige resultaten. Foto: Debby Gosselink
Foto 4. Een violist die opeens naar je toe buigt! Foto: Jeroen Muller

Laatst gewijzigd: 2019-10-03 11:00:52 · Gepubliceerd: 2019-10-02 15:41:56 - 3299