Annie is terug! Maar dan wel als moderne heldin

Musical over roodharige heldin in modern jasje gestoken

Musicalnieuws   Nieuws door
Foto 1. Annie de musical is terug in Nederland! Foto: © Roy Beusker en Annemieke van der Togt

5 november 2019 Cultuur Landelijk 'It's a hard knock life', het leven als roodharig meisje in een weeshuis. Annie weet er alles van en vertelt je er vanaf 'Tomorrow' graag alles over. Annie de Musical is weer op de Nederlandse bühne te vinden! Met Willemijn Verkaik als Miss Hannigan en Edwin Jonkers als Oliver Warbucks. Annie is nog steeds de eigenwijze heldin die we allemaal kennen uit de wereldberoemde musical, maar schittert in deze versie wel als een mondig meisje in het hier en nu.

Hoopvol weesmeisje zoekt ouders

Iedereen kent het wereldberoemde verhaal van het weesmeisje met knalrood haar - en matchend jurkje - dat weigert de hoop op te geven. Ze woont in een afschuwelijk weeshuis, waar ze altijd klusjes moet doen en nooit positieve aandacht krijgt. Toch is Annie vastbesloten er het beste van te maken. Haar missie: haar ouders terugvinden en in opstand komen tegen de vreselijke Miss Hannigan, die het weeshuis leidt en stiekem een kinderhater is. Miljardair Warbucks besluit Annie te helpen bij haar zoektocht en dan raken de twee aan elkaar gehecht - en barsten ze samen in gezang uit. De nieuwe versie van de musical vertelt het klassieke verhaal, maar dan wel in een jasje van nu. Annie is dus gewoon dezelfde stoere meid, maar dan in het heden.

De cast van Annie de Musical

Een hit van een musical vraagt natuurlijk om grootse castleden. Annie stelt niet teleur: Willemijn Verkaik (bekend van haar internationale hoofdrol als groene en zwaartekrachtloze heks Elphaba in de musical Wicked) kruipt in de huid van de gemene Miss Hannigan. Edwin Jonker (bekend van musicals en als Jezus in EO's The Passion) speelt de rijke zakenman Oliver Warbucks.

Waar is Annie te zien?

Het is alweer meer dan zeven jaar geleden dat Annie de musical in Nederland als grote productie op de planken stond. Op 1 december gaat Annie de Musical in première in het Chassé Theater in Breda. Daarna reizen Annie en weehuiskornuiten al zingend en dansend - en schoonmakend - het land door en doen ze tot en met mei 2020 verschillende grote theaters aan. Mocht je denken 'huh, maar in november zijn er ook voorstellingen', dat klopt. Maar dat zijn try-outs, om nog wat dingen uit te proberen en de puntjes op de i te zetten. Grote kans dus dat je op zo'n avond niet de definitieve versie te zien krijgt.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. Scènefoto van de nieuwe musical Annie. Foto: © Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Laatst gewijzigd: 2019-11-25 17:07:31 · Gepubliceerd: 2019-10-31 16:02:40 - 1050