1

Winter is coming! Kom in de kerststemming op Spirit of Winter

Beleef alles wat kerstig en knus is op de betoverende buitenfair

Spirit of Winter 2019   Nieuws door
Foto 1. Beleef the most wonderful time of the year op Spirit of Winter! Foto: Spirit of Winter.

12 november 2019 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Doet alleen de gedachte aan een versierde kerstboom je handen al jeuken en heb je je outfit voor het kerstdiner mentaal al klaar hangen? Dompel je dan onder in alles wat knus, kerstig, betoverend en winters is op Spirit of Winter! De winterfair barst vanaf 13 november weer los met kraampjes, lichtjes, vuurkorven en lekker eten in de lanen van Paleis Het Loo.

Winters sprookje op Het Loo

Shoppen op een kerstmarkt is sowieso een magische en gezellige ervaring, maar met een prachtig Paleis Het Loo op de achtergrond wordt het nóg mooier. Kom wintershoppen en genieten tijdens Spirit of Winter, in de tuinen van Het Loo. Hier staan meer dan 150 kraampjes voor je klaar. Kleding, sieraden, cadeautjes, spulletjes voor in huis en tuin, zelfgemaakte items: achter alle producten schuilt een verhaal. Behalve shoppen is er ook veel te zien - en te eten. Er zijn modeshows, er is een pop-uprestaurant en een koffiebar en in de Hofkeuken worden live cooking sessies gegeven. Voor bezoekers met groene vingers zijn de Bloem en Groen demo's een must. Weten hoe het eigenlijk 'heurt' op een paleis? Butler Paul geeft een demonstratie in etiquette. Op deze fancy buitenfair ben je dus wel even zoet.

Donkere dagen, gezellige avonden

Is de buitenfair doorgaans tot 17:00 uur open, op vrijdag 15 en zaterdag 16 november is het Spirit of Winter by Night en kun je met een exclusief ticket van 16:00 uur tot 20:00 uur genieten. Alles oogt dan extra betoverend, met duizenden lichtjes, knisperende vuurtjes en de magisch verlichte lanen van Het Loo. De kraampjes zijn gewoon allemaal open, dus je kunt 's avonds gewoon wintershoppen. Sfeervolle livemuziek, warme glühwein, een chocolademelk met een dikke dot slagroom erbij en je winterse avond is compleet.

Gluren in de koninklijke garage

Flaneer tijdens Spirit of Winter over het Koninklijke Stallenplein en bekijk de rijtuigen, sleden en auto's van onze royals. Zo is de Cadillac Convertible Sedan van Wilhelmina van dichtbij te bewonderen. In de linkerstallen, die nog in gebruik zijn, vind je de kleine expo Dieren van Oranje. In filmpjes en foto's komt de band tussen de Oranjes en hun huisdieren naar voren. Aan de rechterkant van de stallen vind je het Kinderatelier, waar kinderen kunnen knutselen en meer ontdekken over de beroepen in het paleis. Want wat doen lakeien, dienstmeisjes en klokkenbewaarders eigenlijk allemaal? Ook tijdens Spirit of Winter by Night zijn de Koninklijke Stallen gewoon open.

Handig om te weten

  • Spirit of Winter vindt woensdag 13 tot en met zondag 17 november 2019 plaats in de tuinen van Paleis Het Loo;
  • Een dagkaart aan de kassa kost € 17,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Met je ticket kun je ook de Koninklijke Stallen bezoeken;
  • De buitenfair is van 10:00 uur tot 17:00 uur open. Op vrijdag en zaterdag tot 20:00 uur - hiervoor kun je een goedkoper Night kaartje kopen waarmee je vanaf 16:00 uur toegang tot de fair hebt;
  • Let wel: museum Paleis Het Loo is wegens verbouwing tot 2021 gesloten.
Foto 2. Kom in de kerststemming op deze betoverende buitenfair. Foto: Spirit of Winter.
Foto 3. Shoppen in de luxe lanen van Paleis Het Loo. Foto: Spirit of Winter.

Laatst gewijzigd: 2019-11-12 10:04:35 · Gepubliceerd: 2019-11-08 11:12:24 - 1276