Geniet van de kerstvakantie met deze uitstapjes

Wat is er te doen in de kerstvakantie?   Redactioneel door
Foto 1. De kerstvakantie is gevuld met leuke activiteiten voor de hele familie in het Rijksmuseum. Foto: Rijksmuseum © Bibi Veth.

archief oud artikel 9 december 2019 Toerisme Landelijk Dagje uit deze kerstvakantie? Het barst deze winter van de leuke uitstapjes! Van prachtige musea met spannende proefjes tot expo's met betoverende sculpturen van ijs. Wij hebben de leukste dagjes uit in de kerstvakantie voor je uitgezocht.

Familie-avonturen in Rijksmuseum

AMSTERDAM - Er is voor iedereen in de familie wel iets te doen tijdens de kerstvakantie in het Rijksmuseum. Schilder bijvoorbeeld met z'n allen een mooi winterlandschap of laat het gezin vereeuwigen op een foto in de stijl van Rembrandt. Trotseer tijdens familie-avontuur Jij & de Gouden Eeuw weer en wind op expeditie naar Nova Zembla, ontsnap uit de boekenkist van Hugo de Groot en neem een kijkje in het wonderlijke brein van Rembrandt van Rijn. Volg een familierondleiding langs de hoogtepunten van het Rijks of bewonder de collectie op eigen houtje. Het Rijksmuseum is dagelijks open, dus ook tijdens de kerstdagen en met oud en nieuw. Fijn: kinderen tot en met achttien jaar hebben altijd gratis entree!

Donkere dagen vol spannende proefjes

UTRECHT - De donkere winterdagen zitten vol spannende experimenten bij Universiteitsmuseum Utrecht. Ga in de kerstvakantie in het museum op onderzoek uit met je eigen schaduw. Test of je sneller kunt zijn dan je schaduw-zelf! In het Rariteitenkabinet ontdek je gewapend met een UV zaklamp hoe dieren slapen - heel anders dan mensen dat doen. En hoe zit het met de dieren die we bijna nooit zien? Tijdens een minirondleiding voor de hele familie duik je met een gids in de geheime levens van nachtdieren. Als klap op de vuurpijl is het Jeugdlab ook nog eens elke dag open. Hier worden al je zintuigen geprikkeld met geinige experimenten. Leuk: er is ook een speciaal kerstexperiment met kerstverlichting. Het museum is de hele kerstvakantie open, behalve op eerste kerstdag en nieuwsjaarsdag. Tip: boek tickets met korting voor het Universiteitsmuseum Utrecht via DagjeWeg.NL Tickets.

Ouderwets gezellige winter in Openluchtmuseum

ARNHEM - Geniet tot en met 19 januari 2020 van een echte oer-Hollandse winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Zwier over de grote schaatsbaan, roetsj in een band van de razendsnelle sleebaan en geniet van warme wintersnacks. Poffertjes, snert, warme chocolademelk. Hmm! Door het park staan allerlei knisperende vuurtjes, waar kinderen zelf broodjes boven mogen bakken. Voor mensen die nog niet zo snel zijn op de schaats, is er een krabbelbaan. Fijn: schaatsen zijn voor iedereen gewoon gratis te leen. In het museum ontdek je hoe mensen vroeger een barre winter overleefden - een stuk minder luxe dan nu. En zelfs nu zit niet iedereen er in deze tijd warmpjes bij. Help je mee een warme deken voor daklozen te breien? Tip: boek tickets met 25% korting voor het Nederlands Openluchtmuseum via DagjeWeg.NL Tickets.

Bezoek een sprankelend ijssculpturenfestival

SCHEVENINGEN - De Ice Expo op het strand van Scheveningen is terug! Dit jaar is het thema Frozen Magic. Tot en met 12 januari 2020 bewonder je ijssculpturen van sprookjesfiguren en fantasiefiguren. Kleed je warm aan, want de expo vindt plaats in een gekoelde tent om de sculpturen mooi te houden. De tent staat naast De Pier, dus hij is niet te missen.

ZWOLLE - Het Nederlands IJsbeelden Festival barst ook weer los. Van 14 december 2019 tot en met 1 maart 2020 reis je daar door de tijd. IJssculpturen brengen je van de prehistorie naar het nu. Onderweg kom je de mooiste ijskoude creaties tegen. In de kerstvakantie wordt de entree van de expo omgetoverd tot speelparadijs, met gratis speeltoestellen en kermisattracties.

Magische winterdagen in Toverland

SEVENUM - Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar tijdens de Magische Winterweken is Attractiepark Toverland nâg magischer. En extra gezellig! Kampvuren, warme chocolademelk met lekker veel slagroom en overal winterse muziek. Test samen met de Winter Wonder Verzamelaars de pakjes van de magische pakjestoren en ga in volle vaart door de bocht in de Booster Bike. De overdekte themagebieden van het park zijn gewoon de hele winter open. Tijdens de Magische Winterweken is themagebied Ithaka ook open, dus achtbaan Troy ook! De Magische Winterweken zijn van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020. Tip: boek tickets met 25% korting voor Attractiepark Toverland via DagjeWeg.NL Tickets.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. De kerstvakantie zit vol familierondleidingen en leuke experimenten in het Universiteitsmuseum Utrecht. Foto: Universiteitsmuseum Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2019-12-17 09:03:25 · Gepubliceerd: 9 december 2019 - 3146