May The Force be with you deze kerstvakantie

Bezoek Space Expo |  
Nieuws door
Foto 1. Sta oog in oog met een Stormtrooper. Foto: Space Expo.

Stap binnen bij Star Wars in Space Expo

10 december 2019 Cultuur Noordwijk, Zuid-Holland Bewonder deze kerstvakantie de helm van Darth Vader of sta oog in oog met een manshoge Stormtrooper. Het kan van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 in de Star Wars-tentoonstelling A galaxy far away in Space Expo in Noordwijk. Maar pas wel goed op, want de lichtzwaarden vliegen je om de oren!

Star Wars naar Nederland

Al veertig jaar spreken de Star Wars-films tot de verbeelding. Na het zien van de Star Wars-films wilde astronaut André Kuipers een echte ruimtereiziger worden. Echte fans bezoeken niet alleen de films, maar verzamelen ook alles wat met de films te maken heeft. De mooiste stukken zijn te zien in de tijdelijke expositie A galaxy far away. Topstukken in de expositie zijn het zwarte kostuum en de zware helm van Darth Vader. Verschillende Star Wars-verzamelaars gaven hun objecten graag te leen aan Space Expo. Naast deze stukken is er ook veel LEGO te zien in de expositie. De Deense blokjesfabrikant bracht al meerdere indrukwekkende bouwpakketten op de markt, waaronder het ruimteschip Millennium Falcon. De expositie toont verder welke Star Wars-technologie inmiddels gemeengoed is in de ruimtevaart van nu en kijkt of ruimtereizen a la Star Wars in de toekomst haalbaar zijn.

Leer zwaaien met een lichtzwaard

Kom deze kerstvakantie naar Space Expo en voel hoe het is om te vechten met een lichtzwaard. Volg de half uur durende lichtzwaard-training en voor je het weet steek je Han Solo en Luke Skywalker naar de kroon. Elke dag in de kerstvakantie is er een training om 10:30, 13:30 en 15:30 uur. Alle kinderen in het museum mogen gewoon aansluiten. Op zoek naar een foto met je favoriete filmheld? Op vier verschillende data (22, 28 en 29 december plus 4 januari) lopen er spannende figuren door de tentoonstellingsruimte. Ontmoet Chewbacca, Darth Vader of Luke Skywalker in het echt en vraag of ze met je op de foto willen.

Bouw een ruimteschip van LEGO

Van zoveel indrukwekkende LEGO-figuren krijg je vanzelf zin om te gaan bouwen. Dat kan gelukkig ook! In de Astronautenzaal is een grote LEGO-tafel waaraan je naar hartenlust mag knutselen aan zelfbedachte ruimteschepen en verre planeten. Voor de diehardfans van Star Wars én LEGO is 22 december de datum om langs te komen. Die dag geeft Niels Frederiksen een lezing. Frederiksen werkt bij LEGO en is verantwoordelijk voor de uitgifte van Star Wars-LEGO. Een andere lezing, 'Star Wars versus reality', kun je elke dag beluisteren. Deze lezing zoomt in op de technologie van Star Wars en vertelt op welke manieren die verschilt van de hedendaagse ruimtevaarttechnologie. Deze lezing is goed te begrijpen voor kinderen vanaf 7 jaar.

Meer Star Wars en Space Expo

  • Maak van de kerstvakantie een echte Star Wars-vakantie en bezoek op 21 december Echo Base Charity Con in Utrecht. Dit is het grootste Star Wars-evenement van Nederland;
  • Space Expo is hèt museum over ruimtevaart in Nederland;
  • Het testcentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA staat ook in Noordwijk;
  • In het weekend kun je drie keer per dag samen met een gids een rondleiding krijgen door het satelliettestcentrum van ESA. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar;
  • Het Noordzeestrand is om de hoek. Dit kun je allemaal doen in Noordwijk en Katwijk.
Foto 2. Er is veel Lego te zien op de Star Wars-tentoonstelling. Foto: Space Expo.

Laatst gewijzigd: 2019-12-11 11:46:29 · Gepubliceerd: 2019-12-10 12:59:22 - 1331