1

Vier kerst met een vleugje fantasie tijdens Kerstival

Het is feest in Museum Catharijneconvent in de kerstvakantie

Kerstival 2019   Nieuws door
Foto 1. Kinderen bekijken een hipster kerststal van Modern Nativity tijdens Kerstival. Foto: Museum Catharijneconvent © Billie-Jo Krul.

17 december 2019 Cultuur Utrecht, Utrecht De klassieke kerststal kennen we allemaal wel. Maar hoe zou een moderne versie eruitzien? Jozef en Maria als hipsters, super woke. Jozef maakt een selfie met zijn kersverse zoon, terwijl Maria met een fairtrade koffie staat bij te komen van de bevalling. Het vee in de kerststal is natuurlijk honderd procent biologisch en verderop houdt iemand het hele dorp op de hoogte per app. Tijdens Kerstival in Museum Catharijneconvent komen allerlei versies van het kerstverhaal voorbij. Het kerstfeest barst hier in de kerstvakantie los met allerlei kerststallen en leuke activiteiten!

Leuk en stiekem leerzaam

Met Kerstival schotelt Museum Catharijneconvent bezoekers het kerstverhaal voor met een twist. Beleef de eeuwenoude klassieker bijvoorbeeld door de ogen van een ezel, ontmoet de wijzen in het hier en nu - op segways, veel sneller - en kom in de stemming voor the most wonderful time of the year. Het museum is feestelijk versierd en er staan allerlei kerststallen voor je klaar. Pronkstuk is de gigantische Napolitaanse kerststal uit de achttiende eeuw. Het is eerder een compleet Italiaans dorp, met meer dan zestig figuren. Spot jij Jozef, Maria en baby Jezus? Ondertussen leer je stiekem van alles over het kerstfeest en waar onze huidige tradities eigenlijk vandaan komen.

Elke dag een nieuwe verrassing

Zoals geen enkele kerstviering dezelfde is, zo is elke dag tijdens Kerstival anders. Elke dag staan er activiteiten op de planning, maar niet altijd dezelfde. Volg een kerstige muziekworkshop of steel de show met een eigen rolletje in de grote levende kerststal op het plein. Knutsel een kerstkameel of kerstschaap in elkaar en zing mee met de mooiste kerstliedjes. Er is voor kinderen een wandelend poppentheater, een leeshoek en een verkleedhoek vol koninklijke kleding. Reserveren is niet nodig, je kunt gewoon gezellig aanhaken.

Handig om te weten

  • Kerstival is van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 dagelijks te bezoeken, behalve op 1 januari;
  • Kerstival is al geschikt voor kinderen vanaf twee jaar;
  • Kaartjes kosten € 6,- per persoon. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen.

Ho, ho, ho! Dit vind je ook leuk

Foto 2. De drie wijzen op segways. Foto: Museum Catharijneconvent © Modern Nativity, Casey Wright.
Foto 3. Kinderen bewonderen blij de mooie kerstbomen tijdens Kerstival. Foto: Museum Catharijneconvent © Kris van Veen.
Foto 4. Kinderen gluren naar binnen bij de Napolitaanse kerststal. Foto: Museum Catharijneconvent © Kris van Veen.

Laatst gewijzigd: 2019-12-17 08:44:38 · Gepubliceerd: 2019-12-12 15:11:58 - 1317