Vind de inspiratie voor jouw droomvakantie

Proef en ontmoet 127 landen op de Vakantiebeurs

Vakantiebeurs 2020 Nieuws door
Foto 1. Voel de voorpret op de Vakantiebeurs waar sommige stands ogen als een echte vakantiebestemming. Foto: Vakantiebeurs.

archief oud artikel 15 januari 2020 Toerisme Utrecht, Utrecht Diepzeeduiken, heerlijk Italiaans tafelen, een stevig biertje in een Ierse pub én een swingende show met Braziliaanse carnavalsmuziek. In Utrecht doe je dat allemaal op één dag! Het kan tijdens de Vakantiebeurs 2020, van donderdag 16 januari tot en met zondag 19 januari in de Jaarbeurs. Doe inspiratie op en kom alvast in de stemming voor de komende zomervakantie.

Op reis van de tropen tot de polen

Of je nu een actieve vakantie zoekt of eentje waarin je vooral kunt luieren, op de Vakantiebeurs vind je zeker iets van je gading. Laat je verleiden door aanbieders uit 127 verschillende landen. Bereid je bijvoorbeeld voor op een spannende watervakantie. Voor dat laatste kun je terecht bij Optimist On Tour die met een enorme waterbak naar de Jaarbeurs komen. Zo kom je er achter of het leuk is om te gaan zeilen, kajakken of suppen tijdens je vakantie. Echte durfals mogen ook kopje onder tijdens een clinic diepzeeduiken in de Caribbean Village. Boek je liever een duurzame vakantie die minder schadelijk is voor de planeet? Dat kan ook. In hal 11 en 12 van de Jaarbeurs is de Reis Bewust Zone waar je kunt zien hoe je kunt blijven reizen én je CO2-voetafdruk kunt verkleinen.

De leukste trips met de kids

Geen zin om met een bloedhete auto tijdens Zwarte Zaterdag naar Zuid-Frankrijk te kachelen? Er zijn genoeg alternatieven en de beste ideeën voor leuke kindervakanties krijg je op de Vakantiebeurs in hal 8. Daar is de Kidszone met het kleinste reuzenrad van Nederland, een mega-ballenbak, minidisco en een flinke klimmuur. In de Jaarbeurs wordt het het plannen van de zomervakantie ook een uitje. Kom broodjes bakken boven een kampvuur of maak een selfie met de vrolijke vakantiemascottes. Het aanbod op de Vakantiebeurs past bij elke portemonnee: van kamperen op de Veluwe tot een exclusieve all-in-vakantie in de tropen. Kinderen kunnen bij binnenkomst een kidspaspoort ophalen waarmee ze de verschillende bestemmingen op de beurs kunnen afstempelen.

Ontmoet internationale koks

Een van de leukste attracties op de Vakantiebeurs is het culinaire aanbod. Kies voor een verse pasta bij Bella Italia of voor een dampende nasi goreng op het Wonderful Indonesia-terras. Zelf koken mag ook. Na het succes van de eerste editie vorig jaar keert het Kooktheater dit jaar weer terug. Leer van de Tunesische meesterkok Rafik Tlatli die je leert hoe je Noord-Afrikaanse specialiteiten als harissa, mechouiasalade en de stoofschotel ojja klaarmaakt. De Nederlandse televisiekok René Pluijm, bekend van het RTL-programma Pluijm's Eetbare Wereld, is ook van de partij. In de hele Jaarbeurs kun je even bijkomen op terrassen waar je kunt kiezen uit de heerlijkste gerechten: van apfelstrudel uit Oostenrijk, het Griekse ontbijtgebak bagoutsa tot een pikante rijst met kip uit Suriname.

De Vakantiebeurs is jarig en trakteert

De Vakantiebeurs beleeft in 2020 haar vijftigste editie. Daarom pakt de beurs uit met verschillende aantrekkelijke winacties. Speel mee in de Travel Pub Quiz op het podium in de grote Festivaltent. Test je reiskennis en win een koffer mét inhoud. Met een beetje geluk win je een retourticket naar Berlijn. Daarnaast laat de Vakantiebeurs elke dag vijftig gouden ballonnen op, elk met een andere prijs. Pak de ballon en maak kans op een reistas, vrijkaarten voor de Apenheul, een verblijf van een week in een luxe safaritent of een reischeque ter waarde van € 250,-.

Dit wil je weten over de Vakantiebeurs

  • De Vakantiebeurs is in de Jaarbeurs in Utrecht, van donderdag 16 januari tot en met zondag 19 januari, van 10:00 uur tot 17:30 uur. Op zaterdag is de beurs open tot 20:00 uur;
  • Een dagkaart voor de Vakantiebeurs is online te bestellen voor € 12,-. Aan de kassa is een ticket € 3,- duurder;
  • De Vakantiebeurs is te zien in vijf grote hallen in de Jaarbeurs. Verdwaal niet en download online een plattegrond;
  • Je kunt verschillende routes over de beurs volgen. Zo is er een Kids Route, een Wandel- & Fietsroute en zelfs een Wijnroute. Zo vind je de vakantie die het beste bij je past;
  • Na afloop blijven plakken in Utrecht? Hier vind je de leukste dagjes weg in Utrecht.
Foto 2. Ontmoet het tropisch carnaval van Brazilië op de Vakantiebeurs. Foto: Vakantiebeurs.

Laatst gewijzigd: 2020-01-15 09:07:33 · Gepubliceerd: 2020-01-13 12:13:05 - 1305