Eindeloos films kijken op Rotterdams filmfestival

International Film Festival Rotterdam 2020 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bekijk de nieuwste films op het IFFR

21 januari 2020 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Van woensdag 22 januari tot zondag 2 februari 2020 is het weer zover. Tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) verandert Rotterdam in een opwindende filmstad! Twaalf dagen staat de stad in het teken van films, filmmakers, premières, feestjes en rode lopers. Kortom, een must voor de filmliefhebber.

Foto 1. Maak een selectie uit de films op het IFFR. Foto: Bas Czerwinski

Meer dan vijfhonderd films

IFFR is een van de grootste filmfestivals ter wereld voor publiek en de filmindustrie. Filmmakers, regisseurs en filmliefhebbers van over de hele wereld komen samen in Rotterdam. Naast de meer dan vijfhonderd veelbelovende films van bekende filmmakers en aanstormend talent staat er nog veel meer op het programma. Zo worden er prijzen en awards uitgereikt, kun je deelnemen aan masterclasses en vinden er optredens en tentoonstellingen plaats, gegeven door nationale en internationale professionals op het gebied van film.

Deze films wil je zien

  • Little Women: een literatuurklassieker over vier zussen in het negentiende-eeuwse Amerika, die hun ambities najagen tegen alle verwachtingen in.
  • Goud: Timo is een jonge turner met de droom goud te winnen op de Olympische Spelen. De fysieke en emotionele druk, de heftige gevoelens die zijn fysiotherapeute bij hem aanwakkert en de vragen over het vertrek van Timo’s moeder beginnen hun tol te eisen.
  • A perfect normal family: een Deens drama over een vader van twee tienermeiden die besluit om als vrouw door het leven te gaan. Wat betekent dit voor het gezin?
  • Family short: bekijk een hele middag lang korte animatiefilms voor het hele gezin. Het perfecte uitje voor als je met het hele gezin op pad gaat.

Films in overvloed

Heb je geen flauw idee hoe je de films eruit moet pikken die je aanspreken? Dat is best logisch, want er draaien meer dan vijfhonderd nationale en internationale films tijdens het filmfestival. IFFR helpt je bij het maken van de juiste keuze. Ga naar hulp bij kiezen van films, beoordeel een aantal trailers en de website geeft je een kant-en-klare lijst met films die bij je voorkeuren passen.

Extra informatie

  • Het International Film Festival Rotterdam begint op woensdag 22 januari en eindigt op zondag 2 februari 2020;
  • De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van het centraal station;
  • De Doelen is het festivalhart van het IFFR. Hier vind je een café-restaurant en de centrale kassa's;
  • Een filmticket kost € 12,-, studenten en scholieren krijgen korting;
  • Verblijf je voor een langere tijd in Rotterdam? Bekijk de leukste dagjes uit in Rotterdam.
Foto 2. Bekijk Goud, over een jonge turner die ervan droomt om goud te winnen op de Olympische Spelen. Foto: filmstill / IFFR

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-24 13:32:14 · Gepubliceerd: 2020-01-21 12:44:41 - 309