Antwerpen: de leukste activiteiten voor stelletjes

Romantische aanraders voor een dagje uit in Antwerpen

Romantisch op stap in Antwerpen Redactioneel door
Foto 1. Een oase van rust in Antwerpen: de tuin van het Rubenshuis. Foto: Rubenshuis © Ans Brys.

14 februari 2022 bijgewerkt: 13 juli 2023 Cultuur Antwerpen, Antwerpen Niets is zo leuk en spannend als een romantische stedentrip met z'n tweeën. Maar wat te doen en te zien in zo'n korte tijd? Wij zetten dromerige aanraders voor een dagje uit in Antwerpen voor je op een rij. Zwijmelwaarschuwing vooraf: Antwerpen is érg romantisch.

Rubenshuis inclusief stadstuin

Het Rubenshuis is het stadspaleis van Pieter Paul Rubens (1577 - 1640), meester van de Vlaamse barok. Hier werkte en woonde hij met zijn vrouw en kinderen en had hij een atelier aan huis waar hij zijn iconische schilderijen fabriceerde. Het Rubenshuis is een van de beroemdste kunstenaarswoningen ter wereld en hangt vol indrukwekkende meesterwerken. Maar wist je dat je hier ook de mooiste en rustigste stadstuin van Antwerpen vindt? De tuin is een reconstructie van hoe de tuin vroeger moet zijn geweest. Erg romantisch om samen doorheen te kuieren.

Onze Lieve Vrouwekathedraal en Sint Pauluskerk

De Onze Lieve Vrouwekathedraal is zo'n beetje de Notre Dame van Antwerpen. De populaire kathedraal staat aan de Handschoenmarkt en is een geliefde eyecatcher waar de Belgen trots op zijn. De kerktoren is met 123 meter de hoogste kerktoren van de Benelux. En het interieur is prachtig. Een must dus, tijdens een dagje Antwerpen. Niet gratis, maar daar krijg je indrukwekkende uitzichten voor terug. Een andere mooie kerk is de Sint-Pauluskerk in de oude binnenstad. Ook hier is indrukwekkende architectuur en mooie kunst te zien en de entree is gratis.

Stadsbrouwerij De Koninck

Een biertje met chocolade, karamel of bloemen als ingrediënten? Yes, bij Stadsbrouwerij De Koninck proberen ze van alles uit en dat levert heerlijke Belgische biertjes op. Deze brouwerij is sinds 1833 de trots van Antwerpen. Boek een rondleiding en ontdek alles over de rijke historie van het bedrijf en leer hoe bier gemaakt wordt. Je ziet - en proeft - bier in zo'n beetje elke fase van het brouwproces. Gek, maar zonder alcohol smaakt het een beetje als zoete thee. Je kunt hier ook met z'n tweeën in een van de restaurants aanschuiven voor een lekkere Vlaamse maaltijd.

Chocolademuseum Chocolate Nation

Chocolate Nation is niet alleen een chocolademuseum, het is een chocoladeparadijs. Willy Wonka zou er van watertanden. Zodra je samen de drempel over stapt, zweven de aangename chocolade-aroma's je neusgaten binnen. Het museum neemt je mee op chocoladereis. Van cacaoboon tot Antwerpse haven en van chocolatier tot bonbon. Erg leuk: er staan tien chocoladefonteinen in allerlei kleuren en smaken in het museum. En ja, proeven mag. In de winkel van Chocolate Nation wordt de zelfgemaakte chocolade en klassieke Belgische chocolade verkocht. Leuk om je lief op wat bonbons te trakteren!

ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen is de beroemdste dierentuin van België en bestaat al sinds - hou je vast - 1853. En in dit dierenpark wonen ongeveer zo'n - opnieuw, hou je vast - vijfduizend (!) dieren. Schattige rode panda's, stoere leeuwen, dromerige flamingo's en indrukwekkende olifanten. Erg romantisch is het gigantische aquarium, waar vierduizend kleurrijke vissen tussen het koraal zwemmen. Een perfecte locatie voor een selfie of een stiekeme kus! Leuk weetje: in ZOO Antwerpen hebben ze hun eigen Vriesland, waar geinige pinguïns en andere koude beesten rondlopen.

MAS Museum aan de Stroom

Wandel langs de jachthaven in de stad naar MAS Museum aan de Stroom. Het museum is tien verdiepingen hoog en heeft aan panoramadak. Het uitzicht vanaf het panoramadak is geweldig en héél romantisch. Om op het dak te komen hoef je het museum niet eens in. Je loopt zo vanaf de haven via de wandelboulevard met de roltrappen naar boven. De roltrap brengt je langs negen verdiepingen aan museumzalen, die je door het glas kunt bekijken. Vanaf het dakterras heb je een uitzicht van 360 graden over de hele stad en de haven. Toegang tot het dak is helemaal gratis.

Begijnhof

Een onverwachte oase van rust in een bruisende stad: het Begijnhof, inclusief museum. Hier vind je karakteristieke huisjes, een prachtige binnentuin en de Sint-Catharinakerk uit 1827. Vroeger woonden op het Begijnhof vrouwen die geen kloostergelofte af hadden gelegd, maar wel vanuit religieuze overtuiging wilden samenleven in een vrouwelijke gemeenschap. Deze vrouwen werden 'begijnen' genoemd. Het hofje is nog steeds erg pittoresk en leuk om te zien en in het museum leer je alles over het vroegere leven van de begijnen.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. Verken samen het dierenrijk in ZOO Antwerpen. Foto: ZOO Antwerpen © Jonas Verhulst.
Foto 3. Bewonder de skyline van Antwerpen vanaf het panoramadak van MAS. Foto: MAS © Filip Dujardin.

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:42:19 · Gepubliceerd: 14 februari 2022 - 14435

Activiteiten ZOO Antwerpen

Nu te bezoeken

ZOOvertellingen


Na een eerste succesvolle editie zijn de ZOOvertellingen terug! Van 1 juli tot en met 1 september duiken elke dag vier kleurrijke vertellers op doorheen je ZOO-bezoek.