Romantiek te voet en te fiets

De leukste wandel- en fietsroutes voor twee

Natuuruitjes   Redactioneel door
Foto 1. Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad is een prachtige route die je door Brabant brengt langs Van Gogh hotspots. Foto: Visit Brabant.

20 maart 2020 Natuur Landelijk Samen binnen zitten is ook net niets. Dus kies voor romantiek, te voet en te fiets! Bekijk deze romantische wandelroutes en fietsroutes en ga er gezellig samen op uit in de natuur.

Van Gogh-Roosegaarde fietspad

EINDHOVEN, NOORD-BRABANT - Een indrukwekkend kunstwerk, tussen Nuenen en Eindhoven. Het Fietspad Van Gogh-Roosegaarde! Kunstenaar Daan Roosegaarde liet zich inspireren door Starry Night van Van Gogh bij het maken van dit lichtgevende fietspad. Het pad is onderdeel van een langere route door de provincie, langs musea, erfgoedlocaties en andere Van Gogh hotspots. Niet alle locaties zijn altijd open, maar zeker in Nuenen - niet voor niets Van Gogh Village Nuenen - kun je veel van buitenaf bewonderen. Maar liefst meer dan twintig plekken in Nuenen zijn een herinnering aan de meesterschilder. Toepasselijk: in zonnige seizoenen pronken er mooie zonnebloemen langs de route.

Het Liefdespad

RUURLO, GELDERLAND - Niet zomaar een romantisch wandelpad, maar een pad speciaal gemaakt voor koppels. Het Liefdespad moedigt stellen aan tijd voor elkaar te nemen in de natuur van Ruurlo. Samen herinneringen ophalen, elkaar beter leren kennen en letterlijk en figuurlijk stappen zetten op het pad der liefde. Wilde bloemen en groen genoeg op deze route, evenals pittoreske uitzichten op het Dorpsplein of station van Ruurlo. Onderweg kom je gedichtjes en grappige kunstwerken tegen. Zoals de superhoge picknicktafel High-Tea-Table van Daan den Houter. Vanaf hier toren je boven het pad uit torent en geniet je samen van een bijzonder uitzicht.

De Drentse Hondsrug

DROUWEN, DRENTHE - Het Buitencentrum Boomkroonpad in de Drentse Hondsrug is een startpunt voor verschillende mooie wandelingen door het bosrijke gebied. Wandel hier samen over de hangbrug op het Boomkroonpad, tussen de Drentse boomtoppen. De wandeling is zo'n 150 meter lang en duurt een half uur, maar is de moeite meer dan waard. Vanaf het pad heb je een prachtig uitzicht over het bos en kun je zo doorlopen naar bosroutes door boswachterij Gieten-Borger. In dit ongerepte gebied kom je misschien wel een ree of een das in het woud tegen.

Recreatief Loon op Zand

LOON OP ZAND, NOORD-BRABANT - Wist je dat Nederland een eigen woestijn heeft? Huur een gewone fiets of een mountainbike bij Recreatief Loon op Zand en verken samen de Brabantse Sahara. Er starten verschillende fietsroutes bij natuurgebied Natuurpoort van Loon. Dit gebied is uniek en heeft één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Door de wind ziet het indrukwekkende landschap er elke dag compleet anders uit. Je hebt makkelijke en uitdagende routes. Ga je met de mountainbike zandheuvels op en af, of fiets je met een gewone fiets liever al pratend door de omgeving? Welke relatietest je aangaat, bepaal je zelf.

Landgoed Vennebroek

PATERSWOLDE, GRONINGEN - Landgoed Vennebroek is voor fietsers en wandelaars een groen paradijs vol eikenlanen, beukenlanen en uitgestrekte weilanden. Het gebied staat bekend om z'n voorjaarsvogels, die maar wat graag concerten geven. Onder andere roodborstjes, boomklevers en de bonte vliegenvanger fladderen en zingen hier rond. In het park vind je aan de noordkant Villa Weltevreden en in het zuiden Huis Vennebroek. Rond het landhuis ligt een mooie vijver, omringd door beuken en kastanjes van honderden jaren oud. Bijzonder om te zien: sommige taken zijn zo ver naar beneden gebogen, dat ze daar weer wortel hebben geschoten. Romantischer dan dit wordt het bijna niet!

Wat is er te doen?

Foto 2. Informatiezuil tussen de bloemen langs het romantische Liefdespad in Ruurlo. Foto: Het Liefdespad.

Laatst gewijzigd: 2020-05-07 15:49:48 · Gepubliceerd: 2020-03-19 09:28:05 - 2504