Stage Memories: herbeleef de mooiste musicals thuis

Wat is er te doen? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Stage Entertainment komt met musical trip down memory lane

12 april 2020 Cultuur Landelijk Om iedereen op te vrolijken in deze barre tijden, heeft Stage Entertainment een online platform gelanceerd. Op Stage Memories krijg je een blik achter de schermen, ontdek je wat musicalsterren vonden van hun shows én bekijk je scènes en hits uit bekende musicals van vroeger en nu.

Foto 1. Bekijk op Stage Memories scènes en hits uit bekende musicals van vroeger en nu. Chantal Janzen speelde in 2010 de hoofdrol in de musical Petticoat. Foto: Stage Entertainment Nederland.

Nostalgie als zalf voor de ziel

Elke week verschijnt er nieuw kijkmateriaal op Stage Memories. Het is een online schatkamer vol beroemde en nooit eerder getoonde beelden van iconische musicals en behind the scenes verhalen. Ook geven musicalacteurs via het platform thuisconcerten, delen ze hun favoriete musicalmomenten en kun je je musicalkennis testen. Een paar musicals zijn zelfs compleet te zien, als volledige online show. Het initiatief is bedoeld om mensen in moeilijke tijden een hart onder de riem te steken. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland: "In deze moeilijke periode is er extra behoefte aan nostalgie en entertainment. Via Stage Memories willen we de mogelijkheid bieden om veilig vanuit huis te kunnen genieten van musicals, die wij in de afgelopen 20 jaar op de planken hebben gebracht. Het is ontzettend mooi dat we op deze manier toch nog entertainment kunnen aanbieden en musicals uit het verleden weer kunnen laten herbeleven."

Nederland musicalland

Beauty and the Beast, Les Misérables, Miss Saigon, Lion King, Ciske de Rat, Wicked: zo klein als Nederland op de wereldkaart is, zo groot zijn we in de wondere wereld van musicals! Het zijn er veel, heel veel. Grote kans dus dat je op Stage Memories shows tegenkomt die je alweer was vergeten. Hieronder vast twee voorproefjes. Bekijk de video waarin Pia Douwes vertelt over een Chicago musical blunder op Broadway en blik daaronder met Stanley Burleson terug op zijn rollen in Miss Saigon.

Let op: het artikel gaat verder onder de video's.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. Wijlen Liesbeth List speelde de hoofdrol als Edith Piaf in de musical Piaf in 1999 en 2009. Foto: Stage Entertainment Nederland © Roy Beusker.
Foto 3. Een scènefoto uit de musical Miss Saigon, uit 2011. Foto: Stage Entertainment Nederland © Roy Beusker.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-08-04 10:12:32 · Gepubliceerd: 2020-04-07 09:17:04 - 1046