't Veluws Zandsculpturenfestijn: WWII in zand

Vier 75 Jaar Vrijheid met kunstwerken van zand

't Veluws Zandsculpturenfestijn 2020 Nieuws door
Foto 1. 't Veluws Zandsculpturenfestijn staat in 2020 in het teken van 75 Jaar Vrijheid en blikt terug op de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

archief oud artikel 11 juni 2020 Toerisme Garderen, Gelderland De 2020 editie van 't Veluws Zandsculpturenfestijn is erg indrukwekkend. De meesterwerken van zand staan dit jaar allemaal in het teken van 75 Jaar Vrijheid. Je wandelt in Garderen langs gigantische zandsculpturen die belangrijke momenten en bijzondere mensen uit de Tweede Wereldoorlog uitbeelden. D-Day, Radio Oranje, Anne Frank maar ook minder bekende momenten en helden komen voorbij. Grote kans dus dat je ook nieuwe, verrassende weetjes ontdekt!

Vier vrijheid op 't Zandsculpturenfestijn

Tijdens de nieuwste editie van 't Veluws Zandsculpturenfestijn waan je je terug in de jaren veertig! Het plaatje is helemaal compleet, inclusief muziek, aankleding en politieke prenten in de stijl van toen. Maak een wandeling langs meer dan honderd kunstwerken van zand en bekijk het vakmanschap van heel dichtbij. Maar het mooiste zicht heb je vanuit de monorail: dan rijd je in kleine karretjes over de expo heen en bewonder je alles vanuit de lucht.

Je kunt het festijn in Garderen alleen bezoeken met gereserveerde tickets met een tijdslot.

Historische scènes van zand

Sta stil bij de Tweede Wereldoorlog en bij alle oorlogshelden die streden voor onze vrijheid. Het leven van Anne Frank, de aanval op Pearl Harbor, onze eigen Oranjes, de Slag om Arnhem en de vele verzetshelden en spotprenten. 't Veluws Zandsculpturenfestijn viert onze vrijheid. Het zandfestijn staat niet alleen stil bij de dieptepunten en heldendaden in de vorm van zandkunstwerken, maar deelt ook interessante weetjes en geeft een voorproefje op de wederopbouw die volgde.

Tickets voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Je kunt 't Veluws Zandsculpturenfestijn alleen bezoeken met gereserveerde tickets met een tijdslot.
Foto 2. Een deel van het gigantische zandbeeld van Pearl Harbor. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

Laatst gewijzigd: 2020-06-24 16:15:58 · Gepubliceerd: 2020-04-14 17:02:52 - 4501