Vakantie in eigen land: vakantiehuisjes in de natuur

Vakantiehuisjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Overnacht deze zomervakantie in een natuurhuisje in de buurt

12 oktober 2020 Toerisme Landelijk Om het echte vakantiegevoel te krijgen is een andere omgeving soms al genoeg. Boek een vakantiehuisje in de natuur en geniet deze zomervakantie van een nieuw uitzicht op een prachtige locatie. Iedere provincie heeft zoveel moois te bieden!

Foto 1. Even weg in eigen land. Vier vakantie met zicht op zee, in een huisje aan de Hollandse kust. Foto: DagjeWeg.NL.

Vakantie in rustig Groningen

Rust en ruimte hebben ze in Groningen meer dan genoeg. De hoofdstad van de provincie is in de rest van het land wel bekend, maar Groningen barst van de talloze mooie natuurgebieden. Het Nationaal Park Lauwersmeer, het Westerkwartier en alle bossen en wandelroutes rondom de talloze dorpen zijn prachtig om te verkennen. Tijdens je vakantie kom je hier in het wild waarschijnlijk sneller dieren dan mensen tegen. Boek een natuurhuisje in Groningen.

Vakantie in mystiek Drenthe

Als je het ons vraagt, is Drenthe is ondergewaardeerd. De natuur is hier zo rijk en mystiek dat je je echt in een ander land waant. Drenthe staat bekend om z'n diepe bossen, mysterieuze hunebedden en eindeloze fiets- en wandelroutes langs oude borgen en karakteristieke trekkershutten. Een dagje Drenthe voelt als een ontspannend avontuur. Boek een natuurhuisje in Drenthe.

Vakantie in uniek Friesland

Boerderijen, pittoreske dorpjes en prachtige waterpartijen waar zeilers en andere waterratten maar wat graag gebruik van maken. Friesland is een typische en unieke provincieen een goede optie om lekker tot rust te komen. Tel daar de Friese taal bij op en je voelt je helemaal toerist in eigen land. Een dagje uit varen, een poging poolstokspringen wagen, de Elfstedentocht fietsen. Er zijn genoeg typisch Friese activiteiten in de natuur om je mee te vermaken. Boek een natuurhuisje in Friesland.

Vakantie in natuurrijk Flevoland

Nog een omgeving waar waterliefhebbers helemaal blij van worden. Flevoland is officieel dan wel de nieuwste provincie van Nederland, maar het is ook zeker één van de rijkste. Er is hier onwijs veel te zien en te doen, ook nu. Waai uit op de dijken, geniet van een dagje uit op het water of bezoek één van de vele natuurgebieden. Neem de verrekijker mee, want Flevoland is een dierenparadijs. Boek een natuurhuisje in Flevoland.

Vakantie in divers Gelderland

Bijna nergens is de omgeving zo divers als in Gelderland. Natuurlijk is er de Veluwe en Het Nationale Park De Hoge Veluwe met z'n beroemde witte leenfietsen. Maar je hebt hier nog zoveel meer bossen, veengebieden en heidevelden, met allerlei routes en geheime paadjes om de natuur mee te ontdekken. En zeg nou zelf; van een Achterhoeks accent krijg je een gezellig vakantiegevoel. Boek een natuurhuisje in Gelderland.

Vakantie in veelzijdig Overijssel

Vakantie vieren in een bos, aan het water, op een heus landgoed of in de polder. Overijssel is divers qua omgeving, wat het vakantiegevoel alleen nog maar meer aanwakkert. De grote steden - Deventer, Enschede, Zwolle - als toerist bezoeken zit er voorlopig niet in, maar rondom de steden zijn ook veel mooie wandel-, fiets- en vaarroutes te vinden. Kun je van veraf toch nog naar de historische skylines turen. Boek een natuurhuisje in Overijssel.

Vakantie in bosrijk Utrecht

Deze provincie is geliefd om zijn historische steden, vol kunst en cultuur. Maar Utrecht is zo'n romantisch en bosrijk gebied dat het bijna jammer is dat het niet eerder bekend staat om z'n natuur. Na de Veluwe is de Utrechtse Heuvelrug namelijk het grootste bosgebied van Nederland - en dat terwijl Utrecht onze kleinste provincie is. Boek een natuurhuisje in Utrecht.

Vakantie in relaxt Noord-Holland

Wie aan Noord-Holland denkt, denkt waarschijnlijk sneller aan grote en drukke steden dan aan de rustige polders en kust. En toch barst het hier van de landwegen, mooie stranden en duinen. Juist hier kun je tot rust komen, vanuit je luie stoel de zon in de zee zien zakken en urenlang turen naar groene velden. Boek een natuurhuisje in Noord-Holland.

Vakantie in nostalgisch Zuid-Holland

Alle typisch Nederlandse dingen vind je in het oer-Hollandse Zuid-Holland. Polders, duinen, het molenlandschap bij Kinderdijk, kilometers kleurige bollenvelden en onze beroemdste kustplaats Scheveningen. Met Den Haag als politieke hoofdstad en kustplek Scheveningen erbij is het voor buitenlandse toeristen zo'n beetje Nederland in een notendop. Boek een natuurhuisje in Zuid-Holland.

Vakantie in exotisch Noord-Brabant

Wist je dat je in Noord-Brabant de Nederlandse versie van de Sahara vindt? In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen vind je een gebied vol unieke zandverstuivingen. En in deze Brabantse woestijn is al menig hitterecord verbroken. Extra bijzonder aan de Brabantse natuur is dat je een stukje verderop weer tussen de naaldbomen, heidevelden en moerasgebieden staat. Boek een natuurhuisje in Noord-Brabant.

Vakantie in internationaal Limburg

Limburg is een vakantieprovincie bij uitstek. Door het heuvelachtige landschap, de rijke historie en de vele ruïnes voel je je hier echt een toerist in eigen land. Een fietsvakantie is hier alleen ontspannend als je het niet erg vindt wat spieren te kweken, maar aan autoritje langs sprookjesachtige kastelen en kerken tussen de glooiende groene velden is ook heerlijk. Boek een natuurhuisje in Limburg.

Vakantie in rustgevend Zeeland

Hier aan de kust! Tuur uit over de Zeeuwse kustlijn vanaf je veranda of balkon. Met het geluid van de wilde golven en de zeevogels op de achtergrond ben je hier echt één met de natuur. Even lekker weg van de massa. In de provincie vind je ook veel mooie vaar-, fiets- en mountainbikeroutes door de natuur. Boek een natuurhuisje in Zeeland.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Vier de vakantie in eigen land weg van de massa, lekker in de natuur. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-05-31 15:33:46 · Gepubliceerd: 2020-04-30 14:57:21 - 1129