Chill kamperen op deze pop-up campings

Bekijk alle campings |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Slaap in een vintage camper, een yurt of een luxe tent

23 juni 2020 Toerisme Landelijk Gestrand in Nederland. Het zal deze zomer voor meer mensen gelden. Maar dat betekent niet dat je alle vakantiedagen in de achtertuin hoeft te slijten. Ontdek de pop-up campings die deze zomer op de mooiste locaties als paddenstoeltjes uit de grond schieten.

Foto 1. Chillen voor je vintage camper in Ewijk. Foto: De Camphanen

Glamp Outdoor Camp

HOENDERLOO - Op een mooi stuk grond, midden in de natuur, staan zeventig luxe tenten. Normaal gesproken staan ze op festivalterreinen, maar nu in dit bijzondere jaar vormen ze samen het Glamp Outdoor Camp. Een luxe pop-up camping in een stukje ongerepte natuur, waar ze de sfeer van een festival omarmen. Overnacht samen in een Air of met het hele gezin in een Bunkhouse. Alle accommodaties hebben eigen sanitair en 's avonds schitterend zicht op de sterrenhemel. Bij de Giant Hat bar - een grote tent - pak je 's avonds zelf een drankje en eet je op sommige dagen een fijne biefstuk of een lekkere pizza van lokale ondernemers.

Tijdloos

ERMERSTRAND - Uren bestaan niet op de pop-up camping Tijdloos, een concept van ID&T. Hier kun je deze zomer, van 10 juli tot 17 augustus, ultiem relaxen aan het Drentse Ermerstrand. Met een eigen tent of caravan of in één van de verrassende accommodaties. Samen slapen in een knus tentje of met de hele familie in een tipi, iedereen is welkom bij Tijdloos. Voor volwassenen is er een adult-only camping en strand en mensen met kinderen vieren vakantie op de familiecamping en -strand. Er zijn allerlei activiteiten: van yoga en tai chi tot wakeboarden en paardrijden. Een heerlijke plek om deze zomer aan het dagelijkse leven te ontsnappen en de vrijheid te vieren.

De Camphanen

EWIJK - Ook De Camphanen hebben een heerlijke locatie aan het water gevonden. Aan de duikplas van recreatiegebied De Groene Heuvels in Ewijk slaat deze reizende camping deze zomer het kamp op. Maar hier geen tenten om in te slapen! Bij aankomst staat er een vintage busje of camper compleet ingericht voor je klaar. Doe 's avonds laat je ogen dicht in een knalgele stadsbus of in een oude Duitse brandweerwagen, waar je kookt vanuit de achterklep. Er zijn kleine vintage caravans voor twee of grote bussen voor gezinnen - met een tipi ernaast. De hele dag kunnen kampeerders terecht bij De Strandbar, voor ontbijt, lunch of diner. En dan zijn er ook nog allerlei activiteiten, zoals een disco voor kids en een silent disco voor de volwassenen. Op De Camphanen maak je zo kennis met het camperleven en pas op, je raakt er zo aan verslingerd!

For-rest Glamp

EIBERGEN - Ondernemers uit de festivalwereld sloegen de handen ineen voor de pop-up glamping in festivalstijl: For-rest Glamp . In de Achterhoek staan tipi's, yurts en tiny tiny houses (echt klein dus) om de gestrande wereldreiziger te verwelkomen voor een avontuur in eigen land. En vanaf 1 juli is ook de Nomadenweide open voor kampeerders met een eigen tent, camper of tent. Chill samen op je eigen terras, bereid een stukje lokaal vlees op de BBQ of stap op de e-brommer om de omgeving te ontdekken. For-rest Glamp is alleen voor volwassenen, behalve van 24 juli tot en met 7 augustus. Tijdens deze twee weken zijn ook families welkom om te genieten van de festivalsfeer en de activiteiten in de mooie Achterhoek. Yoga bij zonsondergang, eten halen bij een foodtruck en een paar uurtjes ontspannen in de privé wellness in het bos. Op For-rest Glamp kom je helemaal tot rust.

Slapen op Pampus

PAMPUS - Geen glamping, maar wel een pop-up camping op forteiland Pampus. Deze zomer kun je echt voor pampus gaan en een nachtje blijven slapen op het eiland. Er staan kant-en-klare tenten klaar met luchtbedden, maar luxer dan dat wordt het niet. Douchen kan niet op het eiland, maar je kunt een duik nemen in het IJmeer. Toiletten zijn er gelukkig wel, maar 's nachts zul je er een tochtje in het pikkedonker voor over moeten hebben. Een avontuur is het zeker! Varen naar het eiland, het fort verkennen, het uitzicht bij de tent en een heerlijke ontbijtje 's ochtends maken het verblijf tot een hele belevenis. Bovendien is er elke avond lekker eten - vooral op de Zomerlicht avonden in de weekenden. En 's avonds in de stilte en het donker slaap je als een roosje.

Op vakantie in Nederland

Foto 2. Slaap in een tipi aan het Ermerstrand. Foto: Tijdloos
Foto 3. Of ga voor het camperleven met hele gezin op reizende camping De Camphanen. Foto: De Camphanen
Foto 4. Op het water is volop ruimte voor leuke activiteiten. Foto: Tijdloos
Overnacht midden in de natuur in Hoenderloo. Foto: Glamp Outdoor Camp

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-06-29 10:57:48 · Gepubliceerd: 2020-06-23 10:14:37 - 532