Genieten van de zomer op een groot pop-up terras

Dagje uit in de zomervakantie | Redactioneel door

Met een hapje en drankje aan een haventje of naast een kasteel

18 juli 2020 Toerisme Landelijk Grote pop-up terrassen zijn een ding deze zomervakantie! Nu hutjemutje op elkaar zitten niet meer gewenst is kom je ze overal tegen. Aan de waterkant, naast een kasteel of met een tijdelijk strandje. Zomerse thema's als Frankrijk of een Duitse biergarten geven ook de thuisblijvers even een buitenland-gevoel. DagjeWeg.NL zet de mooiste pop-up terrassen op een rij.

Foto 1. Chillen bij de beachbar op het grootste pop-up terras van Drenthe. Foto: Erik Buist Fotografie

Franse sferen naast een kasteel

WIJCHEN - Je heimwee naar vakantieland Frankrijk ben je meteen kwijt als je plaatsneemt op het pop-up terras Daar aan de waterkant. Het terras ligt aan een van de mooiste laantjes van Wijchen. Dit is met recht een terras 'with a view', want van onder de bomen vandaan heb je een prachtig uitzicht op Kasteel Wijchen. Franse hapjes en drankjes, jeu de boules competities: hier voel je je eventjes helemaal in een Frans stadje. Voor de kids zijn er leuke kinderactiviteiten. Maak er een compleet dagje uit van en bezoek ook het museum van Kasteel Wijchen. Dit terras is van woensdag tot en met zondag open, tot en met 14 augustus.

Samen afspreken aan het meer

MAARSSEN - Zet je samen neer aan het meer bij Maarssen op Zomerterras Saahm. Voeten in het water, of luxe loungen op een comfortabele bank. En als er toch een regentje valt, dan is er nog het overdekte terras. Ook een goede plek om de schaduw in te vluchten als de zon te heet wordt. Hier kun je meer doen dan eten en drinken. Een sup huren bijvoorbeeld en je expres in het water laten vallen om of te koelen. Of kanoën. Vanaf vijftien personen is een all-in arrangement mogelijk met allerlei activiteiten. Saahm is ook helemaal ideaal voor foodfestival lovers, want je kunt hier kiezen uit meerdere kleinere wereldgerechten. Zo maak je je eigen lunch of diner combi. In juli open op zaterdag en zondag, in augustus op woensdag tot en met zondag.

Festivalsfeer op grootste terras van Amsterdam

AMSTERDAM - Thuishaven is bekend geworden door de festivals met een circus. Die circustent staat nu midden op hun Thuishaven Terras, deze zomer het grootste terras van Amsterdam. Bij regen kun je daarin overdekt verder chillen. Dit terras verloochent ook verder zijn roots niet. De muziek zorgt voor een echt festivalgevoel, net als de inrichting: van het terrein is één groot stadsstrand gemaakt met strandbedjes, gekleurde picknicktafels en kunstwerken op palen. Je eten en drinken haal je zelf bij de bars en 's avonds is het hele terrein feestelijk verlicht. Van tijd tot tijd treden er dj's op en komen prachtig verkleedde circusfiguren op stelten langs die ook vaste prik zijn op de Thuishaven festivals. Toch een beetje feesten! Tijdens de zomervakantie elke dag open tot 00:15 uur.

Het artikel gaat verder onder de video.

Biergarten en beachbar

WESTERBORK - Steek je tenen in het zand van het grootste pop-up terras in Drenthe. Of neem plaats aan een van de traditionele Duitse biertafels tussen de strobalen. Op dit Börker Biergarten en Beachbar terras kun je heerlijk chillen in een relaxte sfeer. Ook met kinderen, want die vermaken zich wel in het zand. Terwijl je met een koel Duits biertje of zomerse cocktail kijkt hoe de aardappels op een transportband richting de keuken gaan voor verse frieten, krijg je vanzelf zin om ook te blijven voor een goede hap. Tot en met 30 augustus open van donderdag tot en met zondag.

Daar aan de waterkant

LANGWEER - Lunchen in een koel briesje dat over het water komt waaien? Met een cocktail in de hand genieten van een zwoele zomeravond? Het kan allemaal op het pop-up terras Harbourside Langweer. Er werken namelijk maar liefst zeven horecaondernemers samen om dit grote terras aan het water mogelijk te maken. Van cafés en restaurants tot een bakker voor het lekkere brood. Kijk relaxt aan je tafeltje naar de boten die de haven in en uit varen. Of plof neer op een van de grote kussens in het zand. Bij het terras hoort namelijk ook een kunstmatig zandstrandje. Ideaal als je met kinderen komt. Hou de Facebookpagina van dit terras in de gaten, want er worden geregeld gezellige barbecues georganiseerd. Tot en met 30 augustus dagelijks open.

Chillen in een gevangenis

UTRECHT - Franse tafeltjes onder felgele parasols, strandstoelen tegen de muur en een gezellige houten bar om je drankjes bij te halen. Zoveel gezelligheid verwacht je niet als je een gevangenis binnenloopt. Toch is dit elke zomer de realiteit in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht. Waar vroeger de gevangenen even naar buiten mochten is ook dit jaar weer het zomerterras De Lik te vinden. Tussen de gevangenismuren zit je aan een tafeltje onder je eigen felgele parasol, op voldoende afstand van de andere gasten. Lunch, borrel, diner, het kan hier allemaal. Met natuurlijk een Roze Bunkerlimonade of De Lik pilsje. Proost! Tot en met 30 augustus open op donderdag tot en met zondag.

Ook heerlijk zomers

Foto 2. Bij Maarssen vind je terras Saahm: Samen afspreken aan het meer. Foto: Saahm
Foto 3. Genieten aan het water op het grote pop-up terras van Langweer. Foto: Nynke's Fotografie
Foto 4. Bij Saahm is nog veel meer te doen dan chillen met een drankje of lekker eten. Onder andere suppen, kanoën of een tocht door de omgeving maken op een Kickbike. Foto: Saahm

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-19 14:47:15 · Gepubliceerd: 2020-07-13 14:30:10 - 1034