Er komt een drive-thru museum in Rotterdam

Boijmans Ahoy drive-thru museum | Nieuws door

Ahoy en Boijmans starten samen drive-through tentoonstelling

16 juli 2020 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Een first voor Nederland: Rotterdam krijgt deze zomer een drive-thru museum. In een elektrische auto rijd je in Ahoy Rotterdam langs vijftig kunstwerken, waaronder meesterwerken van Museum Boijmans van Beuningen. Een unieke museumbeleving en nog coronaproof ook. Wees er wel snel bij: de drive-thru is er alleen van 1 tot en met 23 augustus. De kaartverkoop start 24 juli.

Foto 1. Foto: West8 voor "Boijmans Ahoy drive-thru museum" augustus 2020 in Rotterdam Ahoy.

Groter dan een voetbalveld

Het pop-up drive-thru museum (probeer dat maar eens drie keer achter elkaar aan te zeggen) wordt opgezet in Hal 1 van Ahoy. De expo is zo groot als anderhalf voetbalveld. Ruimte zat dus om per auto het aangegeven kunstparcours af te leggen. Binnen is het lekker sfeervol en donker, zodat de koplampen van de auto's de hal bijschijnen voor extra effect. Dit idee is ook een knipoog naar de coronatijd waarin we leven: tegenwoordig wordt een auto gezien als een veilige bubbel om je in te begeven. Per dag kunnen er 750 voertuigen de expo bezoeken.

Topstukken in de koplampen

De tentoonstelling zoomt in op de relatie tussen mens en natuur, maar wel met een vrolijke noot. Bewonder wereldberoemde werken uit de collectie van Boijmans Van Beuningen en moderne installaties van hedendaagse kunstenaars die van Rotterdam een echte kunststad maken. De expo is een idee van creatieve duizendpoot Ted Noten, om mensen aan het denken te zetten over de tijd waarin we leven en waarin we sociale interactie in een andere vorm moeten gieten.

Verkeersregels en wegrestaurant

Koop vooraf online tickets voor alle inzittenden van de auto. Je betaalt dus per persoon, niet per auto. Je reserveert een tijdslot waarop je met de auto de tentoonstelling mag betreden. Binnen rijd je maximaal 5 kilometer per uur over het parcours. Wil je langer naar een kunstwerk kijken, dan zijn er parkeerplaatsen waar je gebruik van kunt maken. Na ongeveer 45 minuten rijd je de tentoonstelling weer uit. Napraten met andere inzittenden kan bij het wegrestaurant: geniet in eigen auto van een hapje en drankje of schuif aan op het terras.

Geen eigen auto? Geen probleem

De expositie is uitsluitend toegankelijk met een elektrische auto. Heb je die zelf niet? Geen zorgen. Op locatie zijn er elektrische auto's om te gebruiken, Mini Coopers om precies te zijn. Deze worden doorlopend schoongemaakt. Ook kun je meeliften met andere expo-gangers als je geen rijbewijs hebt; daarvoor wordt een speciaal liftvak gemaakt. Dit is op eigen risico.
Foto 2. Foto: West8 voor "Boijmans Ahoy drive-thru museum" augustus 2020 in Rotterdam Ahoy.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-16 12:39:55 · Gepubliceerd: 2020-07-16 12:25:11 - 1015