Bekijk filmklassiekers in de binnentuin van de Hermitage

Hermitage Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Derde editie van Movies at the Hermitage start 30 augustus

24 augustus 2020 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland De binnentuin van museum Hermitage Amsterdam wordt vanaf 30 augustus voor de derde keer omgetoverd tot openluchtbioscoop. Tijdens Movies at the Hermitage is de spontane bioscoop de meest romantische plek van Amsterdam. Coronaproof, dus iets anders dan voorgaande jaren. Maar met opnieuw prachtige films op de planning in een zeer bijzondere setting. Dat wordt zwijmelen en genieten!

Foto 1. Lekker knus samen films kijken in de binnentuin van het Amsterdamse museum. Deze foto is van de vorige editie: dit jaar zorgt de organisatie voor genoeg afstand tussen bezoekers. Foto: Movies at the Hermitage, Vincent Capocchi.

Openluchtbioscoop in hartje Amsterdam

Vanaf zondag 30 augustus tot en met vrijdag 4 september draaien er zes bekroonde films in de binnentuin van de Hermitage. De premièreavond op 30 augustus is al uitverkocht, dus de Britse klassieker Notting Hill loop je mis, maar voor de andere avonden zijn nog tickets te reserveren. Leuk: alle films zijn uitgekozen door filmkenners onder het mom 'samen beleven, samen genieten'. Voorafgaand elke film is er een gezellige inloop inclusief filmquiz en een korte film van een Amsterdams regietalent. Daarna strijk je - op 1,5 afstand - neer op een kleedje of een tuinstoel om van de film te genieten. Op het terrein is verse popcorn te krijgen, plus ander lekkers. Tickets voor Movies at the Hermitage zijn alleen online verkrijgbaar en er is beperkt plaats; boek dus op tijd vooraf.

Films Movies at the Hermitage 2020

  • Zondag 30 augustus - Notting Hill (uitverkocht)
  • Maandag 31 augustus - Whiplash
  • Dinsdag 1 september - La Haine
  • Woensdag 2 september - Spirited Away
  • Donderdag 3 september - Superbad
  • Vrijdag 4 september - The Grand Budapest Hotel

Tip: regel oppas

Er zijn ook groepstickets te boeken, ook wel Family Tickets. Wie hierdoor denkt dat het leuk is om de kids mee te nemen naar een filmavond, komt bedrogen uit. De films zijn prachtige klassiekers, maar zijn absoluut niet aan kinderen besteedt. Geweld, misschien niet per se kindvriendelijke onderwerpen en soms zelfs wat griezelige stukjes passeren de revue. Tieners kunnen zeker meegenieten van de films, hartstikke leuk zelfs, maar verder is Movies at the Hermitage vooral leuk voor (jong)volwassenen. Tip voor ouders: laat de kinderen dus thuis en geniet van een avondje qualitytime met z'n twee.

Ook leuk

Foto 2. De bioscoopbeleving is natuurlijk niet compleet zonder verse popcorn. Foto: Movies at the Hermitage, Vincent Capocchi.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-08-21 17:08:00 · Gepubliceerd: 2020-08-21 16:49:02 - 940