Jazz voor jong publiek

kijk hier voor de line-up en alle data van Blue Note Trip   Redactioneel door

5 oktober 2005 Groningen, Groningen Blue Note Trip is inmiddels een rage in heel Nederland. Liefhebbers van moderne dansmuziek en coole jazz ontmoeten elkaar onder leiding van dj Maestro op de dansvloer. Tussen 8 oktober en 17 december is de dj verschillende malen in Groningen te zien. De binnenzaal van De Oosterpoort wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een hippe dansclub.

Blue Note Trip wil een podium bieden aan jong jazz-talent. Door vaste avonden in het jaar te creëren door heel Nederland maakt het mogelijk talent voor een publiek te brengen waar ze anders dit publiek niet zouden bereiken. Zowel de CD's als de club-avond worden gehost door de Amsterdamse DJ Maestro, die zijn liefde voor de jazzmuziek weet over te brengen op zijn publiek. Ook spreekt hij zijn netwerk binnen de jazzwereld aan ter versterking van de Blue Note Trips. Dit leidde onder andere al tot een samenwerking tussen de DJ en pianist Michiel Borstlap, maar ook tot optredens van zowel nationale als internationale jazz-musici. Dit is dan ook de vaste formule van Blue Note Trip. De DJ host de avond en draait dansbare cross-over jazz en wordt bijgestaan en aangevuld door verschillende gastmuzikanten.

Ontstaan

Het idee van Blue Note Trip is twee jaar geleden ontstaan in Nederland toen duidelijk werd dat er een nieuwe generatie geïnteresseerd is in de schatkamer van Blue Note Records. Er is een duidelijk behoefte te ontdekken aan muziek met inhoud. Jazz muziek, van nu of ver vervlogen tijden, voldoet aan deze behoefte. Zowel de Blue Note Trip clubavond als de gelijknamige CD's putten uit die schatkamer en introduceren de muziek op een toegankelijke manier bij een jong publiek.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-10-03 14:58:16 - 1306