De favorieten van de DagjeWeg.NL-redactie: Tonny

DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vind een origineel dagje weg met de tips van Tonny

11 september 2020 Toerisme Landelijk Hoezee, DagjeWeg.NL is voor het zevende jaar op rij genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie Vrije Tijd! De redactieleden schrijven de komende weken over hun favorieten op DagjeWeg.NL om te laten zien hoe mooi Nederland is - en hoeveel je daarover kunt vinden op DagjeWeg.NL. Dit zijn de persoonlijke tips voor een dagje uit van redacteur Tonny.

Foto 1. Op mijn bucketlist: het Drenkelingenhuisje op Vlieland. Mijn dochter is er ondertussen wel al geweest. Foto: DagjeWeg.NL © Nikki Arendse.

Wie?

  • Naam: Tonny
  • Woonplaats: Wageningen
  • Houdt van: wandelen en fietsen in de natuur, kastelen, pittoreske straatjes ontdekken in steden en lummelen op een terrasje

Stem op DagjeWeg.NL

Mijn favoriete rubriek op DagjeWeg.NL

Mijn favoriete rubriek is eigenlijk een reeks van rubrieken. Ik zoek namelijk graag per provincie naar leuke plekken voor een dagje of weekendje weg. Soms trekt een natuurgebied, een andere keer een leuke stad. Of valt een uitstapje op. Tip: ik zoek nooit via het zoekvenster naar een provincie, maar ik scroll op de DagjeWeg.NL homepage even omlaag naar de tegels met provinciekaartjes. Als je daarop klikt krijg je namelijk ook de artikelen over die provincie te zien en ook daar zitten leuke tips bij!

Het leukste uitje waar ik pas geweest ben

Museum Storyworld in Groningen! Die stond al vanaf de opening vorig jaar op mijn bucketlist. Ik ben een fan van stripboeken en animaties en dit museum heeft het allemaal, inclusief games. We waren er op een doordeweekse dag in juni toen de musea net weer hun deuren hadden geopend, dus we hadden het museum zowat voor onszelf. Ik kon zo lang als ik wilde blijven hangen bij een vitrine of voor een video over een striptekenaar. Reken maar dat ik ook vrijwel alles wat er te doen is heb uitgeprobeerd. Eigenlijk is dit dé tijd om naar een museum te gaan.

Forum Groningen zelf, waar het museum in zit, is trouwens ook een belevenis. De roltrappen in de hoge open ruimte deden ons denken aan de trappen van Zweinstein in de Harry Potter verhalen.

Mooiste artikel van de afgelopen tijd

Ik ben eigenlijk best trots op de vele artikelen die we als redactie tijdens de lockdown hebben gemaakt. We hebben over van alles geschreven om thuis te doen. Van sporttips en webcams in natuurgebieden tot digitale rondleidingen door musea. Ik was nog niet zo lang daarvoor in het Rijksmuseum in Amsterdam geweest, maar het was (en is) superleuk om online nog even solo door de Eregalerij te wandelen. Maar het was heerlijk om weer op stap te kunnen gaan en daarover te schrijven! Zo heb ik onder andere geschreven over bijzondere plekken in Nederland waar je je in het buitenland waant.

Favoriete aanbieding op DagjeWeg.NL Tickets

Undercover 030! Moet je je voorstellen: zelf een actie-avontuur beleven zoals je dat normaal alleen in films ziet. Lijkt me helemaal te gek om door Utrecht te rijden op missie en om misdadigers te zien en ze proberen te volgen. En ze natuurlijk te slim af te zijn, uiteindelijk. Dat is toch kicken? Ik ben benieuwd of ik een tracker op hun auto durf te plaatsen of stiekem foto's van ze durf te maken. Nu nog mensen vinden die dit met me willen uitproberen!

Hier wil ik graag een keer heen in Nederland

Ik heb twee uitstapjes helemaal aan de top van mijn bucketlist staan. Allereerst Doloris' Meta Maze, een doolhof waar het schijnbaar lijkt alsof je door allemaal verschillende fantasiewereldjes loopt, kruipt en klimt. Allemaal gemaakt door kunstenaars. Ik heb er een foto van gezien die de indruk geeft alsof je op de bodem van een waterput staat. Lijkt me te gek om in een nieuwe ruimte omhoog te kijken en het gevoel te hebben echt onder in zo'n put te zitten.

Verder wil ik al lang heel graag naar het Drenkelingenhuisje op Vlieland. Ik wist niet eens dat dit bestond tot ik bij DagjeWeg.NL ging werken. De eerste keer dat ik erover las en een foto zag van het huisje, omgeven door een enorme zandvlakte, was ik verkocht. Ik ga er binnenkort eindelijk heen! Ik moet bekennen dat het al een paar keer in mijn artikelen is opgedoken omdat ik er meteen van een afstandje zo verliefd op werd.

Stem op Website van het Jaar 2020

⭐ Gaat DagjeWeg.NL er dit jaar met de titel vandoor? Dat is aan jou! Geef DagjeWeg.NL vijf sterren en help ons winnen! ⭐
Foto 2. De expositie 'The Art of Loish' was er nog toen ik Storyworld bezocht. Smullen voor stripboekenfans! Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten.
Foto 3. Zelf een achtergrond maken bij Storyworld. Leuk om het effect van de verschillende kleuren te zien. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten.
Foto 4. Nog steeds online 'open': de digitale Eregalerij van het Rijksmuseum. Foto: Screenshot Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-09-28 10:58:03 · Gepubliceerd: 2020-09-09 12:37:25 - 360