De favorieten van de DagjeWeg.NL-redactie: Grytsje Anna

DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vind een origineel dagje weg! Persoonlijke favorieten van onze redactie

19 september 2020 Toerisme Landelijk Opnieuw is DagjeWeg.NL genomineerd voor Website van het Jaar! Niet zo gek, vinden wij, want als je een bestemming voor een dagje uit zoekt kun je dat hier zeker vinden. Om je te laten zien hoe mooi Nederland is en hoeveel leuke dagjes uit er zijn deelt de redactie van DagjeWeg.NL hun favorieten. Dit zijn de persoonlijke favorieten voor een dagje uit van redacteur Grytsje Anna.

Foto 1. Vissen vangen in het Zuiderzeemuseum. Foto: DagjeWeg.NL / Grytsje Anna Pietersma

Wie?

  • Naam: Grytsje Anna
  • Woonplaats: Ede
  • Houdt van: stedentrips (inclusief musea), dwalen door uitgestrekte bossen, lezen, hardlopen, muziek in de breedste zin, lekker (maar gezond) eten..

Stem op DagjeWeg.NL

Leukste dagje weg in 2020

Deze zomer was ik voor DagjeWeg.NL een dagje in Buren. Een klein historisch stadje, waar Willem van Oranje eeuwen geleden in het huwelijksbootje stapte met Anna van Buren. Het leuke van Buren vind ik dat het klein is - alles is op loopafstand - en dat er tegelijkertijd zoveel bezienswaardigheden zijn. Het idee dat je door eeuwenoude straatjes loopt waar eens Willem van Oranje met zijn gevolg liep, dat vind ik fascinerend. En het is ook gewoon een heel gezellig stadje, met unieke winkeltjes en gezellige terrassen. Een andere favoriet van dit jaar is het Zuiderzeemuseum! Daar schreef ik deze reportage over: Ga je mee naar de Zuiderzee?

Mooiste artikel van de afgelopen tijd

Na maanden in mijn eigen woonomgeving was het extra leuk om er eind mei weer eens op uit te gaan. Samen met mijn kinderen van 6 en 8 jaar ging ik naar Speelpark Oud Valkeveen. Voor het eerst een dagje weg met coronamaatregelen. En dat was best even wennen! Ik was nooit eerder in Speelpark Oud Valkeveen geweest, maar we willen best nog een keer terug! Het park is groot en groen en heeft genoeg leuke attracties voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De achtbaan was favoriet! Ik schreef er dit artikel over: Coronaproof dagje uit met kinderen in Speelpark Oud Valkeveen.

Favoriete aanbieding op DagjeWeg.NL Tickets

Op DagjeWeg.NL Tickets boek je tickets voor het Nederlands Watermuseum met 25% korting. In augustus bezocht ik het museum met mijn gezin en we vonden het verrassend leuk! Het is een wat kleiner museum, maar er is genoeg te zien en te doen. Vooral in de schoolvakanties zijn er leuke activiteiten voor kinderen. We maakten samen shampoo en gingen in de beek op zoek naar waterdiertjes. Een extra aanrader is het omliggende Sonsbeekpark, met mooie tuinen, een hertenkamp en zelfs een waterval.

Hier wil ik graag een keer heen in Nederland

Wat al een hele tijd op mijn bucketlist staat is wild spotten op de Veluwe. Op verschillende plekken kun je mee met een excursie naar een wildkansel. Het lijkt me heel bijzonder om een edelhert of wild zwijn van redelijk dichtbij te zien! Als er maar geen wolf voorbij komt... Ook op de lijst: een dagje zeilen of suppen. En met mijn kinderen wil ik een keer naar De Spelerij in Dieren. Deze speeltuin is echt anders dan andere speeltuinen en bovendien kunnen kinderen in De Uitvinderij zelf aan de slag.

Zo vind ik de leukste dagjes uit

Tip: zoek een dagje uit in de buurt! Je kunt zelf de straal bepalen waar binnen je een dagje weg wilt. Dat maakt het aanbod meteen een stuk kleiner én relevanter. Op de rubriekspagina 'Kinderen' vind je alle dagjes uit die geschikt zijn voor kinderen. Een ideaal startpunt als je er samen op uit wilt en je best een stukje wilt rijden.

Stem op Website van het Jaar 2020

⭐ Gaat DagjeWeg.NL er dit jaar met de titel vandoor? Dat is aan jou! Geef DagjeWeg.NL vijf sterren en help ons winnen! ⭐
Foto 2. Zoveel historie in zo'n klein stadje. Op bezoek in Buren! Foto: DagjeWeg.NL / Grytsje Anna Pietersma
Foto 3. Waterbeestjes vangen in de beek bij het Nederlands Watermuseum. Foto: DagjeWeg.NL / Grytsje Anna Pietersma
Foto 4. Voor kinderen valt er van alles te ontdekken in het museum. Foto: DagjeWeg.NL / Grytsje Anna Pietersma

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-10-19 17:53:01 · Gepubliceerd: 2020-09-14 14:34:42 - 628