Allememaggies!

Bassie & Adriaan: Een schat aan herinneringen in Museum Vlaardingen

Televisie en Media   Nieuws door
Foto 1. Bas en Aad van Toor aanwezig bij de tentoonstelling Bassie & Adriaan - Een schat aan herinneringen. Foto: Dennis van Schaijk © Bassie & Adrina Produkties B.V.

22 oktober 2020 Showbizz Vlaardingen, Zuid-Holland Wie is er niet mee opgegroeid? De avonturen van 'die clown en die acrobaat': Bassie & Adriaan. Van 14 oktober 2020 tot en met 16 mei 2021 komen jeugdherinneringen tot leven in Museum Vlaardingen tijdens de tentoonstelling Bassie & Adriaan - een schat aan herinneringen.

Bekijk originele rekwisieten

De tentoonstelling is een reis door het leven van de broers Bas en Aad van Toor. Tijdens de expositie zie je unieke foto's en video's en krijg je eindelijk de kans om tal van originele rekwisieten in het echt te bewonderen. Droom ongegeneerd terug naar die zaterdagochtenden dat je in je pyjama met natte haartjes op de bank zat te kijken naar deze jeugdhelden.

Collectieve jeugdherinnering van Nederland

Vlaardingen is de bakermat van dé kinderserie van de jaren '70, '80 en '90. Bas en Aad van Toor groeiden er op en zetten er hun eerste stapjes in de circuspiste. Voor even zijn de heren nu, in de vorm van een tentoonstelling, terug in de stad waar hun glansrijke carrière begon. ‘Bassie & Adriaan - een schat aan herinneringen' neemt je mee langs de beginjaren van de heren als acrobaat, de eerste optredens als Bassie & Adriaan en de rijzende ster van twee televisielegendes. Als bezoeker leer je de mannen écht persoonlijk kennen. Wat drijft de beide broers en hoe groeiden zij uit tot dé collectieve jeugdherinnering van Nederland?

Influencers Bassie & Adriaan

Behalve de nostalgische gevoelens die deze tentoonstelling hoogstwaarschijnlijk bij je oproept, is het ook leuk om eens met een hedendaagse blik te kijken naar de jeugdtelevisie van toen. Je zou Bassie & Adriaan namelijk kunnen omschrijven als de influencers van vroeger. Ze namen je mee op exotische reizen en lieten dat maar wat graag aan je zien. Dáár wilde jij ook heen op vakantie! En geef toe; ook jij wilde vroeger een telefoon in de binnenzak van je jas, mét uitschuifbare antenne! Als dat toch eens zou kunnen…

Speurtocht en stadswandeling

In het museum vind je natuurlijk karakters als Vlugge Japie, B100 en de pratende robot Robin, maar ook voor kinderen is er genoeg te doen. Laat ze kennismaken met jouw jeugdherinneringen. Er is een speciale speurtocht uitgezet en voor de complete Bassie & Adriaan-experience kun je meelopen met een stadswandeling langs een handvol filmlocaties die jij als échte fan ongetwijfeld direct herkent. En is het toch te ver weggezakt? Dan kun je bij thuiskomst jouw oude VHS-videobanden weer eens afstoffen. Lekker samen met de kinderen onder een dekentje met een kop chocomel Bassie & Adriaan bingen.

Ook leuk

Foto 2. Nostalgische rekwisieten uit de Bassie & Adriaan-series; Robin de Robot en de Kroon. Foto's: Museum Vlaardingen © Bassie & Adrina Produkties B.V.

Laatst gewijzigd: 2020-12-02 17:31:41 · Gepubliceerd: 2020-10-20 11:16:01 - 1852