Creativiteit en veerkracht in muziekland

Welke online optredens mag je de komende weken niet missen?

Showbizz Nieuws door
Foto 1. Zanger Alain Clark zoekt verbinding door middel van muziek met Alain's Safe Space, dat te volgen is via zijn social media-kanalen. Foto: Alain Clark

archief oud artikel 6 november 2020 Showbizz Landelijk Lang leve het internet! Nu concerten voor hordes enthousiaste fans even niet mogelijk zijn, viert de creativiteit in muziekland hoogtij. Artiesten en organisatoren, die van de één op de andere dag hun complete agenda leeg geveegd zagen, bedenken manieren om hun fans toch van een gezonde dosis livemuziek te voorzien. Wij weten welke online optredens je de komende weken niet mag missen.

Jammen met Alain Clark

Alain Clark startte in mei van het afgelopen jaar met Alain's Safe Space. De zanger, bekend van hits als 'Father and Friend' en 'This Ain't Gonna Work', nodigt hierbij gastartiesten uit om samen muziek te maken. Op die manier blijft hij toch een beetje verbonden met zijn collega's én met zijn fans. Sinds eind oktober pakt Alain de muzikale draad weer wekelijks op in, zoals hij het zelf noemt, 'de tweede golf van Alain's Safe Space.' Naast mooie liedjes krijg je ook achtergrondinformatie over de muziek. Volg Alain via zijn social media-kanalen om niets te missen en scroll ook even naar beneden in de tijdlijn voor eerdere afleveringen.

3JS en zeven amuses in Volendam

Volendam en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De 3JS, één van de bekendste bands uit het Noord-Hollandse vissersdorp, organiseert op zaterdag 7 november in samenwerking met zeven restaurants een speciale livestream: de Amusetour. Iedere eetgelegenheid verzorgt een amuse voor in een box die je online kunt reserveren en 's middags kunt ophalen. De band zelf speelt meerdere keren met speciaal ingeplande pauzes, zodat je alle tijd krijgt om de gerechten in je eigen keuken tip top in orde te maken. Kom je niet uit de buurt van Volendam? De livestream is voor €4,95 ook los te bekijken.

Spectaculaire livestream van superster Dua Lipa

Het mooie van online optredens is natuurlijk dat je niet afhankelijk bent van een locatie. Zangeres Dua Lipa zou in mei van het afgelopen jaar het podium van de Ziggo Dome betreden, maar deze show is inmiddels verplaatst naar het najaar an 2021. De Brits-Kosovaarse superster organiseert nu voor haar fans van over de hele wereld een spectaculaire livestream op 27 november. Ze trekt daarbij alles uit de kast; van verrassende gastartiesten tot acrobaten en dansers.

Musicalknallers tijdens Musicals in Concert

Liefhebbers van musicals kunnen hun hart ophalen tijdens Musicals in Concert: Stars from the House. Verschillende musicalsterren zingen vanuit hun eigen huiskamer liedjes die afkomstig zijn uit producties uit binnen- en buitenland. Gaia Aikman, Esmée Dekker, Nienke Latten, Milan van Waardenburg en Yoran de Bont vormen de line-up van het concert. Het optreden is te bekijken van 20 tot en met 29 november. De opbrengst van €7,50 per ticket gaat rechtstreeks naar de artiesten.

Amersfoort Jazz dit jaar online

Ben je toch meer van de jazz? Zorg dan dat je in het weekend van 20 tot en met 22 november wat tijd over hebt om online te kijken naar Amersfoort Jazz. Drie dagen lang streamt de organisatie van het jaarlijkse festival heerlijke jazz-muziek naar woonkamers over de hele wereld. 19 acts, waaronder bekende artiesten als Hans Dulfer en Shirma Rouse geven alles wat ze hebben. Kijken is helemaal gratis.

Albumpresentatie K3 live te volgen

Meidengroep K3 verovert al jaren de Nederlandse huiskamers met hun aanstekelijke muziek. Kinderen zijn gek van Hanne, Marthe en Klaasje en zingen de teksten moeiteloos mee. Op vrijdag 13 november is het voor veel jonge fans weer feest, want dan verschijnt het nieuwe album 'Dans van de Farao'. De meiden vieren de lancering van de plaat met het eerste optreden sinds februari. Dit concert is vanaf 17:30 uur via een livestream gratis te volgen via de website van producent Studio 100.

Di-rect herhaalt eigen succes in het Kuhrhaus

Dit concert duurt nog eventjes, maar we willen toch alvast vooruitblikken op het optreden van Di-Rect in het Kuhrhaus in Scheveningen. De Haagse rockband viert dit jaar haar twintigjarig bestaan en heeft met het nummer 'Soldier on' de onofficiële soundtrack van deze maffe tijd te pakken. Op 11 december treden de heren opnieuw op via een livestream, nadat ze eerder de Scheveningse Pier plat speelden. Het concert is te bekijken volgens een 'pay what you like' systeem en is daarom al te volgen vanaf €2,-. Zorg dat je 'm alvast in de agenda zet, want het concert is maar 24 uur beschikbaar.

Ook leuk

Foto 2. De meiden van K3 presenteren op vrijdag 13 november het nieuwe album 'Dans van de Farao' met een gratis online optreden. Foto: © Studio 100

Laatst gewijzigd: 2020-12-02 17:27:58 · Gepubliceerd: 6 november 2020 - 409