Kom in de sint- of kerstsfeer met deze thuisworkshops

Maak een kerstdecoratie of knutsel met de kids voor Sinterklaas

Werk aan de Winkel Nieuws door
Foto 1. Ga thuis aan de slag voor sint of kerst met een online workshop. Foto: Pexels.com

archief oud artikel 14 november 2020 Cultuur Landelijk Het paard van Sinterklaas of de zak van Piet knutselen met je kinderen. Een stoer kerststuk in elkaar zetten met een DIY pakket. Je eigen zeep of parfum maken als speciaal cadeautje. Of sushi leren bereiden voor een apart feestdiner... Voor iedereen is er wel een leuke thuisworkshop om helemaal in de december feestsfeer te komen. We zetten er een aantal op een rij.

Knutselen voor Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land! Helaas dit jaar wel een beetje stiekem, vanwege corona. Gelukkig kom je met het hele gezin toch in sinterklaasstemming met deze leuke online workshops.

 • Doe mee met de Sintworkshops van Tartelette en leer op 22 november feestelijke speculaasbrokken maken. Of doe mee op 4 december om een fantastische taart te maken in de vorm van de zak van Sinterklaas! Meld je op tijd aan, zodat je de spullen hebt als de online streaming start.
 • Nog zo'n klassieker: je eigen gevulde speculaas maken. Bepaal je lekker zelf hoe zoet je die wilt hebben. En de bakworkshop van Lekker Jij is er ook nog eens op gericht om je helemaal te ontspannen. Momentje voor jezelf op 19 november.
 • Ooit van bendykaarten gehoord? Het is een soort vouwkaart, waarmee je staande kunstwerkjes creëert. Zoals deze schattige Sinterklaas bendykaart van Noor & Zo. Het instructiefilmpje staat al op je te wachten, nu alleen nog het knutselpakket bestellen.
 • Over knutselen gesproken: Team Talento heeft Sinterklaas knutselworkshops klaar staan, die leuk zijn om thuis met je kinderen te doen. Samen het paard van Sinterklaas knutselen, slingers van mijters, pompon pieten of de zak van Piet.

Zelf cadeautjes maken

Winkels aflopen voor de juiste cadeaus of koortsachtig online op zoek gaan hoort zo langzamerhand bij Sinterklaas en Kerst. Maar hoe leuk is het om ook een zelfgemaakt cadeau te geven, eentje waar je echt mee aan kunt komen en mensen blij maakt? Denk je nu: dat kan ik niet? Met deze workshops lukt het vast!

Kerst workshops

Misschien wat vroeg om al aan kerst te denken, maar de online workshops om leuke kerstdecoraties te maken staan al klaar! Je moet namelijk het materiaal ervoor op tijd kunnen bestellen. Door de geuren van dennengroen kom je bij deze workshops vanzelf in kerststemming.

 • Werk aan de Winkel livestreamt een heel bijzondere workshop: mini-kerstboompjes op hydrocultuur maken in glazen kerstballen. Een van de boompjes staat zelfs op een lichtje, zodat je de wortels goed kunt zien. De workshop is op 28 november en op 5, 12, 16 en 19 december.
 • Bij Creatieve Workshops Online kun je kiezen uit het maken van een naturel kerstframe, een kerstraam en het graveren van een boomschijf. Liever met droogbloemen aan de slag? Ook dat kan.
 • Jam en zo heeft do it yourself workshop pakketten voor meer traditionele kerstversieringen. Maar ook schattige kaboutertjes van kerstgroen waar kinderen helemaal weg van zullen zijn. Geen video's met uitleg, wel duidelijke stap voor stap instructies.
 • Hou je van strakke en industriële design? Ga dan voor de Kerstworkshop Industrieel van Bloem & Lifestyle. Hun pakket bevat alles wat je nodig hebt en de link naar de instructievideo krijg je via een e-mail. Wacht niet te lang, want op is op.

Culinair aan de slag

Snoepen hoort bij Sinterklaas, ook op pakjesavond. Dan volstaat 's avonds vaak een maaltijdsalade, soep of kaasfondue. De pepernoten en chocola trekken toch meer! Maar bij Kerst hoort voor veel mensen een speciaal en wat chiquer diner. Daarom als toetje enkele culinaire online workshops om je een handje te helpen.

 • Een basiscursus koken of een feestmenu zonder stress: je vindt het bij de Online Kookles van de Kookjuf. Er is ook een gratis proefcursus om te testen of deze manier van kookles krijgen iets voor je is.
 • Moet je kerstmenu dit jaar echt iets bijzonders worden? Volg dan op 13 december bij Het Kookcollege de live online kookworkshop van sterrenchef Janco Robben, inclusief ingrediënten. Je kunt kiezen uit Beef Wellington met vlees, vis of vegetarisch. Laat het kerstdiner maar komen!
 • Gezellig samen met je vrienden, zussen of collega's een kookcursus volgen kan ook online. De st(r)eaming chefs van de Kookfabriek staan voor je klaar. Ze hebben drie menu's waar jullie uit kunnen kiezen. Of leer samen sushi maken bij Grachtenatelier. Feestelijk, lekker én gezond. Dat is best mooi meegenomen tussen al het snoepen in de decembermaand.

Foto 2. Bak zelf typische Sinterklaas lekkernijen tijdens een thuisworkshop. Foto: Pixabay.com
Foto 3. Aan de slag in de keuken voor de feestdagen. Foto: Pexels.com
Foto 4. Leuk: je eigen kerstdecoraties maken! Foto: Pixabay.com

Laatst gewijzigd: 2020-11-14 18:43:19 · Gepubliceerd: 2020-11-14 13:16:25 - 669