1

Hiep hiep hoera! Reuzenpandajong Fan Xing mag naar buiten

Als alles goed gaat is hij vanaf 20 november te zien

Ouwehands Dierenpark   Nieuws door
Foto 1. Reuzenpanda Wu Wen en haar jong Fan Xing. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

18 november 2020 Opmerkelijk Rhenen, Utrecht Reuzenpandajong Fan Xing wordt steeds nieuwsgieriger en onderzoekt steeds meer hoekjes en gaatjes van zijn verblijf. Het lijkt erop dat hij klaar voor meer avontuur. Tijd om hem het grote pandavertrek in te laten gaan, vinden ze bij Ouwehands Dierenpark. Dat gebeurt op donderdag 19 november. Spannend, want als alles goed gaat, dan is hij daar vanaf 20 november te zien voor de bezoekers!

Ondernemend jong

Sinds zijn geboorte op 1 mei hebben al veel mensen de groei en eerste stappen van Fan Xing gevolgd. Via de camera, want alleen zo is het reuzenpandajong in Ouwehands Dierenpark tot nu toe te zien geweest. Voor het grootste deel waren dat beelden uit het kraamhol, waar hij met zijn moeder Wu Wen lekker knus leefde. Eind september kwam hij voor het eerst het kraamhol uit en begon hij de aangrenzende vertrekken te onderzoeken. En bleek hij een ondernemend baasje te zijn, want hij vindt alles interessant. Nu lijken moeder en jong er klaar voor om het grotere pandaverblijf in te gaan, waar ze zichtbaar zijn voor de bezoekers. Spannend!

Zullen ze, zullen ze niet...

De deuren naar het grotere verblijf gaan op donderdag 19 november open. En dan gaat het erom spannen: wagen ze zich uit hun veilige, verborgen vertrekken achter de schermen? Fan Xing mag dan een ondernemend jong zijn, het gaat ook om moeder Wu Wen. Die leeft al zeven maanden in de binnenvertrekken en het is net zo spannend of zij het grotere vertrek weer in wilt. Dit is namelijk niet helemaal bekend meer voor haar. Alles is aangepast, zodat Fan Xing veilig kan leren klimmen en vallen. Als Fan Xing het wil én zijn moeder het goed vindt, dan is het speelse jong hier vanaf 20 november eindelijk te zien voor de bezoekers.

Daar hoort ook een beetje geluk bij, want ze kunnen zich wanneer ze dat willen weer terugtrekken achter de schermen.

Foto 2. Fan Xing en zijn moeder in augustus, te zien via de livestream van de dierentuin. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Laatst gewijzigd: 2021-01-04 20:53:21 · Gepubliceerd: 2020-11-18 17:33:20 - 657