De leukste online kerstactiviteiten

5 tips waardoor jij je niet hoeft te vervelen deze Kerst

Activiteiten in de buurt Nieuws door
Foto 1. Maak een prachtig kerststuk met de interessante workshop van Albert Jan en Linda. Breng wat extra kerstsfeer in huis. Foto: Groene Passies & Chris Dunnink

archief oud artikel 15 december 2020 Cultuur Landelijk Kerst wordt anders dan anders. Niet uitgebreid tafelen met de complete familie, geen kerstmarkten, geen borrels met vrienden na een bezoek aan je schoonouders en niet je zuurverdiende eindejaarsbonus uitgeven in de IKEA. Maar dat we in Nederland creatief en ondernemend zijn, bleek in 2020 meer dan ooit. En dat is rondom de feestdagen niet anders. Bekijk de leukste online kerstactiviteiten.

Dineer samen met heel Nederland

Een beetje omkijken naar elkaar, dat doet KRO-NCRV op woensdag 23 december. Schuif virtueel aan bij Joris Linssen, Anita Witzier, Edson da Graça en Ramon Brugman tijdens Het Grootste Online Kerstdiner van Nederland. De presentatoren ontvangen tussen 18:00 uur tot 19:00 uur gasten die vertellen over hun ultieme avondmaal tijdens de kerstdagen. Maar alleen over eten praten is natuurlijk niet de bedoeling van een kerstdiner. Daarom is er tot en met 16 december de mogelijkheid om voor €6,- een driegangendiner te reserveren bij Resto Van Harte (€7,50 voor twee personen). Je moet de pakketten wel even ophalen bij één van de geselecteerde afhaalpunten. Te laat met bestellen of de horeca in je eigen omgeving een hart onder de riem steken? Haal dan iets bij een restaurant in je eigen buurt of laat het bij je thuis bezorgen.

Spelen met eten voor de #Borrelplankchallenge

Vraag tien mensen naar wat ze gaan doen met Kerst en de kans is groot dat ze alle tien hetzelfde antwoord geven: eten! En dat maakt bij veel mensen de keukenprins of -prinses in zichzelf los. Er is dan ook geen moment in het jaar dat Facebook en Instagram zo volstromen met foodfoto's als rond de kerstdagen. Doe daarom mee aan een leuke challenge. Leef je helemaal uit met worst, kaas, olijven en augurken en deel jouw creatieve borrelplank vervolgens op social media met #borrelplankchallenge. Daag je familie en vrienden uit om ook helemaal los te gaan. Hoe gekker, hoe beter! Behalve een leuke bezigheidstherapie, is de challenge ook direct een manier om aandacht te vragen voor het Longfonds. De organisator roept iedereen op om te doneren voor longpatiënten, die het in coronatijd extra zwaar hebben. Als dat geen kerstgedachte is...

Online workshop kerststuk maken

Kerstversiering is onmisbaar voor een échte kerstsfeer in huis. Heb je zo vlak voor de Kerst nog wat inspiratie nodig of krijg je gewoon geen genoeg van alle gezelligheid? Maak dan ook eens een kerststuk. Te moeilijk? Nee hoor! Albert Jan en Linda van tuinier-blog 'Groene Passies' kleuren je vingers namelijk graag iets groener tijdens de decembermaand. Daarom namen zij, samen met een professionele cameraploeg, zes handige video's op die je alle ins en outs tonen van de kerststukjes-maak-kunst. Van het kiezen van je materialen tot de afwerking van je creatie, het komt allemaal uitgebreid aan bod. Voor €24,99 krijg je tot en met 31 december onbeperkt toegang tot de online workshop (zes video's), een handig e-book én de mogelijkheid om vragen te stellen.

Ga zitten voor de lekkerste kerstmuziek

Mariah Carey, PaulMcCartney of Band Aid; ze zijn niet van de radio te slaan rond de feestdagen. Gelukkig maar, want dat zou de Kerst toch een stuk ongezelliger maken. Voor liefhebbers van alle kerstkrakers, is er in normale jaren genoeg te beleven tijdens de vele kerstconcerten. Dit jaar moeten we het doen met online optredens, maar ook dat is helemaal geen straf. Zo trekken onder andere Trijntje Oosterhuis, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en OG3NE gewoon alle registers open om je het ultieme kerstgevoel te bezorgen. Meer weten? In ons speciale artikel lees je er alles over.

Doe een online pubquiz op Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag is voor veel mensen ook het moment om met vrienden stoom af te blazen na twee dagen vol familieverplichtingen. Afspreken in het café zit er even niet in, maar voor het nodige kroegvertier is er op 26 december een speciale pubquiz van Upbeatles. Test je kennis over verschillende onderwerpen, waaronder alle aspecten het kerstfeest. Start een videogesprek met je vrienden via Zoom, Teams of Google Hangouts, trek een biertje of een wijntje open en vorm een team. Zo voelt het toch even alsof je gezellig met z'n allen in het stamcafé zit. De quiz begint om 20:00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnemen is helemaal gratis! Kun je niet Tweede Kerstdag? Op 21, 27, 28 en 29 december test je muziekkennis tijdens de 'Top 2000-quiz'. Op 30 december sluiten de heren quizmasters het jaar af met de 'Terugblik op 2020 Pubquiz'. Kortom: bel je vrienden en trek de agenda's.

Ook leuk

Foto 2. Ga creatief aan de slag met hapjes tijdens de #borrelplankchallenge en daag je familie en vrienden uit. Foto: #borrelplankchallenge

Laatst gewijzigd: 2020-12-15 17:31:21 · Gepubliceerd: 2020-12-15 14:25:51 - 898