Top 10 dagjes uit in Gelderland 2020

Wat is er te doen in Gelderland? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De populairste Gelderse dagjes uit van 2020 op DagjeWeg.NL

31 december 2020 Trends Dat 2020 anders is dan anders, hoeven we inmiddels niemand meer te vertellen. Maar dat betekent niet dat we roerloos stil bleven zitten. We ontdekten nieuwe hotspots in Nederland, maar wat waren eigenlijk de toppers? We zetten de populairste uitjes van Gelderland in 2020 op een rijtje.

Foto 1. En het populairste uitje van Gelderland op DagjeWeg.NL is... Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum. Foto: Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum

Bezoekers van Gelderland houden van geschiedenis en nostalgie, zo blijkt uit de toplijst van DagjeWeg.NL. Het populairste Gelderse uitje in 2020 was namelijk... het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur! Maar behalve veel te leren in boeiende musea, was er ook voor kinderen genoeg te doen. Lekker ravotten in attractiepark Julianatoren of knutselen in De Spelerij krijgen daarom een eervolle vermelding in de top 5. Kijk hieronder snel welke andere uitstapjes het ook goed deden.

De Top 10 Gelderse dagjes uit van 2020

 1. Oude Ambachten & Speelgoed Museum

  Ga je mee op ontdekkingsreis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen 160 oude ambachten tot leven. Bezoek oude winkeltjes, kruip in de nostalgische schoolbanken en bewonder antiek speelgoed.

 2. 't Veluws Zandsculpturenfestijn: Tweede Wereldoorlog in zand

  Waan je in de jaren veertig! 't Veluws Zandsculpturenfestijn staat dit jaar in het teken van 75 Jaar Vrijheid. Bewonder indrukwekkende zandbeelden van de Slag om Arnhem, Anne Frank en natuurlijk de feestelijke bevrijding.

 3. Julianatoren

  Met meer dan zestig fantastische attracties raken kinderen niet uitgespeeld in Julianatoren in Apeldoorn.

 4. Nederlands Openluchtmuseum

  Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem neemt je mee op reis door het verleden. Ga mee naar het Nederland van vroeger, vol mooie verhalen, nostalgische ambachten en gezellige oud-Hollandse spellen!

 5. De Spelerij - De Uitvinderij

  Kom spelen en knutselen in De Spelerij! Kinderen leven zich hier uit op creatieve speeltoestellen en maken in De Uitvinderij de mooiste kunstwerken met piepschuim, hout en spetterverf.

 6. GeoFort: spannende speurtochten en doolhoven

  Navigatie, dat is waar het om draait in themapark GeoFort. Kom naar het spannende forteiland en dwaal door tunnels en de doolhof of speur naar vleermuizen!

 7. Burgers' Zoo

  Altijd al een reis om de wereld willen maken in één dag? Bij Burgers' Zoo is dat mogelijk! Loop door het regenwoud, maak een safari of waan je in de oceaan.

 8. Het Nederlands Bakkerijmuseum

  Hmm, de geur van vers brood komt je tegemoet. Stap binnen het nostalgische Nederlandse Bakkerijmuseum en in de mooie poffertjessalon. Kijk mee over de schouder van de bakker en ga zelf aan de slag!

 9. Het Nationale Park De Hoge Veluwe

  Geniet van de prachtige natuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je misschien wel wilde dieren tegen het lijf loopt! Stap op de bekende Witte Fietsen of bezoek het Kröller-Müller Museum, het Museonder of het Jachtslot Sint Hubertus.

 10. Stalhouderij Wouter Hazeleger

  Met een span sterke Shire Horses rijden de huifkarren van Huifkarcentrum Wouter Hazeleger over de schitterende Veluwe. Stap op en geniet van een ontspannen rit over de hei. Of maak er een dagje van met picknick of barbecue!

Ook leuk

Foto 2. Ontdek de Tweede Wereldoorlog in zand bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Laatst gewijzigd: 2021-01-02 17:38:27 · Gepubliceerd: 2020-12-17 10:46:48 - 2052