Top 10 dagjes uit in Groningen 2020

Bekijk alle uitjes in Groningen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De populairste dagjes uit in Groningen op DagjeWeg.NL

31 december 2020 Trends De warme zomer van 2020 bracht ons ook in Groningen naar het strand, al was dat soms een stadsstrand. En wat deden de bezoekers van DagjeWeg.NL nog meer in de noordelijke provincie? Dit waren de populairste dagjes uit in Groningen in 2020!

Foto 1. De hoogte bij Adventurepark Waddenfun: een groot indoor klimpark. Foto: Adventure Waddenfun

Voor een dagje uit in Groningen zochten de bezoekers van DagjeWeg.NL het dit jaar helemaal boven in de provincie. Het populairste uitje was Adventurepark Waddenfun! Een boerenbedrijf omgebouwd tot een groots indoor klimpark met nog veel meer leuke activiteiten, zoals boogschieten en Archery Tag. Maar ook de eeuwenoude vesting Bourtange was populair in 2020. Ken je deze bijzondere bezienswaardigheid in Groningen al? Bekijk snel de complete Top 10 voor meer inspiratie voor een dagje weg in de provincie Groningen.

De Top 10 van Groningen in 2020

 1. Adventurepark Waddenfun

  Klim over bruggen en touwen en bedwing 45 bruggen en meer dan 300 meter zipline in het indoor klimpark van Adventurepark Waddenfun met de hele familie! Speciaal: je kunt hier zelfs in het donker klimmen!

 2. Vesting Bourtange

  Van realistisch nagespeelde veldslagen tot gezellige markten: de geschiedenis ligt voor het oprapen. Ga honderden jaren terug in de tijd en ontdek het historische verdedigingswerk Vesting Bourtange!

 3. Familiepark Nienoord

  In Familiepark Nienoord in Leek kom je tijd tekort! Dit gezellige familiepark zit boordevol spannende attracties en heeft een kinderboerderij en een zwemkasteel.

 4. LEGiO-museum

  Urenlang spelen in een wereld vol met legosteentjes en legopoppetjes? Kom naar het LEGiO-museum in het Groningse Grootegast, in het voormalige hoofdkantoor van LEGO Nederland!

 5. Break Out Grunopark

  Echte bikkels komen naar het Break Out Grunopark voor een pittige uitdaging. Klimmen in het klimpark, paintballen en flyboarden zijn de perfecte groepsuitjes!

 6. MS Boschwad

  Vaar mee met waddenschipper Jacob, kapitein van de MS Boschwad. MS Boschwad vaart vanaf Lauwersoog en Schiermonnikoog en heeft verschillende mooie excursies. Spot bijvoorbeeld zeehonden of verken de Engelsmanplaat.

 7. Zwempark Strandheem

  Met mooi weer zit je goed op Strandheem! Leg je handdoek op de ligweide of op het zandstrand rond de recreatieplas en geniet van zomerse dagen. Voor kinderen zijn er leuke speeltoestellen.

 8. Blotevoetenpad Opende

  Het Blotevoetenpad Opende ('t BlĂ´de Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen er hun schoenen uittrekken en het bijzondere pad volgen.

 9. Stadsstrand Groningen

  Kom zwemmen, zonnebaden en beachvolleyballen in de stad bij Stadsstrand Groningen.

 10. Strand Noord

  Strand Noord aan het Oldambtmeer in Midwolda is een populaire plaats om in de zomer te vertoeven. De zwemplas heeft een zandstrand, horeca aan het water en een speeltuin voor kinderen.

Meer leuke dagjes uit in Groningen

Foto 2. Het historische verdedingsbolwerk Vesting Bourtange gooide hoge ogen in 2020. Foto: Vesting Bourtange

Laatst gewijzigd: 2021-01-02 17:39:25 · Gepubliceerd: 2020-12-17 15:19:47 - 1284