1

Top 10 dagjes uit in Groningen 2020

De populairste dagjes uit in Groningen op DagjeWeg.NL

Bekijk alle uitjes in Groningen Redactioneel door
Foto 1. De hoogte bij Adventurepark Waddenfun: een groot indoor klimpark. Foto: Adventure Waddenfun

archief oud artikel 31 december 2020 Trends De warme zomer van 2020 bracht ons ook in Groningen naar het strand, al was dat soms een stadsstrand. En wat deden de bezoekers van DagjeWeg.NL nog meer in de noordelijke provincie? Dit waren de populairste dagjes uit in Groningen in 2020!

Voor een dagje uit in Groningen zochten de bezoekers van DagjeWeg.NL het dit jaar helemaal boven in de provincie. Het populairste uitje was Adventurepark Waddenfun! Een boerenbedrijf omgebouwd tot een groots indoor klimpark met nog veel meer leuke activiteiten, zoals boogschieten en Archery Tag. Maar ook de eeuwenoude vesting Bourtange was populair in 2020. Ken je deze bijzondere bezienswaardigheid in Groningen al? Bekijk snel de complete Top 10 voor meer inspiratie voor een dagje weg in de provincie Groningen.

De Top 10 van Groningen in 2020

  1. Adventurepark Waddenfun

    Klim over bruggen en touwen en bedwing 45 bruggen en meer dan 300 meter zipline in het indoor klimpark van Adventurepark Waddenfun met de hele familie! Speciaal: je kunt hier zelfs in het donker klimmen!

  2. Vesting Bourtange

    Van realistisch nagespeelde veldslagen tot gezellige markten: de geschiedenis ligt voor het oprapen. Ga honderden jaren terug in de tijd en ontdek het historische verdedigingswerk Vesting Bourtange!

  3. Familiepark Nienoord

    In Familiepark Nienoord in Leek kom je tijd tekort! Dit gezellige familiepark zit boordevol spannende attracties en heeft een kinderboerderij en een zwemkasteel.

  4. LEGiO-museum

    Urenlang spelen in een wereld vol met legosteentjes en legopoppetjes? Kom naar het LEGiO-museum in het Groningse Grootegast, in het voormalige hoofdkantoor van LEGO Nederland!

  5. Break Out Grunopark

    Echte bikkels komen naar het Break Out Grunopark voor een pittige uitdaging. Klimmen in het klimpark, paintballen en flyboarden zijn de perfecte groepsuitjes!

  6. MS Boschwad

    Vaar mee met waddenschipper Jacob, kapitein van de MS Boschwad. MS Boschwad vaart vanaf Lauwersoog en Schiermonnikoog en heeft verschillende mooie excursies. Spot bijvoorbeeld zeehonden of verken de Engelsmanplaat.

  7. Zwempark Strandheem

    Met mooi weer zit je goed op Strandheem! Leg je handdoek op de ligweide of op het zandstrand rond de recreatieplas en geniet van zomerse dagen. Voor kinderen zijn er leuke speeltoestellen.

  8. Blotevoetenpad Opende

    Het Blotevoetenpad Opende ('t Blôde Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen er hun schoenen uittrekken en het bijzondere pad volgen.

  9. Stadsstrand Groningen

    Kom zwemmen, zonnebaden en beachvolleyballen in de stad bij Stadsstrand Groningen.

  10. Strand Noord

    Strand Noord aan het Oldambtmeer in Midwolda is een populaire plaats om in de zomer te vertoeven. De zwemplas heeft een zandstrand, horeca aan het water en een speeltuin voor kinderen.

Meer leuke dagjes uit in Groningen

Foto 2. Het historische verdedingsbolwerk Vesting Bourtange gooide hoge ogen in 2020. Foto: Vesting Bourtange

Laatst gewijzigd: 2021-01-02 17:39:25 · Gepubliceerd: 31 december 2020 - 2776

Activiteiten Vesting Bourtange

Vanaf morgen te bezoeken

Voorjaarsmarkt


Dé gezelligste Voorjaarsmarkt van het Noorden!

Later dit jaar

Slag om Bourtange (80-jarige oorlog)


In 1640 namen de Spaanse troepen de vesting in, maar de Nederlanders zijn van plan het te heroveren. Tal van soldaten uit vroegere eeuwen zullen proberen het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk...

Herfstfair


Dé gezelligste Herfstfair van het Noorden!

Magisch Samhain (VOL = VOL)


Magisch Samhain (Keltisch Halloween) in een magisch setting!

Kerstmarkt (VOL = VOL)

  
Dé mooiste en gezelligste kerstmarkt van het Noorden in een unieke setting!