De must-see musicals van 2021!

Musicals |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Van The Sound of Music tot De Kleine Prins: dit komt naar de theaters

22 januari 2021 Cultuur Landelijk Swingende klassiekers, levensverhalen omgetoverd tot muzikale theatervoorstellingen en muzikaal spektakel in een gevangenis: deze musicals in 2021 wil je niet missen! Wij zetten een aantal aanraders voor je op een rij.

Foto 1. De kaartverkoop is begonnen voor musicalspektakel ZODIAK, in mei en juni te zien in voormalige gevangenis De Koepel Breda. Foto: Karin Jonkers

Spektakel ZODIAC in Koepel van Breda

BREDA - In theaterspektakel ZODIAC de musical komt het sterrenbeeld de jonge boogschutter naar de aarde om te kijken of de wereld nog te redden valt. Daar ontmoet hij een meisje dat ook de aarde wilt redden en ja - de vlam slaat over. Wat volgt is een liefdesverhaal vol humor, fantasie en een actuele boodschap. En natuurlijk vol heerlijke musicalliedjes. Net zo belangrijk is de plek waar de musical te zien is: voormalige gevangenis De Koepel in Breda. Onder die indrukwekkende koepel speelt het verhaal zich helemaal rondom je af. Door de licht- en geluidseffecten waan je je zelfs in het heelal. Deze originele musical van Nederlandse bodem rockt! Als alles goed gaat in mei en juni te zien, de ticketverkoop is al gestart.

14 de musical: over Johan Cruijff

LEUSDEN - Voetbalicoon Johan Cruijff 'vangen' in liedjes en muziek, kan dat wel? Van zijn fantastische spel op het veld tot aan zijn levenswijsheden? Volgens Out of Office Productions wel. Ze laten weten dat 14 de musical een brutale ode wordt aan Cruijff, waarin niets is wat het lijkt. Met digitale projecties, rock, hiphop en zelfs opera. En met een grote rol voor Cruijffs vrouw Danny, die er mede voor zorgde dat het magere jongetje uit Betondorp werd wie hij was. De première is op zaterdag 25 september 2021 in het nieuwe AFAS Theater in Leusden. De musical staat daar wekelijks van woensdag tot en met zaterdag op de planken en de kaartverkoop begint binnenkort.

The Sound of Music

LANDELIJK - Jaaaa, de meest geliefde musical aller tijden komt terug naar Nederland! The Sound of Music staat gepland om dit najaar in première te gaan voor het theaterseizoen 2021/22. Dat wordt genieten van het bekende verhaal over Maria die niet kan wennen in het klooster en daarom als gouvernante naar de kinderrijke familie Von Trapp wordt gestuurd. En van de geliefde liedjes als 'Do-Re-Mi', 'Adieu, vaarwel' en 'Edelweiss'. The Sound of Music zal in heel Nederland te zien zijn, want hij gaat toeren langs de grote theaters.

De Kleine Prins - de musical

ZAANDAM - Ook de familiemusical De Kleine Prins belooft bijzonder te worden. Het is gebaseerd op het wereldberoemde en geliefde verhaal van Antoine de Saint-Exupéry. Hierin ontmoet een in de woestijn gestrande piloot een bijzonder jongetje: een prins van een kleine planeet die rondreist door het heelal. Aan de piloot vertelt hij over de planeten die hij heeft bezocht en wat hij op de aarde heeft beleefd - en het publiek reist met hem mee. De simpele, sfeervolle tekeningen uit het boek (net zo beroemd als het verhaal zelf) spelen een grote rol in het decor. Deze sfeervolle musical is te zien in het Zaantheater. Er zijn nog geen data gegeven voor de voorstellingen, maar er wordt al hard aan gewerkt.

Het leven van Lady Di: Diana & Zonen

LANDELIJK - De in Nederland gemaakte musical Diana & Zonen vertelt het bekende verhaal over het tragische leven van Lady Di en over de bekendste familie van de wereld: de Windsors, waar macht belangrijker is dan liefde. Over een sprookjeshuwelijk dat een nachtmerrie werd. En over Diana's twee zonen. Een waar koningsdrama dat nog maar net achter ons ligt, maar ook het verhaal over een moeder en haar liefde voor haar kinderen. In Diana & Zonen ligt het zwaartepunt op dit laatste, want het verhaal wordt verteld door de ogen van prinsen William en Harry.

Titus & Fien Zomershow

AMSTERDAM - Al bijna tien jaar zorgt het tovenaarsduo Titus en Fien voor komische momenten in tal van sprookjesmusicals, waaronder Doornroosje, Rapunzel en De Kleine Zeemeermin. Ze werden daar zo populair mee dat ze hun eigen show kregen op YouTube en Facebook. En nu krijgen ze ook eindelijk hun eigen theatervoorstelling: de Titus & Fien Zomershow. Deze familievoorstelling is geen gewone musical, maar een echte revue voor kinderen. Compleet met showballet en liveband. Titus en Fien proberen hun zomervakantie te regelen, maar of dat gaat lukken? De show is alleen te zien op 4 juli in de RAI Amsterdam, dus wees er op tijd bij! Oh, en de dresscode is natuurlijk groen en gek.

Alladin de grote Broadway Musical

SCHEVENINGEN - Broadway hit Alladin de grote Broadway Musical is een andere topper die je niet wilt missen. Een wervelende show vol humor, kleurrijke kostuums, special effects en niet te vergeten de kleurrijke en excentrieke geest uit de lamp. Hij helpt straatdiefje Alladin om het hart van de prinses te veroveren, maar dan wel op zijn eigen manier. En natuurlijk tegengewerkt door raadsvizier en superschurk Jafar. Stap dit najaar op het vliegende tapijt naar de 'Arabian Nights' in het AFAS Circustheater Scheveningen en ontdek zelf waarom deze musical al jaren een grote hit is op Broadway.

Titanic

LANDELIJK - De met Tony Awards overladen musical Titanic komt dit jaar dan toch eindelijk naar Nederland! De cast is al bekend en er wordt hard gewerkt om de musical in het theaterseizoen 21/22 op de planken te zetten. In deze musical komen de laatste momenten van het enorme cruiseschip de Titanic tot leven, dat in 1912 op weg naar New York op een ijsberg botste en zonk. Het verhaal wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren. Compleet met prachtige muziek door het live orkest en aanstekelijke liedjes. De première is in november 2021.

Rocy Horror Picture Show

LANDELIJK - De fans van de extravagante musical The Rocky Horror Show weten al wat je te wachten staat: absurde humor, fantastische muziek die je bijna de tent uit rockt en een heerlijk feestje. De film die naar aanleiding van de musical werd gemaakt heeft niet voor niets een cultstatus bereikt. Camp, kitsch en cool! Fans zullen dit zeker niet willen missen en komen natuurlijk in kostuum. Wie deze musical nog niet heeft meegemaakt: dit is je kans om de vermakelijke figuren als dokter Frank-N-Furter, Riff Raff, Magenta en groupie Colombia te leren kennen. En je net als het pas verloofde koppel Brad en Janet helemaal mee te laten voeren met de muziek en de gebeurtenissen.

Junglebook

De posters zijn klaar en de repetities gestart: de avontuurlijke familiemusical Junglebook komt eraan! Ren met mensenjong Mowgli door de jungle en maak kennis met zijn wolvenfamilie, Baloe de beer en Bagheera de panter. Weet hij de tijger Shere Khan te verslaan die achter hem aanzit? Wat voor rol speelt de enorme slang Kaa? En zijn de apen echt grappig, of toch niet? Deze musical over de jungle, avontuur en vriendschap is niet gebaseerd op Disney's film, maar op de oorspronkelijke verhalen in het wereldberoemde boek van Rudyard Kipling. Je kunt al kaarten reserveren, maar pin je niet vast op de data die er nu staan. Die zijn voorlopig nog onzeker.

Terug in 2021: het Pauperparadijs en Tina

UTRECHT/VEENHUIZEN - Goed nieuws: de musicals TINA - de Tina Turner musical en Het Pauperparadijs komen dit jaar weer terug op de planken! TINA is als alles goed gaat in elk geval de hele maand maart te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, dus wees snel voor kaartjes. En het Pauperparadijs keert in de zomer opnieuw terug naar Het Gevangenismuseum in Veenhuizen, van 1 juni tot en met 8 augustus.

Ook deze uitjes in 2021 wil je niet missen.
Foto 2. Een van de familiemusicals van 2021: Junglebook, naar het verhaal van Mowgli, de jongen die opgroeide bij de wolven in de jungle. Foto: Annemieke van der Togt / ontwerp Jack Waas
Foto 3. De ondergang van de Titanic gebeurt vanaf het najaar on stage. Foto: De Graaf & Cornelissen Entertainment

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-25 09:31:48 · Gepubliceerd: 2021-01-20 14:03:33 - 645