Wageningen: de favorieten van Jonna

Doe een dagje Wageningen |  
Redactioneel door
Foto 1. Ontdek de mooiste plekjes in Wageningen dankzij de tips van local Jonna. Hier te zien in het bos aan de oostkant van Wageningen waar ze graag komt: De Dorschkamp. Foto: Nikki Arendse

Beleef een dagje Wageningen als een local

31 mei 2021 Toerisme Wageningen, Gelderland Studentenstad Wageningen is klein, maar reuzegezellig en ligt tussen allerlei mooie natuurgebieden. Je loopt in het oosten zo het bos van de Veluwe in en met het pontje over de Rijn kom je terecht tussen de boomgaarden van de Betuwe. Wat mag je tijdens een dagje Wageningen absoluut niet missen? DagjeWeg.NL vroeg de Wageningse Jonna (26) om tips. Zij verklapt waar je haar lievelingsplekken kunt vinden. Zo ontdek je als toerist de mooiste plekjes die de locals allang kennen.

  • Naam: Jonna
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Geboren en getogen in: Wageningen

1. Het mooiste stukje Wageningen

"Het centrum van Wageningen is niet groot, maar wel heel gezellig. De Hoogstraat is dé winkelstraat, met leuke zijstraatjes waar ook van alles te vinden is. Maar het mooiste stukje van Wageningen is voor mij de Molenstraat en Torckpark. De Molenstraat is een oud straatje met restaurants, cafés en het Heerenstraat Theater, onze bioscoop. Na het Heerenstraat Theater en een rijtje mooie witte huisjes loop je het Torckpark in. Een heel leuk parkje om te zitten, met een groot grasveld aan de gracht. Hier kun je ook een stuk van de oude stadsmuur van Wageningen zien. Een hotspot bij Wageningers, want als het mooi weer is komen we hierheen om te relaxen. Tot 's avonds 23:00 uur, daarna is het de hele nacht verboden gebied."

2. Chillen bij de Hema

"Ik kom ook graag in het restaurant van de Hema in de Hoogstraat, op de eerste verdieping. Daar heb ik mooie herinneringen aan. Mijn zus en ik kwamen hier al als kleine kinderen met mijn moeder, omdat er een speelhoekje is. Later werd het mijn favoriet om met vriendinnen heen te gaan. Eerst even kijken bij de make-up en daarna lekker goedkoop wat eten en drinken. Het is een gezellige plek om te zitten, vooral bij het raam. Dat is schuin, waardoor je de mensen van bovenaf door de Hoogstraat ziet lopen. Als er geen plekje bij het raam is, dan is dat toch altijd wel jammer. Is de Hema dicht of het weer erg mooi, dan zijn er overal terrasjes in Wageningen die ook heel leuk zijn. Vooral op de Markt, rond de grote kerk."

3. Het strandje aan de Rijn

"Met warm weer ga ik het liefst naar het strandje aan de Rijn. Lekker languit in het zonnetje en pootje baden. Maar niet zwemmen, dat is daar echt gevaarlijk. De stroming is heel sterk en onvoorspelbaar, waardoor er geregeld mensen verdrinken. Ook leuk om te doen is een barbecue en bier meenemen voor een avondje chillen aan het water."

4. Arboretum Belmonde

"Arboretum Belmonde is denk ik wel bekend bij mensen buiten Wageningen. Vooral het rododendronlaantje, dat is één en al kleur in de lente. Ik kom er graag picknicken met vrienden. Grasvelden genoeg en overal leuke hoekjes. Vroeger had ik er kinderfeestjes en nu ga ik graag naar de festiviteiten die er worden georganiseerd. Zoals op 5 mei. Een bekend evenement is de zomerexpositie Beelden op de Berg, wat mij persoonlijk niet echt trekt. Maar ik vind het wel leuk dat er vaak iets van achterblijft in het arboretum. Op dit moment ligt er bijvoorbeeld nog een bloemendoolhof, een spiraal van bloemen en planten in het gras."

5. Absolute fav: het bos

"Aan de oostkant van Wageningen loop je zo het bos in. Voor mij is dit stuk bos mijn favorietste plek in heel Wageningen. Het heeft supermooie paden, een donker stuk dennenbos, een veld met smalle bomen waar de zon mooi doorheen schijnt en zelfs een piepklein heideveldje. Dat ligt goed verstopt, dus grote kans dat je het niet vindt. Heel afwisselend dus. En het is er niet druk. Ik wandel er graag, of ga op een mooi plekje tegen een boom zitten. Hier kom ik helemaal tot rust."

Foto 2. Via de mooie Molenstraat kom je in het Torckpark. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten
Foto 3. Het bloemen- en plantendoolhof in Arboretum Belmonte is daar 'achtergebleven' na één van de Beelden op de Berg zomerexposities. Foto: DagjeWeg.NL @ Tonny van Oosten
Foto 4. Achter de naar voren buigende ramen van de Hema in de Hoogstraat vind je hun restaurant. Een leuk plekje om de wandelaars in de Hoogstraat te bespieden. Foto: DagjeWeg.NL @ Tonny van Oosten

Laatst gewijzigd: 2022-01-17 15:41:28 · Gepubliceerd: 2021-05-27 10:44:01 - 3549