Beleef de Olympische Spelen van heel dichtbij in Den Haag

Wat is er te doen in Den Haag? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Doe een sportief dagje uit tijdens het TeamNL Olympic Festival

17 juli 2021 Sport Scheveningen, Zuid-Holland De bomvolle sportzomer van 2021 is inmiddels alweer even onderweg. Maar met de start van de Olympische Spelen op 23 juli in Tokio moet het grootste sportevenement ter wereld nog beginnen. Dit jaar geen oranje massa's in het plaatselijke Holland Huis, maar op het strand van Scheveningen vind je tijdens de Spelen (tot en met 8 augustus) nog iets veel leukers: het TeamNL Olympic Festival.

Foto 1. Tijdens het TeamNL Olympic Festival in Scheveningen maak je kennis met tientallen verschillende sporten. Foto: Olympic Experience 2016 © Tim Buitenhuis

Een olympisch feestje

'Meedoen is belangrijker dan winnen'. Dit motto geldt natuurlijk niet voor de topsporters in Japan, maar tijdens het TeamNL Olympic Festival is sport er echt voor iedereen. Het wordt een olympisch feestje waarbij bezoekers samen kunnen bewegen. Doe mee aan gave sportactiviteiten op het strand en je ontmoet ondertussen allerlei bekende oud-sporters en olympiërs. En wil je nou niks missen van alle sportieve topprestaties duizenden kilometers verderop? Geen zorgen. Op het terrein vind je genoeg grote schermen waarop je alles kunt volgen.

Maak kennis met nieuwe sporten

Het leuke van de Olympische Spelen is dat je in aanraking komt met allerlei sporten die je normaal gesproken niet zo vaak op televisie ziet. Wist je bijvoorbeeld de topfavoriet op het onderdeel windsurfen een Nederlander is en dat 'we' best goed zijn in boogschieten? Overdag maak je op het strand dagelijks, van 09:00 tot 18:00 uur, kennis met alle verschillende takken van sport. Tientallen sportbonden, aangesloten bij NOC*NSF, zijn tijdens het festival aanwezig om je de fijnste kneepjes van onder andere het turnen, skateboarden, schermen en aikido te leren. Doe mee en wie weet ontdek je op 'het sportstrand van Den Haag' je nieuwe passie.

Huldiging medaillewinnaars

Wordt judoka Henk Grol tijdens zijn laatste Spelen eindelijk olympisch kampioen en maken de hockeydames hun favorietenrol waar? Voegt wielrenner/mountainbiker Mathieu van der Poel deze zomer naast geel ook goud toe aan zijn prijzenkast en wie worden de verrassingen? In de komende weken komen we erachter. En weet je wat gaaf is? De huldiging van de medaillewinnaars in Tokio vindt dit jaar plaats op het strand van Scheveningen, bij het TeamNL Olympic Festival! Naast een heerlijk dagje uit met het hele gezin, biedt het evenement dus ook de unieke kans om je favoriete sporter toe te juichen.

Tokio in de stad

Maar TeamNL trekt ook de stad in. Verspreid door heel Den Haag vind je tijdens het festival, onder de noemer Tokyo in Town, op acht locaties allerlei sportclinics, kennismakingslessen en meet & greets met olympische sporters die net terug zijn uit Japan. Ga met ze op de foto en vraag ze het hemd van het lijf. De activiteiten in de stad zijn ook nog eens helemaal gratis toegankelijk, dus laat je vooral niet tegenhouden om lekker te gaan bewegen. Bovendien krijg je er ook iets (gezonds) te eten of te drinken bij. En doe je mee aan de activiteiten? Dan krijg je vanuit de organisatie ook nog vrijkaartjes voor het festival op het strand.

Tickets voor TeamNL Olympic Festival koop je voor €13,50 per regulier ticket. Kom je met het gezin (twee volwassenen en twee kinderen) dan betaal je €45,-. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee.

Foto 2. Ontmoet bekende oud sporters en olympiërs. In 2016 gaf onder andere Mark Huizinga een judoclinic. Foto: Olympic Experience 2016 © Tim Buitenhuis
Foto 3. Sport jezelf moe op 'het sportstrand van Den Haag'. Foto: Olympic Experience © 2016 Tim Buitenhuis
Foto 4. Dit jaar vinden ook de huldigingen van de olympische medaillewinnaars plaats in Scheveningen. Foto: Olympic Experience 2016 © Tim Buitenhuis
Beoefen naast de olympische disciplines ook gave paralympische sporten. Foto: Olympic Experience 2016 © Tim Buitenhuis

Laatst gewijzigd: 2021-07-19 16:05:19 · Gepubliceerd: 2021-07-09 14:24:56 - 853