Game On! Verdiep én verlies jezelf in 50 jaar videogames

Forum Groningen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Speel Tetris tot PlayStation tijdens in Forum Groningen

28 september 2021 Geschiedenis Groningen, Groningen Ontdek én speel vijftig jaar game historie in Forum Groningen tijdens de interactieve expositie Game On. Deze tentoonstelling vol iconische games trok wereldwijd al miljoenen bezoekers van alle leeftijden naar het museum!

Foto 1. Ook kinderen vermaken zich uitstekend met de leukste spelletjes van vroeger bij Game On. Foto: © Dado Marietti, Bienal Sao Paolo

Gamehistorie in Forum in Groningen

Een potje Pacman vanaf een floppy, Mariokart op de Nintendo 64 of een potje FIFA op de PlayStation, wie heeft er nooit gegamed? Even je hoofd leegmaken en jezelf verliezen in een virtuele wereld, heerlijk! Waarschijnlijk had je alleen niet gedacht dat deze manier van vermaak alweer vijftig jaar bestaat. Ja, echt waar! In november 1971 rolde namelijk de allereerste videogame ooit, Computer Space, van de band. Forum Groningen haalt, om dit bijzondere jubileum te vieren, de internationale reizende tentoonstelling Game On naar het hoge Noorden van Nederland. Ga kijken én spelen!

Tickets voor Game On in Forum Groningen bestel je voor €12,50 (volwassenen) of €7,50 (kinderen van 7 tot en met 17 jaar). De expo is nog te bezoeken tot en met 6 maart 2022.

Speel meer dan 120 games

Waar je in veel musea alleen naar de meeste objecten mag kijken van achter een lintje, is dat bij Game On wel anders. Want zeg nou eerlijk; kijken naar games is een stuk minder interessant dan zelf spelen. In de expositiezalen vind je, met ruim 120 spellen in alle soorten en maten, de grootste speelbare collectie ter wereld. Van Tetris tot Streetfighter 4 en van Game Boy tot flipperkast en virtual reality, alles komt voorbij. Speel de allereerste game ooit, maar leef je ook uit op het nieuwste van het nieuwste: de felbegeerde Playstation 5. In de vijftig jaar daartussenin kwamen heel veel toffe games uit. Ontdek de pareltjes.

Tekeningen en bijzondere voorwerpen

Maar de expositie is meer dan games op een rijtje. Tijdens je bezoek aan één van de meest futuristische gebouwen van Groningen, kom je er ook achter hoe veel van de tentoongestelde games ontstonden. De collectie die wereldwijd al miljoenen bezoekers trok, bevat naast de spellen zelf ook bijzondere met de hand getekende schetsen en bijzondere voorwerpen. Je ziet de techniek en de industrie ontwikkelen tot dat wat het nu is. Een gaaf familie-uitje en voor iedere liefhebber van videospelletjes een echte must visit!

Openingsweekend

Game On is vanaf zaterdag 2 oktober te bezoeken en dat viert Forum Groningen met een feestelijk openingsweekend op 2 en 3 oktober. Het hele gebouw verandert dan namelijk in één grote speelhal. Behalve het feit dat je als één van de eerste bezoekers de interactieve tentoonstelling ziet, vind je overal in het pand toffe plekken om te gamen. Speel het legendarische Nederlandse spel Vakantieracer van Davilex vanuit een Fiat Panda, dans de benen onder je lijf vandaan tijdens een potje Just Dance of loop pardoes de hoofdpersonen uit meerdere iconische spellen van vroeger tegen het lijf.

Ook leuk

Foto 2. Ontdek tijdens Game On de tofste videospelletjes uit 50 jaar game-geschiedenis. Foto: © Richard Kenworthy, Newcastle
Foto 3. Games zijn er in alle soorten en maten. Foto: © Fundacion Canal, Madrid
Foto 4. Speel de tofste games van vroeger en van nu. Foto: © Tekniska Museet, Stockholm
Leef je uit op de flipperkast. Foto: © Fundacion Canal, Madrid

Laatst gewijzigd: 2021-09-27 16:02:58 · Gepubliceerd: 2021-09-27 14:41:34 - 1874