Welkom in de wondere wereld van wetenschap

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Dit is er allemaal te doen tijdens het Weekend van de Wetenschap

29 september 2021 Wetenschap Landelijk Duik komend weekend in de wondere wereld van wetenschap en techniek! Volg thuis de liveshow vanuit NEMO met allerlei toffe proefjes en bijzondere gasten, zoals André Kuipers, Diederik Gommers en Erik Scherder. Of ga tijdens het Weekend van de Wetenschap zelf op onderzoek uit op een van locaties door heel Nederland.

Foto 1. Hoe werkt dit allemaal? Steek je licht op in NEMO of bij een van de andere locaties. Foto: Ilja Meefout

Gratis naar NEMO

Op zaterdag en zondag presenteert Klaas van Kruistum vanaf 9:30 uur een interessante liveshow vanuit NEMO. Volg het programma lekker vanuit huis en kijk toe bij toffe proefjes en het optreden van een heel aantal speciale gasten. Benieuwd wat André Kuipers, Robbert Dijkgraaf, Diederik Gommers, Jaap van Dissel, Frans de Waal en Erik Scherder met Keet Oldenbeuving te vertellen hebben? Kijk dan vooral mee! Het programma is te volgen via een livestream op de website van Weekend van de Wetenschap. NEMO is het hele weekend gratis te bezoeken (wel vooraf een tijdslot reserveren) en dat geldt ook voor de Studio op het Marineterrein. Hier vind je de razend interessante tentoonstelling Bits of You, speciaal voor volwassenen, over de datasporen die je dagelijks achterlaat en hoe al die data je leven beïnvloedt.

Bezoek een van de locaties door het land

NEMO is natuurlijk niet de enige locatie waar je wat kunt opsteken over wetenschap en techniek. Door het hele land zetten bijzondere locaties hun deuren open voor het publiek tijdens het Weekend van de Wetenschap. Ga op bezoek bij de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden of duik in het Science Lab van GeoFort. Het Belasting & Douane Museum neemt je mee in de wereld van onderzoek en opsporing. Het hele week staat er een bijzondere bus van de FIOD (Financiële inlichtingen en opsporingdienst), vol afluisterapparatuur en opsporingsmiddelen. In de FIOD expo & escaperoom test iedereen z'n eigen onderzoeksvaardigheden.

Leuke activiteiten voor thuis

Ook vanuit huis kan iedereen aan de slag met wetenschap en techniek. De website van het Weekend van de Wetenschap staat vol met leuke video’s, proefjes en rondleidingen. Neem een kijkje in een operatiekamer of bekijk je eigen dna door gebruik te maken hele alledaagse huishoudspullen. Wie zelf bij wil dragen aan een wetenschappelijk onderzoek moet de straat op om stoepplantjes te zoeken. Deze planten zijn zeker geen onkruid en heel erg belangrijk bij het koel houden van de stad. Geef door welke plantjes er op jouw stoep groeien en help mee aan het onderzoek!

Ook leuk

Foto 2. Zelf onderzoek doen tijdens het Weekend van de Wetenschap. Foto: Ilja Meefout
Foto 3. Wonderlijke proefjes! Foto: Ilja Meefout

Laatst gewijzigd: 2021-09-28 15:32:15 · Gepubliceerd: 2021-09-27 15:08:48 - 181