Daar komen de dino's!

Nog meer leuke uitjes met dino's |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dinofans opgelet: deze uitjes met dino’s wil je niet missen

1 oktober 2021 Natuur Landelijk Hoewel de dinosauriers allang zijn uitgestorven kun je ze weer overal in Nederland vinden! Sta oog in oog met een indrukwekkende T. rex of ga op bezoek bij de bijzondere Irritator. Deze leuke en tijdelijke dagjes uit met dino's mag je niet missen!

Foto 1. De T.rex heet je welkom in AquaZoo. Foto: AquaZoo Leeuwarden

Tijdelijke dino-invasie in AquaZoo

LEEUWARDEN - Dappere avonturiers wagen zich tijdens de Dino-weken naar AquaZoo Leeuwarden om oog in oog te staan met levensgrote dinosauriërs! Maar liefst twintig van deze indrukwekkende beesten hebben hun intrek genomen in het dierenpark. Kom je op bezoek? Dan staat een levensgrote T-rex je al bij de ingang op te wachten. Op de spannende avonturenroute kun je alle verschillende dino’s vanuit de bosjes bespieden. Zie je die ene met die super grote tanden? En kijk, die andere is wel tien meter lang! Tijdens de Dino Weken, van 18 september tot en met 31 oktober, is AquaZoo in de weekenden en de herfstvakantie (regio Noord) extra lang open.

Ontmoet de Irritator

OVERLOON - Een Triceratops van negen meter lang, een Stegosaurus van zes meter lang en een Tyrannosaurus Rex van vijf meter lang. Je vindt deze en nog veel meer dino’s tot en met 7 november in ZooParc Overloon. De fascinerende beesten zijn doorgaans te zien in World of Dinos, de grootste dino expo van Europa en nu voor de Dino Weken in ZooParc Overloon. Spot ze allemaal en sla vooral het nieuwe expeditiedeel Madidi niet over, waar een wel heel bijzondere dino te vinden is: de Irritator. Deze soort kwam oorspronkelijk voor in Zuid-Amerika, vandaar dat deze dino een plekje heeft gekregen in Madidi. Zijn opvallende naam heeft hij te danken aan de paleontologen die zijn gevonden schedel restaureerden. Hier waren ze zo lang mee bezig dat ze hem de naam Irritator, de ergeniswekkende, gaven. Leuk: bij elke dino in ZooParc Overloon staan bordjes met extra informatie en weetjes.

Kun je niet genoeg krijgen van dino’s? Blijf tussen 1 september en 8 november slapen tussen de bewegende dino’s in Vakantiepark Dierenbos.

Bekijk dino’s op de Zuidpool

DEN HAAG - Wat gebeurde er met de dino's op de Zuidpool? In het Omniversum is vanaf 14 oktober een boeiende film te zien, die je meeneemt naar 250 miljoen jaar terug in de tijd. Toen zag Antarctica er heel anders uit en was het de leefomgeving van bizarre dinosaurussen en kolossale amfibieën. Zoals de Titanosaurus, die 12 meter groot was, of de Cryolophosaurus, ook wel Elvisaurus, vanwege zijn kuif. Ook kon je hier de vliegende Pterosauriër en de Erythrosuchus, de rode krokodil, vinden. Drie wetenschappers zoeken in de film naar wat er nog verborgen ligt onder de gletsjers van de Zuidpool. Ga mee op onderzoek en dompel je onder in het landschap van zo heel lang geleden in een koepelvullende filmvertoning.

Nog meer leuke uitjes

Foto 2. De fascinerende tijdelijke bewoners van ZooParc Overloon. Foto: ZooParc Overloon
Foto 3. In AquaZoo vind je heel veel verschillende soorten dinosaurussen. Foto: AquaZoo Leeuwarden

Laatst gewijzigd: 2021-10-01 09:36:47 · Gepubliceerd: 2021-10-01 09:18:36