Daar komen de dino's!

Dinofans opgelet: deze uitjes met dino’s wil je niet missen

Nog meer leuke uitjes met dino's   Nieuws door
Foto 1. De fascinerende tijdelijke bewoners van ZooParc Overloon. Foto: ZooParc Overloon

25 september 2022 Natuur Landelijk Hoewel de dinosauriërs allang zijn uitgestorven kun je ze weer overal in Nederland vinden! Sta oog in oog met een indrukwekkende T. rex of ga op bezoek bij bijzondere waterdino's. Deze leuke en tijdelijke dagjes uit met dino's mag je niet missen.

Tijdelijke dino-invasie in AquaZoo

Leeuwarden, Friesland Dappere avonturiers wagen zich tijdens de Dino Weken naar AquaZoo Leeuwarden om oog in oog te staan met levensgrote dinosauriërs! Maar liefst twintig van deze indrukwekkende beesten hebben hun intrek genomen in het dierenpark. Kom je op bezoek? Dan staat de levensgrote T.rex je al op je te wachten. Op de spannende avonturenroute kun je alle verschillende dino’s vanuit de bosjes bespieden. Zie je die ene met die super grote tanden? En kijk, die andere is wel negen meter lang! En in AquaZoo spot je natuurlijk ook heel veel waterdino's zoals de Mosaurus en de Plesiosaurus. Bij alle exemplaren staan bordjes met informatie. Ontdek onder andere wat de verschillende soorten aten. De historische dieren zijn te zien van 16 september tot en met 30 oktober.

Foto 2. In AquaZoo vind je heel veel verschillende soorten dino's. Foto: AquaZoo Leeuwarden

Ontmoet de Spinosaurus

Overloon, Noord-Brabant Ook in ZooParc Overloon stikt het tussen 30 september en 13 november van de dinosauriërs. Grote dino's, kleine dino's, vleeseters en planteneters, je komt ze allemaal tegen. Bewonder een Tyrannosaurus Rex, Cryolophosaurus en Omeisaurus van heel dichtbij en waan je voor even in de prehistorie. De fascinerende beesten zijn (net als de exemplaren in AquaZoo) doorgaans te zien in World of Dinos, de grootste dino expo van Europa. Bewonder ook de grootste en lenigste vleesetende dino uit Afrika: de Spinosaurus. Leuk: ook hier staat bij elke dino in een bordje met extra informatie en weetjes. Hoe leefden de voorouders van veel dieren van nu miljoenen jaren geleden?

Foto 3. Spot dino's in alle soorten en maten. Foto: AquaZoo Leeuwarden

Bekijk dino’s op de Zuidpool

Den Haag, Zuid-Holland Wat gebeurde er met de dino's op de Zuidpool? In het Omniversum is een boeiende film te zien, die je meeneemt naar 250 miljoen jaar terug in de tijd. Toen zag Antarctica er heel anders uit en was het de leefomgeving van bizarre dinosaurussen en kolossale amfibieën. Zoals de Titanosaurus, die 12 meter groot was, of de Cryolophosaurus, ook wel Elvisaurus, vanwege zijn kuif. Ook kon je hier de vliegende Pterosauriër en de Erythrosuchus, de rode krokodil, vinden. Drie wetenschappers zoeken in de film naar wat er nog verborgen ligt onder de gletsjers van de Zuidpool. Ga mee op onderzoek en dompel je onder in het landschap van zo heel lang geleden in een koepelvullende filmvertoning.

Nog meer leuke uitjes

Foto 4. De T.rex heet je welkom in ZooParc. Foto: ZooParc Overloon

Laatst gewijzigd: 2022-09-26 08:46:35 · Gepubliceerd: 2021-10-01 09:18:36 - 2657