Magisch lichtkunstfestival GLOW nu nog groter

Laat je leiden door het licht en ontdek de stad

GLOW Eindhoven 2021 Nieuws door
Foto 1. Je kunt niet om de lichtkunst heen tijdens GLOW! Foto: Bart van Overbeeke

archief oud artikel 28 oktober 2021 Cultuur Eindhoven, Noord-Brabant De dagen worden korter en donkerder, maar niet in Eindhoven! Van 6 tot en met 13 november licht de stad op tijdens het magische lichtkunstfestival GLOW 2021. Kunstenaars maken van de stad een waar lichtspektakel en beperken zich dit jaar niet tot de binnenstad, maar laten het licht schijnen op nog drie locaties. Bekijk wonderlijke lichtprojecties op het Campina-terrein, Strijp S/Strijp T en de Technische Universiteit (TU/e) en kom in beweging door het licht te volgen.

Zo ziet GLOW 2021 eruit

Het thema van de enorme lichttentoonstelling GLOW is dit jaar Moved by Light en dat zal ook voor de bezoekers niet onopgemerkt blijven. Om alle lichtkunstwerken te bewonderen moet iedereen zich naar de verschillende locaties in de stad bewegen. Op Strijp S/Strijp T vind je onder meer een veld vol vuurvliegjes en de ecologische voetafdruk van de Nederlander verlicht in bloemen. Bewonder de verlichte etalages vol kunstige verrassingen in de binnenstad en wandel dan naar het voormalige Campina-complex waar nog meer lichtkunstwerken wachten. Onderweg kom je onder meer de prachtig verlichte Augustijnenkerk tegen! Voor GLOW 2021 werkten kunstenaars samen met winkeliers, citymarketeers, retailers en caféhouders. Een samenwerking die zorgt voor nog meer reuring in de stad. Ook op de TU/e vind je veel verschillende lichtinstallaties, waar bezoekers zelf een rol in mogen spelen. Durf je een dansje te wagen in de moderne balzaal waar de spotlights zelf hun danspartner kiezen?

Highlights van het lichtkunstfestival

Laat je leiden door de spectaculaire lichtprojecties van GLOW 2021 en val van het ene visuele spektakel in het volgende. We hebben vast een aantal indrukwekkende kunstwerken voor je uitgezocht.

  • Porte Celesti - loop door de verlichte poorten in het centrum van Eindhoven van kunstenaar Valerio Fest. En sta even stil bij het prachtige licht van dit ingenieuze lichtkunstwerk.
  • Ode to Light - de voormalige Campina melkfabriek licht op in alle kleuren van de regenboog. Laat je omringen door kleuren en vormen in een kunstwerk van Daniel Margraf waar je op elke centimeter weer iets nieuws ontdekt.
  • Footprint - wat is onze ecologische voetafdruk? Op het Ketelhuisplein kleurt een lichtkunstwerk een voetafdruk van 5 hectare in met bloemen, gemaakt door basisschoolleerlingen uit Eindhoven. Het Klokhuis maakt opnames van dit project om de huidige Nederlandse voetafdruk in beeld te brengen. Indrukwekkend!
  • Ballroom - waag een dansje in de moderne balzaal in de Markthal op de campus van de Technische Universiteit. Dansende lichtstralen kiezen hier zelf een danspartner om samen te bewegen op de muziek van het studentenorkest Quadrivium.

Informatie over GLOW Eindhoven 2021

  • GLOW Eindhoven is open van zaterdag 6 november tot en met zaterdag 13 november en is gratis te bezoeken;
  • De lichtkunstwerken zijn elke avond van 18:30 uur tot 23:00 uur te bewonderen;
Foto 2. Een bezoek aan GLOW is magisch - en levert mooie plaatjes op. Foto: Bart van Overbeeke

Laatst gewijzigd: 2021-11-02 11:29:06 · Gepubliceerd: 2021-10-28 12:08:49 - 1409