Nijntje gaat uit logeren!

nijntje museum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kom kijken op het logeeradres van nijntje

1 november 2021 Toerisme Utrecht, Utrecht Het nijntje museum gaat verbouwen, zodat nijntje straks een vrolijk en fris opgeknapt huis heeft waar alle peuters en kleuters lekker kunnen komen spelen. Het museum gaat weer open in de zomer van 2022, maar tot die tijd hoeft niemand nijntje te missen! Ze gaat namelijk tijdelijk ergens anders wonen en logeert lekker lang in de oude bibliotheek van Utrecht. Kom je ook nijntje opzoeken op haar logeeradres?

Foto 1. Nijntje gaat uit logeren vanwege een verbouwing. Maar ook op haar logeeradres zijn peuters en kleuters welkom om in de wereld van nijntje te stappen. Foto: nijntje museum © Emmely van Mierlo en Corné Clemens

Waar gaat nijntje naar toe?

Terwijl in het nijntje museum iedereen hard werkt om alles op te knappen en uit te breiden, gaat nijntje naar de oude bibliotheek op de Oudegracht 167 in Utrecht. En het Huis van nijntje gaat gewoon mee. Met alle themaruimtes. Vanaf 12 november kunnen peuters en kleuters op de nieuwe plek weer komen spelen in de wereld van nijntje. Helemaal op maat, zodat het voor ze voelt alsof ze door de wereldberoemde boekjes lopen. De bomen zijn precies zoals Dick Bruna ze altijd tekent, net als de dieren in de dierentuin en de huisjes. Ze kunnen hier zelfs alvast oefenen voor het verkeer op het verkeersplein, een kijkje nemen bij de nijntje dokter en natuurlijk volop spelen.

De verbouwing

Het nijntje museum zelf wordt niet alleen opgeknapt, maar ook uitgebreid. Er komen twee nieuwe themagebieden bij. Naast de gezellige koffiecorner komt er ook een leuk café. En straks zijn er ook voorstellingen in het museum, want er komt een theaterruimte! Wat zullen nijntje en haar vriendjes daar allemaal voor avonturen beleven? De heropening staat gepland in de zomer van 2022.

Foto 2. Speel leuke spelletjes bij nijntje. Foto: nijntje museum © Emmely van Mierlo en Corné Clemens

Laatst gewijzigd: 2021-11-03 11:34:34 · Gepubliceerd: 2021-11-01 15:48:39 - 527