De leukste musea voor peuters en kleuters

De leukste kinderuitjes! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Leren, spelen en op avontuur!

24 februari 2016 Toerisme Landelijk Met je kleintje wil je er ook wel eens gezellig op uit. Maar waar kun je met je dreumes heen? Wij zetten de leukste musea voor peuters en kleuters op een rij. Musea waar kinderen leren, spelen en alles zelf mogen aanraken en uitproberen. Leuk en leerzaam voor je kind en ook nog eens ontzettend interessant voor ouders!

Foto 1. Kindjes kunnen de hele dag spelen in het Zuiderzeemuseum. Foto: DagjeWeg.NL.

Met dino's op avontuur

LEIDEN - Bij Naturalis zien kinderen dieren van vroeger en gigantische opgegraven dino's. Aai een krokodillenhuid, voer de knuffeldieren en leer wat verschillende dieren lekker vinden om te eten. Om het extra leuk te maken, is er een speurtocht in de vorm van een zoekspelletje. Kun jij alle dieren op de plaatjes in het museum ontdekken? Je mag er zo lang over doen als je zelf wilt.

Met de kids eropuit plus korting? Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets.

Lieve konijntjes en draaiorgels

UTRECHT - In het nijntje museum ontdekken peuters en kleuters de wereld van nijntje en haar vriendjes. Ze gaan naar de dokter en de dierentuin, leren meer over het huishouden en over kunst en over veiligheid in het verkeer. Zo leren ze hun eigen wereld op een speelse manier kennen. In Museum Speelklok bewonderen kindjes muziekinstrumenten die zichzelf bespelen. Samen dansen, gekke instrumenten ontdekken en wie weet zelf een instrument uitproberen.

Voor echte koekenbakkers

MEDEMBLIK - Lekker kliederen bij Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij! Kinderen mogen hier schilderen met cacao en de hele dag koekjes en cakes versieren. Echte bakkers laten zien hoe ze de lekkerste dingen klaarmaken. En natuurlijk mogen de bezoekers van al het lekkers proeven! Het is niet voor niets een museum: er staan allerlei oude keukenmachines die bakkers vroeger gebruikten.

Lopen als een bever

WERKENDAM - Kinderen van vier tot en met zeven jaar ontdekken spelenderwijs alles over de natuur bij Biesbosch MuseumEiland. Op het Dierenvriendjespad van Staatsbosbeheer krijgen ze grappige opdrachten, waardoor ze meer over dieren leren. Probeer bijvoorbeeld maar eens te lopen als een bever! Alle kindjes krijgen een rugzakje mee waar de opdrachten in zitten. Waar je langs gaat en hoe lang je over het spel doet, mag je helemaal zelf beslissen. Handig!

Verkleden en spelen als vroeger

ENKHUIZEN - Bij het Zuiderzeemuseum reis je terug in de tijd, binnen én buiten. Binnen verkennen kinderen oude klaslokalen en bekijken ze mooie boten van vroeger. Het museum is een actieve en leerzame belevenis: kinderen verkleden zich in klederdracht, maken eigen souvenirs en rijden op oude stokpaardjes. Buiten wanen ze zich in een historisch vissersdorpje waar ze mogen vissen, schatzoeken en spelen met waterkanonnen!

Dit is ook interessant

Foto 2. Koekjes bakken en versieren in Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. Foto: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.

Laatst gewijzigd: 2020-09-29 12:16:47 · Gepubliceerd: 2016-02-24 09:08:26 - 11840