Het kan weer: een bezoekje aan de Keukenhof!

Keukenhof |  
Nieuws door
Foto 1. De Keukenhof is een waar paradijs voor bloemen- én kunstliefhebbers. Foto: De Keukenhof

Bekijk kunstwerken, doe kinderactiviteiten en bewonder miljoenen bloemen

19 maart 2022 Toerisme Lisse, Zuid-Holland De eerste warme zonnestraaltjes zijn er weer! En dat betekent, behalve dat je dikke jas weer de zolder op kan, dat de bloemen volop in bloei staan. Breng een bezoekje aan de Keukenhof voor een schitterende wandeling tussen miljoenen bloemen in alle kleuren van de regenboog. Als je daar niet vrolijk van wordt...

Vlaggenschip van de Bollenstreek

Naast molens, klompen en kaas staat Nederland ook bekend om haar prachtige bloemen. De Keukenhof is daarbij het vlaggenschip van de Bollenstreek. Toeristen vanuit de hele wereld komen naar Lisse om dit bijzondere schouwspel met eigen ogen te bewonderen. En dat is niet voor niks. Zoveel bloemen bij elkaar heb je namelijk nog nooit gezien. Je raakt niet uitgekeken, want behalve bloemen in alle soorten en maten vind je verspreid over het terrein overal indrukwekkende kunstwerken; een samenwerking met Museum Kröller-Müller en vijfentwintig kunstenaars. De Keukenhof is geopend van 24 maart tot en met 15 mei (dagelijks van 09:00 uur tot 19:30 uur).

  • Tip: als je vroeg voor de deur staat, is het nog heel rustig. Of arriveer na 16:00 uur, want dan is de grootste drukte weer voorbij.

De mooiste bloemen van het seizoen

Zelfs in de kleine twee maanden dat de Keukenhof geopend is, zie je verspreid over het seizoen steeds weer iets anders. Aan het begin bloeien de krokussen, narcissen en hyacinten. Terwijl de grotere tulpen vooral iets later in het seizoen uit de grond komen. Maar waar je voorkeur ook ligt, een bezoekje is de moeite in de hele openingsperiode meer dan waard. Zo beklim je de molen voor het mooiste uitzicht over de volledige Keukenhof en de omliggende bollenvelden. Ook zijn er verschillende bloemenshows waar je naartoe kunt in de paviljoens op het terrein. Zo vind je in het Oranje Nassau Paviljoen de 'Tulpen en hyacintenshow' (24 tot en met 29 maart) en de 'Freesia en gerberashow' (31 tot en met 5 april) en spot je in het Beatrix Paviljoen de mooiste orchideeën (24 maart tot en met 15 mei).

Loop door de inspiratietuinen

Ook in 2022 heeft De Keukenhof weer een overkoepelend thema: Flower Classics. Bloemen staan vaak symbool voor iets groters, zoals de tulp voor een nieuwe lente! Naast gigantische tulpenvelden, vind je verspreid over het terrein ook speciale inspiratietuinen. Zo is er de Reconnection garden waarbij duurzame materialen de boventoon voeren. Of waan je voor even op een tropisch eiland in de Tropical Beach garden vol palmbomen, een strandje en golvende bloemenborders. Een kopje thee drinken uit eigen tuin? Dat kan in de Green Tea garden, waar onder meer munt, kamille en citroenmelisse groeien. Spot inheemse planten en bloembollen in de Cottage garden of voel de romantiek in de Red Romance garden.

Fluisterboot of rondleiding te voet

Natuurlijk kun je het park 'gewoon' te voet verkennen, op je eigen tempo. Maar er zijn nog meer manieren om de Keukenhof te ontdekken. Vaar in een fluisterboot tussen de de bollenvelden, terwijl een gids van alles vertelt over de bloemen en de Bollenstreek (volwassenen: €9,-, kinderen, €4,50). Het is ook mogelijk om een wandelrondleiding te boeken voor €150,- per tour. Kom in korte tijd alles te weten over de historie van de Keukenhof, de verschillende inspiratietuinen en de bloemenshows. Nog niet klaar? Fiets dan buiten het terrein een rondje door de directe omgeving. Trap, terwijl de wind door je haren waait, langs prachtige vergezichten. Geen fiets bij je? Geen probleem: een fiets (€10) of tandem (€25) is te huur op de parkeerplaats bij de entree.

  • Let op: hoe mooi de foto's ook zijn, het is niet toegestaan om dwars door de bollenvelden te lopen. Dan gaan de bloembollen kapot. Plaatjes om te delen met je familie en vrienden maak je dus vanaf de paden. Ook heel tof en net zo kleurrijk!

Activiteiten voor kinderen

Een dagje Keukenhof is ook leuk als uitje met het hele gezin. Terwijl de volwassenen rustig om zich heen kijken en genieten van de kleurenzee, gaan kinderen op pad met de speurtocht 'Uit je bol!' Haal het opdrachtenboekje bij de entreebalie en leer aan de hand van gave opdrachten alles over de tulp. Maar voor de jongste bezoekers is er nog veel meer te doen. Zo is er een overzichtelijke dierenweide waar je geitjes kunt aaien en een doolhof om uit te ontsnappen. Spannend! Vervolgens gaan de jongste bezoekers in de speeltuin helemaal los. Voor de echte kleintjes is er een speciale Nijntje-speeltuin. En op 20 april komt Nijntje zelf ook nog langs! Van 2 tot en met 6 mei ontmoet je Fien en Teun.

Ook leuk

Foto 2. De grote tulpen staat vooral in bloei tijdens de tweede helft van het seizoen. Foto: Keukenhof
Foto 3. Wandel langs miljoenen bloemen. Foto: Keukenhof

Laatst gewijzigd: 2022-03-15 11:06:54 · Gepubliceerd: 2022-03-14 14:27:21 - 1631