Hij is er weer: de Floriade Expo 2022

Floriade Expo 2022 |  
Nieuws door
Foto 1. Het Floriade-terrein in Almere, waar je je gemakkelijk een hele dag vermaakt. Foto: © Floriade Expo 2022

Ontdek de nieuwste groene innovaties en pak de kabelbaan

10 april 2022 Toerisme Almere, Flevoland Na tien jaar wachten is-ie er eindelijk weer: de Floriade Expo 2022. In Almere maak je kennis met allerlei innovaties op het gebied van duurzaamheid. Exposanten uit binnen- en buitenland nemen je mee langs hun ideeën en presenteren hun toekomstvisie. Ontdek het groene leven en de steden van de toekomst!

Groene en duurzame inspiratie

Overal ter wereld wordt keihard gewerkt aan het verduurzamen van de aarde en het vergroenen van steden. Het ene idee nog creatiever en innovatiever dan het ander. Een half jaar lang vormt Almere het toneel voor de Floriade Expo 2022. Het overkoepelende thema is Growing Green Cities. Laat je verwonderen door de prachtige uitvindingen van eigen bodem en vanbuiten onze landsgrenzen. Van Bangladesh tot België, in de landenpaviljoens tonen de verschillende landen hun lokale planten, bloemen en cultuur, waarmee zij hun steden vergroenen. Maar natuurlijk zijn er bij de wereldtuinbouwtentoonstelling ook heel veel planten, bloemen, groente en fruit uit de buurt te zien.

Floriade Expo 2022 is van 14 april tot en met 9 oktober dagelijks te bezoeken van 10:00 uur tot 19:00 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf €29,- (volwassenen) en €19,- (kinderen van 4 tot en met 12 jaar).

Kunst, muziek en theater

Behalve inspiratie op het gebied van duurzaamheid en vergroening, is een bij de Floriade ook van alles te zien en te doen op het gebied van kunst en cultuur. Verspreid over het terrein vind je bijzondere kunstwerken die artiesten speciaal maakten voor de Expo. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gigantische installatie 'Beehold' van Florentijn Hofman van twee mensfiguren bedekt met tienduizend bijen? Of een insectendorp, gecreëerd door Bastiaan Meijer? Maar ook zie je dagelijks op meerdere locaties optredens van muzikanten. Geniet van lunchconcerten, optredens bij de terrassen, dj's en iedere zondagochtend een klassiek concert. Ook theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Bezoek de dagelijkse voorstelling van Ulrike Quade Company, familievoorstellingen en buitentheater.

Stap in de kabelbaan

Een goed overzicht over het volledige Floriade-terrein of een mooie foto van boven schieten? Maak een ritje van 5 minuten in de 850 meter lange kabelbaan. Doe een rondje over de A6 en kijk uit over het hele park. Tof! En ook het concept 'kabelbaan' sluit weer helemaal aan op het thema van 2022. Want misschien is dit elektrische en efficiënte vervoer wel hét transport van de toekomst. Je moet overigens geen hoogtevrees hebben, want je stijgt tot een hoogte van wel 35 meter. Ook fijn: voor de kabelbaan hoef je niet extra te betalen, je mag één keer gratis instappen. Je kunt aan boord bij twee verschillende opstapplaatsen.

Ook leuk met kinderen

Voor kinderen is er op de Floriade ook genoeg te leren, te beleven én te spelen. In het voedselbos gaan de jongste bezoekers op zoek naar alles wat eetbaar is. Of speur als een echte boswachter naar de sporen van de bevers die leven in het park. Ook cool is de expeditie (beschikbaar voor verschillende leeftijdscategorieën). Voer onderweg gave en leerzame opdrachten uit! En in The Green House, een kas van een hectare groot, mag je zelf van alles proeven, voelen en ruiken. Maar ook gewoon ongeremd ravotten is natuurlijk heerlijk voor de enthousiaste avonturiertjes. Laat de kinderen los in vijf spannende themaspeeltuinen verspreid over het terrein. Maak van een dagje Floriade een uitje voor het hele gezin.

Ook interessant

Foto 2. Het Art Pavilion op het water op de Floriade 2022. Foto: Floriade Expo 2022 © Studio Ossidiana
Foto 3. Maak een ritje in de kabelbaan voor het mooiste uitzicht over het park. Foto: © Floriade Expo 2022
Foto 4. Bekijk ook het Bobbing Forest, bomen die groeien op het water. Foto: © Floriade Expo 2022
Foto 5. Een tof uitje voor de hele familie. Foto: © Floriade Expo 2022

Laatst gewijzigd: 2022-04-01 14:44:56 · Gepubliceerd: 2022-04-01 13:48:34 - 1359