1

Geniet van de herfst in het Nederlands Openluchtmuseum

Gave herfstactiviteiten voor jong en oud

Naar het Nederlands Openluchtmuseum Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Vier de herfst in het Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Wim de Knegt

archief oud artikel 5 oktober 2022 Toerisme Arnhem, Gelderland

Prachtige herfstkleuren, paddenstoelen onder de bomen en heerlijke geuren na een regenbui: de herfst heeft heel veel charmes. Zeker in het Nederlands Openluchtmuseum, waar je van al dat moois geniet omringd door de geschiedenis van Nederland. En waar in de maand oktober ook nog eens allerlei leuke herfstactiviteiten te doen zijn! Boek een kaartje met korting en beleef een ouderwets gezellige herfstdag.

Heel veel te doen

Een ritje maken met een historische tram. Oude ambachten leren in bijzondere workshops. Met een speciale GPS speurtocht op zoek gaan naar verstopte kokers en kistjes vol informatie over de Tweede Wereldoorlog. In oktober is er weer heel veel te doen in het Nederlands Openluchtmuseum! Allemaal te midden van de prachtige historische boerderijen, straatjes en pleinen die je meenemen naar het Nederland van vroeger. Tussendoor warm je lekker op met dampende chocolademelk, een warme lunch of poffertjes in een van de horecagelegenheden.

Foto 2. Bekijk het park vanuit de historische tram. Foto: Nederlands Openluchtmuseum @ Adrian Sommeling
Bestel je tickets voor het Nederlands Openluchtmuseum nu met 15% korting via DagjeWeg.Tickets.

Beleef echt hoe het vroeger was

Overal in het museum stap je even in het leven van vroeger. Van verre hoor je al het zagen en timmeren op de scheepswerf, snel kijken wat voor boot ze aan het maken zijn! In de papiermolen zie je hoe 150 jaar geleden papier werd gemaakt. De touwslager is buiten aan het werk en de vonken komen uit de schoorsteen van de smid. Dan ruik je opeens de heerlijke geur van vers gebakken brood. De houtoven van de bakker is aan, waarin hij heerlijk koeken en brood bakt. Even het nostalgische winkeltje in om wat te kopen voor thuis.

Foto 3. Het verleden herleeft in het Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Mike Bink

Het belang van vrijheid

Dit is de laatste maand om het thema Hoe vrij ben jij? te beleven. Overal in het park kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger en nu. Je ziet de strijd van meisjes in 1870 om verder te mogen leren na de lagere school. In het naaiatelier hangt spraakmakende kleding. Naast de smederij staan verschillende Vrijheidsfeesten centraal, zoals Bevrijdingsdag en Keti Koti. In de Westerstraat kun je de 'Hoe vrij ben jij?' zelftest doen. En op het spannende Pad van de Bevochten Vrijheid moet je een code zien te kraken.

Foto 4. Kraak de code op het Pad van de Bevochten Vrijheid. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Regenbuitje? Snel naar de Canon

In de herfst valt natuurlijk weleens een buitje. Dan kun je de horeca inschieten, of een van de vele historische gebouwen van binnen bekijken. Maar ook een bezoek brengen aan de boeiende Canon van Nederland. In tien enorme 'filmsets' zie je, hoor je en voel je de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Bekijk indrukwekkende topstukken van verschillende musea en los samen de opdrachten op. Deze maand is nog de expositie te zien over de Surinaamse schrijver, dichter, mensenrechtenactivist en verzetsstrijder Anton de Kom (1898-1945).

Foto 5. Indrukwekkend: de Canon van Nederland. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Mike Bink

Kinderen genieten hier

Kinderen komen graag naar het Nederlands Openluchtmuseum. Ze kunnen lekker buiten door het park rennen en de bladeren de lucht in schoppen. Op bezoek gaan bij de koeien in de stal. Leren hoe ze een tram moeten bestuderen. En op het Kindererf (nep)koeien melken en meehelpen met ouderwetse klusjes. Zo ontdekken ze meteen dat de was doen vroeger een heel karwei was met een wasbord en wringer! In de boerderij van het Kindererf is het letterlijk feest met feesthapjes maken, dansen en kamers versieren.

Foto 6. Vroeger was de was doen een heel karwei! Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Mike Bink

Bestel direct je tickets met 15% korting!


Foto 7. Nederlands Openluchtmuseum: een heerlijke herfstdag voor jong en oud. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Studio Masha

Laatst gewijzigd: 2022-10-05 15:50:59 · Gepubliceerd: 5 oktober 2022 - 1477